Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Ghana

Atlas of World: Ghana. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Ghana.


Informatie over Ghana

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Ghana. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Ghana. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Ghana hier:

Ghana - Overzicht:

Wat moet je weten over Ghana? Laten we beginnen met dit: Gevormd uit de fusie van de Britse kolonie van de Gold Coast en het Togoland-vertrouwenterrein, werd Ghana in 1957 het eerste Sub-Sahara-land in koloniaal Afrika dat onafhankelijk werd. Ghana doorstond een reeks staatsgrepen voordat Lt. Jerry Rawlings in 1981 de macht overnam en politieke partijen verbood. Na goedkeuring van een nieuwe grondwet en herstel van de meerpartijenpolitiek in 1992, won Rawlings presidentsverkiezingen in 1992 en 1996, maar werd grondwettelijk verhinderd om voor een derde termijn te lopen in 2000. John Kufuor van de oppositie New Patriotic Party (NPP) volgde hem op en werd herkozen in 2004. John Atta Mills van het Nationaal Democratisch Congres won de presidentsverkiezingen van 2008 en nam het over als staatshoofd, maar hij stierf in juli 2012 en werd grondwettelijk opgevolgd door zijn vice-president, John Dramani Mahama, die vervolgens de presidentsverkiezingen van december 2012 won. In 2016 versloeg Nana Addo Dankwa Akufo-addo van de kerncentrale Mahama, de derde keer dat het presidentschap van Ghana sinds de terugkeer naar de democratie van partij is veranderd.

Geografie van Ghana

Waar op de wereld is Ghana? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Golf van Guinee, tussen Ivoorkust en Togo. Het totale gebied van Ghana is 238,533 km2, waarvan 227,533 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal laagvlaktes met ontleed plateau in zuid-centraal gebied. Het laagste punt van Ghana is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt berg Afadjato 885 m. En het klimaat is tropisch; warm en relatief droog langs de zuidoostkust; warm en vochtig in het zuidwesten; warm en droog in het noorden.


Inwoners van Ghana

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Ghana wonen. Het nummer is: 27,499,924. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Akan 47,5%, Mole-Dagbon 16,6%, Ooi 13,9%, Ga-Dangme 7,4%, Gurma 5,7%, Guan 3,7%, Grusi 2,5%, Mande 1,1%, andere 1,4% (2010 est.). Wat zijn de talen in Ghana? Asante 16%, Owe 14 %, Fante 11,6%, Boron (Brong) 4,9%, Dagomba 4,4%, Dangme 4,2%, Dagarte (Dagaba) 3,9%, Kokomba 3,5%, Akyem 3,2%, Ga 3,1%, andere 31,2%. En de religies: Christian 71,2% (Pentecostal / Charismatic 28,3%, protestant 18,4%, katholiek 13,1%, andere 11,4%), moslim 17,6%, traditioneel 5,2%, andere 0,8%, geen 5,2% (est van 2010). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 21.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 67 jaar. Waar wonen de mensen in Ghana? Hier: Bevolking is geconcentreerd in de zuidelijke helft van het land, met de hoogste concentraties op of nabij de Atlantische kust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Ghana zijn: Kumasi 2,599 miljoen; Accra (hoofdstad) 2.277 miljoen (2015).

Overheid en economie van Ghana

De hoofdstad van Ghana is Accra en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 regio's; Ashanti, Brong-Ahafo, Centraal, Oostelijk, Groter Accra, Noordelijk, Upper East, Upper West, Volta, westelijk. Met betrekking tot de economie van Ghana zijn belangrijke industriële producten mining, lumbering, light manufacturing, aluminium smelten, voedselverwerking, cement, kleine commerciële scheepsbouw, aardolie. Belangrijke landbouwproducten zijn cacao, rijst, cassave (maniok, tapioca), pinda's, maïs, sheaboompitten, bananen; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn olie, goud, cacao, hout, tonijn, bauxiet, aluminium, mangaanerts, diamanten, tuinbouwproducten en de belangrijkste exportpartners zijn Zwitserland 17,6%, India 14,7%, VAE 13,4%, China 8,9%, Vietnam 5,2%, Nederland 4,2%, Burkina Faso 4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn kapitaalgoederen, geraffineerde aardolie, voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn China 17,3%, VK 9,7%, VS 7,7%, België 5,1%, India 4,6% (2016). Hoe rijk is Ghana en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $4,600 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 24.2% (2013 schatting).


Kaart van GhanaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy