Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Russland

Atlas av Verden: Russland. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Russland.

Hovedside - Asia - Russland

Informasjon om Russland

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Russland. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Russland. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Russland her:

Russland - Oversikt:

Hva bør du vite om Russland? La oss starte med dette: Fyrstendømmet Muscovy ble grunnlagt i det 12. århundre og kunne komme seg fra over 200 år med mongoldominasjon (13-15-årene) og gradvis erobre og absorbere omgivende hersker. I begynnelsen av det 17. århundre fortsatte en ny Romanov-dynasti denne utvidelsespolitikken over Sibirien til Stillehavet. Under Peter I (hersket 1682-1725) ble hegemoni utvidet til Østersjøen, og landet ble omdøpt til det russiske imperiet. I løpet av 1800-tallet ble det gjort flere territoriale oppkjøp i Europa og Asia. Nederlaget i den russisk-japanske krigen i 1904-05 bidro til revolusjonen i 1905, noe som resulterte i dannelsen av et parlament og andre reformer. Repeterte ødeleggende nederlag av den russiske hæren i første verdenskrig førte til utbredt opprør i de store byene i det russiske imperiet og til styrtet i 1917 av det keiserlige husstand. Kommunistene under Vladimir Lenin tok makten kort tid etter og dannet Sovjetunionen. Den brutale regelen av Iosif Stalin (1928-53) styrket kommunistiske styre og russisk dominans i Sovjetunionen til en pris av titalls millioner av liv. Etter å ha beseiret Tyskland i andre verdenskrig som en del av en allianse med USA (1939-1945), utvidet Sovjetunionen sitt territorium og innflytelse i Øst-Europa og oppsto som en global makt. Sovjetunionen var den viktigste motstanderen til USA under den kalde krigen (1947-1991). Sovjets økonomi og samfunn stagnerte i årtier etter Stalins styre, til generalsekretær Mikhail Gorbatsjov (1985-91) introduserte glasnost (åpenhet) og perestroika (restrukturering) i et forsøk på å modernisere kommunismen, men hans initiativer utilsiktet løslatt krefter som i desember 1991 spaltet Sovjetunionen til Russland og 14 andre uavhengige republikker. Etter økonomisk og politisk uro under president Boris Jeltsin sikt (1991-99), flyttet Russland seg mot en sentralisert autoritær stat under ledelse av president Vladimir Putin (2000-2008, 2012-nåtid) der regimet søker å legitimere sin regel gjennom forvaltet valg, populistiske appeller, en utenrikspolitikk fokusert på å styrke landets geopolitiske innflytelse og råvarebasert økonomisk vekst. Russland står overfor en stort sett dyptgående rebelbevegelse i Tsjetsjenia og noen andre omkringliggende regioner,

Geografi av Russland

Hvor på kloden er Russland? Plasseringen av dette landet er Nord-Asia grenser til Arktis, som strekker seg fra Europa (delen vest for uralene) til Nord-Stillehavet. Totalt areal på Russland er 17,098,242 km2, hvorav 16,377,742 km2 er land. Dette er et av de største landene i verden. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: bred sletten med lave bakker vest for Urals; Stor barsk skog og tundra i Sibiria; oppover og fjell langs sørlige grenseregioner. Det laveste punktet på Russland er Kaspiske hav -28 m, det høyeste punktet Gora El'brus 5 642 m (høyeste punkt i Europa). Og klimaet er spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland ; subarctic i sibirien til tundra klima i polar nord; Vinterene varierer fra kult langs Svartehavskysten til frigid i Sibirien; somre varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten,.


Innbyggere av Russland

La oss se hvor mange mennesker bor i Russland. Nummeret er: 142,257,519 (7/2017 anslag). Så dette landet er blant de mest folkerike i verden. Hvem bor her? Russisk 77,7%, tatar 3,7%, ukrainsk 1,4%, bashkir 1,1%, tsuvash 1%, tsjetsjensk 1%, annen 10,2%, uspesifisert 3,9%. Hva er språkene i Russland? Russisk (offisiell) 85,7%, Tatar 3,2%, Tsjetsjensk 1%, annen 10,1%. Og religioner: Russisk ortodoks 15-20%, muslim 10-15%, annen kristen 2% (2006 est). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 39.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 71 år. Hvor bor folk i Russland? Her: befolkningen er tungt konsentrert i den vestligste femtedel av landet som strekker seg fra Østersjøen, sør til Kaspianhavet, og østover parallelt med den kazakiske grensen; andre steder er store lommer isolert og vanligvis funnet i sør-. De store byområdene av Russland er: Moskva (hovedstaden) 12.166 millioner; St. Petersburg 4.993 millioner; Novosibirsk 1 497 millioner; Yekaterinburg 1,379 millioner; Nizhniy Novgorod 1,212 millioner; Samara 1,164 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Russland

Hovedstaden Russland er Moskva og regjeringen type seksspresidentforbund. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 46 provinser (oblasti, singular - oblast), 21 republikker (respubliki, singular - respublika), 4 autonome okrugi (avtonomnyye okrugi, singular - avtonomnyy okrug), 9 krays (kraya, singular - kray), 2 føderale byer (goroda, entall - gorod) og 1 autonom oblast (avtonomnaya oblast). Når det gjelder økonomien til Russland, er viktige industriprodukter komplett utvalg av gruvedrift og utvinningsindustrier som produserer kull, olje, gass, kjemikalier og metaller; alle former for maskinbygging fra valsemaskiner til høyytelsesfly og romfartøyer; forsvarsindustrien (inkludert radar, rakettproduksjon, avanserte elektroniske komponenter), skipsbygging; vei og jernbane transport utstyr; kommunikasjonsutstyr; landbruksmaskiner, traktorer og anleggsmaskiner; elektrisk kraft generasjon og overføring utstyr; medisinske og vitenskapelige instrumenter; forbruksvarer, tekstiler, matvarer, håndverk. Viktige landbruksprodukter er Korn, sukkerroer, solsikkefrø, grønnsaker, frukt; biff, melk. De viktigste eksportvarene er petroleum og petroleumsprodukter, naturgass, metaller, tre og treprodukter, kjemikalier og et bredt spekter av sivile og militære produsenter og de viktigste eksportpartnerne er Nederland 10,5%, Kina 10,3%, Tyskland 7,8%, Tyrkia 5%, Italia 4,4%, Hviterussland 4,3% (2016). De viktigste importvarene er maskiner, kjøretøyer, farmasøytiske produkter, plast, halvfabrikata metallprodukter, kjøtt, frukt og nøtter, optisk og medisinsk instrumenter, jern, stål og de viktigste importpartnerne er Kina 21,6%, Tyskland 11%, USA 6,3%, Frankrike 4,8%, Italia 4,4%, Hviterussland 4,3% (2016). Hvor rik er Russland og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $27,900 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 13.3% (2015 anslag).


Kart over RusslandGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern