Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Samoa

Atlas of World: Samoa. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Samoa.


Informatie over Samoa

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Samoa. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Samoa. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Samoa hier:

Samoa - Overzicht:

Wat moet je weten over Samoa? Laten we beginnen met dit: Nieuw-Zeeland bezet het Duitse protectoraat van West-Samoa bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914. Het bleef de eilanden beheren als een mandaat en vervolgens als een trustgebied tot 1962, toen de eilanden de eerste Polynesische natie werden die de onafhankelijkheid in de 20ste eeuw herstelde. Het land liet de "Western" in 1997 van zijn naam vallen.

Geografie van Samoa

Waar op de wereld is Samoa? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Stille Zuidzee, ongeveer halverwege tussen Hawaï en Nieuw-Zeeland. Het totale gebied van Samoa is 2,831 km2, waarvan 2,821 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: twee grote eilanden (Savaii, Upolu) en verschillende kleinere eilanden en onbewoonde eilandjes; smalle kustvlakte met vulkanische, ruige bergen in interio. Het laagste punt van Samoa is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt berg Silisili 1.877 m. En het klimaat is tropisch; regenseizoen (november tot april), droog seizoen (mei tot oktober).


Inwoners van Samoa

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Samoa wonen. Het nummer is: 200,108 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Samoan 92.6%, Euronesians ( personen van Europees en Polynesisch bloed) 7%, Europeanen 0,4% (volkstelling van 2001). Wat zijn de talen in Samoa? Samoan (Polynesisch) (officieel), Engels. En de religies: Protestant 57,4% (Congregationalist 31,8%, Methodist 13,7%, Assembly of God 8%, Seventh Day Adventist 3,9%), Rooms-katholiek 19,4%, Mormon 15,2%, Worship Center 1,7%, andere Christian 5,5%, andere 0,7%, geen 0,1 %, niet-gespecificeerd 0,1% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 24.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 74 jaar. Waar wonen de mensen in Samoa? Hier: ongeveer driekwart van de bevolking woont op het eiland Upolu. De belangrijkste stedelijke gebieden van Samoa zijn: APIA (kapitaal) 37.000 (2014).

Overheid en economie van Samoa

De hoofdstad van Samoa is Apia en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 11 districten; A'ana, Aiga-i-le-Tai, Atua, Fa'asaleleaga, Gaga'emauga, Gagaifomauga, Palauli, Satupa'itea, Tuamasaga, Va'a-o-Fonoti, Vaisigano. Met betrekking tot de economie van Samoa zijn belangrijke industriële producten voedselverwerking, bouwmaterialen, auto-onderdelen. Belangrijke landbouwproducten zijn Kokosnoten, nonu, bananen, taro, yams, koffie, cacao. De belangrijkste exportgoederen zijn vis, kokosolie en room, nonu, kopra, taro, automotive delen, kleding, bij en de belangrijkste exportpartners zijn Australië 30,2%, Amerikaans Samoa 21,7%, Afghanistan 11,2%, NZ 10,1%, VS 5,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, industriële benodigdheden, voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn NZ 23%, Singapore 14%, China 13,5%, VS 10,2 %, Australië 9,9%, Fiji 6,3%, Japan 5% (2016). Hoe rijk is Samoa en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $5,700 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van SamoaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy