Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: De forente arabiske emirater

Atlas av Verden: De forente arabiske emirater. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til De forente arabiske emirater.

Hovedside - Asia - De forente arabiske emirater

Informasjon om De forente arabiske emirater

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til De forente arabiske emirater. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over De forente arabiske emirater. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget De forente arabiske emirater her:

De forente arabiske emirater - Oversikt:

Hva bør du vite om De forente arabiske emirater? La oss starte med dette: De truciske statene i Persisk-gulfkysten bevilget britisk kontroll over deres forsvar og utenrikspolitikk i 19. århundre-traktater. I 1971 ble seks av disse statene - Abu Dhabi, Ajman, Al Fujayrah, Ash Shariqah, Dubayy og Umm al Qaywayn - fusjonert for å danne De forente arabiske emirater (UAE). De ble med i 1972 av Ra's al Khaymah. UAEs BNP per capita er på nivå med de ledende vesteuropeiske landene. I mer enn tre tiår har olje og global økonomi kjørt UAEs økonomi. Imidlertid i 2008-09, sammenløp av fallende oljepriser, kollapsende eiendomspriser og den internasjonale bankkrisen rammet UAE spesielt hardt. UAE unngikk i hovedsak den "arabiske vårens uro" sett andre steder i Midtøsten i 2010-11, og i et forsøk på å begrense potensiell uro, kunngjorde regjeringen et flerårig, $ 1. 6 milliarder infrastrukturinvesteringsplan for de fattige nordlige emiratene og aggressivt forfulgt fortalere for politisk reform. UAE de siste årene har spilt en viktig rolle i regionale saker. I tillegg til å donere milliarder dollar i økonomisk hjelp for å stabilisere Egypt, er UAE medlem av en amerikansk ledet global koalisjon for å beseire den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) og en koalisjonspartner i et saudis-ledet militær kampanje for å gjenopprette regjeringen i Jemen.

Geografi av De forente arabiske emirater

Hvor på kloden er De forente arabiske emirater? Plasseringen av dette landet er Midtøsten, grenser til Oman og Persiske Golf, mellom Oman og Saudi-Arabia. Totalt areal på De forente arabiske emirater er 83,600 km2, hvorav 83,600 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: fjellflate, ufruktbar kystlinje som slår sammen i rullende sanddyner i stor ørken; fjell i øst. Det laveste punktet på De forente arabiske emirater er Persisk Gulf 0 m, det høyeste punktet Jabal Yibir 1,527 m. Og klimaet er ørken; kjøligere i østlige.


Innbyggere av De forente arabiske emirater

La oss se hvor mange mennesker bor i De forente arabiske emirater. Nummeret er: 6,072,475 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Emirati 11,6%, Sørasiatisk 59,4% (inkluderer indian 38,2%, Bangladesh 9,5%, Pakistansk 9,4% , andre 2,3%), egyptiske 10,2%, filippinske 6,1%, andre 12,8% (2015 est.). Hva er språkene i De forente arabiske emirater? Arabisk (offisiell), persisk, engelsk, hindi, urdu. Og religioner: muslimsk (offisiell) 76%, kristen 9%, andre (hovedsakelig hinduistisk og buddhistisk, mindre enn 5% av befolkningen består av Parsi, Baha'i, Druze, Sikh, Ahmadi , Ismaili, Dawoodi Bohra Muslim og jødisk) 15%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 30.3 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 77.7 år. Hvor bor folk i De forente arabiske emirater? Her: Befolkningen er tungt konsentrert mot nordøst på Musandam-halvøya; de tre største emiratene - Abu Dhabi, Dubai og Sharjah - er hjem for nesten 85% av befolkningen. De store byområdene av De forente arabiske emirater er: Dubai 2.415 millioner; Sharjah 1 279 millioner; ABU Dhabi (kapital) 1,145 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av De forente arabiske emirater

Hovedstaden De forente arabiske emirater er Abu Dhabi og regjeringen type Forbund. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 7 emirater (imarat, singular - imarah); Abu Dhabi, Ajman, Al Fujayrah, Ash Shariqah (Sharjah), Dubayy (Dubai), Ra Al Khaymah, Umm al Qaywayn. Når det gjelder økonomien til De forente arabiske emirater, er viktige industriprodukter og petrokjemikalier; fiskeri, aluminium, sement, gjødsel, kommersiell skipreparasjon, byggematerialer, håndverk, tekstiler. Viktige landbruksprodukter er datoer, grønnsaker, vannmeloner; fjærfe, egg, meieriprodukter; fiskeolje. De viktigste eksportvarene er råolje 45%, naturgass, reeksport, tørket fisk, datoer (2012 est.) og de viktigste eksportpartnerne er India 9,9%, Iran 8,9 %, Japan 8,8%, Sveits 8,5%, Oman 5,4%, Kina 5,1% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og transportutstyr, kjemikalier, mat og de viktigste importpartnerne er Kina 7,4%, USA 6,9%, India 6,8%, Tyskland 4,4% (2016). Hvor rik er De forente arabiske emirater og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $68,200 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 19.5% (2003 anslag).


Kart over De forente arabiske emiraterGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet