Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Guam

Atlas of World: Guam. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Guam.


Informatie over Guam

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Guam. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Guam. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Guam hier:

Guam - Overzicht:

Wat moet je weten over Guam? Laten we beginnen met dit: Spanje staakte Guam in 1898 aan de VS. Het werd in 1941 door de Japanners veroverd en werd drie jaar later door de VS heroverd. De militaire installaties op het eiland zijn enkele van de strategisch belangrijke Amerikaanse bases in de Stille Oceaan.

Geografie van Guam

Waar op de wereld is Guam? De locatie van dit land is Oceanië, eiland in de Noord-Stille Oceaan, ongeveer driekwart van de weg van Hawaï naar de Filippijnen. Het totale gebied van Guam is 544 km2, waarvan 544 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanische oorsprong, omringd door koraalriffen; relatief vlak koraalkalksteenplateau (bron van het meeste zoet water), met steile kliffen aan de kust en smalle kustvlakten in het noorden, lage heuvels in het centrum, bergen in de. Het laagste punt van Guam is Stille Zuidzee 0 m, het hoogste punt Mount Lamlam 406 m. En het klimaat is tropische zee; over het algemeen warm en vochtig, gematigd door noordoost passaatwinden; droog seizoen (januari tot juni), regenseizoen (juli tot december); kleine variatie in de seizoens temperatuur.


Inwoners van Guam

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Guam wonen. Het nummer is: 167,358 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Chamorro 37.3%, Filipijns 26.3%, wit 7.1%, Chuukese 7%, Koreaans 2.2%, andere Pacific Islander 2%, andere Aziatische 2%, Chinees 1.6%, Palauan 1.6 %, Japans 1,5%, Pohnpeian 1,4%, gemengd 9,4%, andere 0,6% (2010 est.). Wat zijn de talen in Guam? Engels 43,6%, Filipijns 21,2%, Chamorro 17,8%, andere Pacific-eilandtalen 10%, Aziatische talen 6,3%, andere 1,1% (2010 est.). En de religies: Rooms-katholiek 85%, andere 15% (1999 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 29 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76 jaar. Waar wonen de mensen in Guam? Hier: bestaan ​​geen grote steden op het eiland, hoewel grote dorpen (gemeenten) een groot deel van de bevolking aantrekken; de grootste hiervan is Dededo. De belangrijkste stedelijke gebieden van Guam zijn: Hagatna (hoofdstad) 143.000 (2014).

Overheid en economie van Guam

De hoofdstad van Guam is Hagatna (Agana) en het overheidstype presidentiële democratie; een autonoom autonoom territorium van de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - none (grondgebied van de VS). Met betrekking tot de economie van Guam zijn belangrijke industriële producten nationale defensie, toerisme, bouw, overslagdiensten, betonproducten, drukkerijen en uitgeverijen, voedselverwerking, textiel. Belangrijke landbouwproducten zijn fruit, kopra, groenten; eieren, varkensvlees, gevogelte, rundvlees. De belangrijkste exportgoederen zijn overslag van geraffineerde aardolieproducten, bouwmaterialen, vis, voedingsmiddelen en dranken en de belangrijkste exportpartners zijn Palau 20,3%, Japan 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolie en aardolieproducten, voedsel, industriële goederen en de belangrijkste importpartners zijn Singapore 32,1%, Japan 30,6%, Zuid-Korea 8,4%, Hong Kong 8,1% (2016). Hoe rijk is Guam en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $30,500 (2013 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 23% (2001 schatting).


Kaart van GuamGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy