Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Angola

Atlas of World: Angola. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Angola.

Hoofdpagina - Afrika - Angola

Informatie over Angola

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Angola. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Angola. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Angola hier:

Angola - Overzicht:

Wat moet je weten over Angola? Laten we beginnen met dit: Angola scoort laag op menselijke ontwikkelingsindexen ondanks het gebruik van zijn grote olievoorraden om het opnieuw op te bouwen sinds het einde van een 27-jarige burgeroorlog in 2002. Vechten tussen de Volksbeweging voor de Bevrijding van Angola (MPLA), geleid door Jose Eduardo DOS Santos, en de Nationale Unie voor de Totale Onafhankelijkheid van Angola (Unita), geleid door Jonas Savimbi, volgde de onafhankelijkheid van Portugal in 1975. De vrede leek aanstaande in 1992, toen Angola nationale verkiezingen hield, maar de gevechten namen opnieuw toe in 1993. Maximaal 1,5 miljoen levens kunnen verloren zijn gegaan - en 4 miljoen mensen ontheemd - tijdens de meer dan een kwarteeuw van gevechten. De dood van Savimbi eindigde in 2002 met de opstand van Unita en bracht de macht van de MPLA dichter bij elkaar. President DOS Santos drong in 2010 door een nieuwe grondwet en werd verkozen voor een termijn van vijf jaar als president in 2012.

Geografie van Angola

Waar op de wereld is Angola? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan, tussen Namibië en de Democratische Republiek Congo. Het totale gebied van Angola is 1,246,700 km2, waarvan 1,246,700 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: smalle kustvlakte stijgt abrupt tot uitgestrekt binnenplateau. Het laagste punt van Angola is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Moca 2.620 m. En het klimaat is semi-aride in het zuiden en langs de kust naar Luanda; noord heeft koel, droog seizoen (mei tot oktober) en heet, regenseizoen (november tot april).


Inwoners van Angola

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Angola wonen. Het nummer is: 29,310,273 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Ovimbundu 37%, Kimbundu 25%, Bakongo 13%, mestico (gemengd Europees en Indiaans Afrikaans) 2%, Europees 1%, andere 22%. Wat zijn de talen in Angola? Portugees 71,2% (officieel), Umbundu 23%, Kikongo 8,2%, Kimbundu 7,8%, Chokwe 6,5%, Nhaneca 3,4%, Nganguela 3,1%, Fiote 2,4%, Kwanhama 2,3%, Muhumbi 2,1%, Luvale 1%, andere 3,6%. En de religies: rooms-katholieke 41,1%, protestantse 38,1%, andere 8,6%, geen 12,3% (2014 est. ). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 15.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 60.2 jaar. Waar wonen de mensen in Angola? Hier: meeste mensen wonen in de westelijke helft van het land; stedelijke gebieden zijn goed voor de hoogste concentraties van mensen, met name Luanda. De belangrijkste stedelijke gebieden van Angola zijn: Luanda (hoofdstad) 5,506 miljoen; Huambo 1.269 miljoen (2015).

Overheid en economie van Angola

De hoofdstad van Angola is Luanda en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 18 provincies (provincias, enkelvoud - provincia); Bengo, Benguela, Bie, Cabinda, Cunene, Huambo, Huila, Kwando Kubango, Kwanza Norte, Kwanza Sul, Luanda, Lunda Norte, Lunda Sul, Malanje, Moxico, Namibe, Uige, Zaïre. Met betrekking tot de economie van Angola zijn belangrijke industriële producten ; diamanten, ijzererts, fosfaten, veldspaat, bauxiet, uranium en goud; cement; basismetaalproducten; visverwerking; voedselverwerking, brouwen, tabaksproducten, suiker; textiel; scheepsrepai. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, suikerriet, koffie, sisal, maïs, katoen, cassave (maniok, tapioca), tabak, groenten, plantains; vee; Bos producten; visolie. De belangrijkste exportgoederen zijn ruwe olie, diamanten, geraffineerde aardolieproducten, koffie, sisal, vis en visproducten, hout, katoen en de belangrijkste exportpartners zijn China 53,7%, India 7,6%, VS 5,6%, Zuid-Afrika 5,3%, Frankrijk 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en elektronica, voertuigen en reserveonderdelen; medicijnen, voedsel, textiel, militaire goederen en de belangrijkste importpartners zijn Portugal 15,9%, VS 12,5%, China 12,2%, Zuid-Afrika 6,8%, België 6,3%, Brazilië 5,5%, VK 4,3% (2016). Hoe rijk is Angola en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $6,800 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 40.5% (2006 schatting).


Kaart van AngolaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy