Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Verenigde Arabische Emiraten

Atlas of World: Verenigde Arabische Emiraten. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Verenigde Arabische Emiraten.

Hoofdpagina - Azië - Verenigde Arabische Emiraten

Informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Verenigde Arabische Emiraten. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Verenigde Arabische Emiraten. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Verenigde Arabische Emiraten hier:

Verenigde Arabische Emiraten - Overzicht:

Wat moet je weten over Verenigde Arabische Emiraten? Laten we beginnen met dit: De Trucial Staten van de kust van de Perzische Golf verleenden de Britse controle over hun defensie en buitenlandse aangelegenheden in 19e-eeuwse verdragen. In 1971 fuseerden zes van deze staten - Abu Dhabi, 'Ajman, Al Fujayrah, Ash Shariqah, Dubayy en Umm al Qaywayn - tot de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Ze werden in 1972 vergezeld door Ra's al Khaymah. Het BBP per hoofd van de bevolking van de VAE komt op hetzelfde niveau als dat van de belangrijkste West-Europese landen. Al meer dan drie decennia dreef olie en wereldwijde financiering de economie van de VAE. Echter, in 2008-09 kwamen de samenvloeiing van dalende olieprijzen, instortende vastgoedprijzen en de internationale bankcrisis vooral bij de VAE. De VAE vermeed in wezen de "Arabische Lente" onrust die elders in het Midden-Oosten in 2010-11 werd waargenomen en in een poging potentiële onrust af te remmen, kondigde de regering een meerjarige, $ 1 aan. 6 miljard investeringsplan voor infrastructuur voor de armere noordelijke emiraten en agressief voorstanders van politieke hervormingen. De VAE heeft de afgelopen jaren een cruciale rol gespeeld in regionale aangelegenheden. Naast het doneren van miljarden dollars aan economische hulp om Egypte te helpen stabiliseren, is de VAE lid van een door de VS geleide wereldwijde coalitie om de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL) te verslaan en een coalitiepartner in een door Saudi geleide militair campagne om de regering van Jemen te herstellen.

Geografie van Verenigde Arabische Emiraten

Waar op de wereld is Verenigde Arabische Emiraten? De locatie van dit land is Midden-Oosten, grenzend aan de Golf van Oman en de Perzische Golf, tussen Oman en Saoedi-Arabië. Het totale gebied van Verenigde Arabische Emiraten is 83,600 km2, waarvan 83,600 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlak, kale kustvlakte samenvloeiend in glooiende zandduinen van uitgestrekte woestijn; bergen in het oosten. Het laagste punt van Verenigde Arabische Emiraten is Perzische Golf 0 m, het hoogste punt Jabal Yibir 1.527 m. En het klimaat is woestijn; koeler in de oostelijke bergen.


Inwoners van Verenigde Arabische Emiraten

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Verenigde Arabische Emiraten wonen. Het nummer is: 6,072,475 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Emirati 11.6%, Zuid-Aziatische 59.4% (inclusief Indiase 38.2%, Bangladeshi 9.5%, Pakistaanse 9.4% , andere 2,3%), Egyptische 10,2%, Filipijnse 6,1%, andere 12,8% (2015 est.). Wat zijn de talen in Verenigde Arabische Emiraten? Arabisch (officieel), Perzisch, Engels, Hindi, Urdu. En de religies: moslim (officieel) 76%, christen 9%, andere (voornamelijk hindoeïstisch en boeddhistisch, minder dan 5% van de bevolking bestaat uit parsi, baha'i, druzen, sikh, ahmadi , Ismaili, Dawoodi Bohra Muslim, en Joods) 15%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 30.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.7 jaar. Waar wonen de mensen in Verenigde Arabische Emiraten? Hier: Bevolking is sterk geconcentreerd in het noordoosten op het schiereiland Musandam; de drie grootste emiraten - Abu Dhabi, Dubai en Sharjah - zijn de thuisbasis van bijna 85% van de bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Verenigde Arabische Emiraten zijn: Dubai 2.415 miljoen; Sharjah 1.279 miljoen; ABU Dhabi (hoofdstad) 1,145 miljoen (2015).

Overheid en economie van Verenigde Arabische Emiraten

De hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi en het overheidstype federatie van monarchieën. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 emiraten (imarat, enkelvoud - imarah); Abu Zaby (Abu Dhabi), 'Ajman, Al Fujayrah, Ash Shariqah (Sharjah), Dubayy (Dubai), Ra's al Khaymah, Umm al Qaywayn. Met betrekking tot de economie van Verenigde Arabische Emiraten zijn belangrijke industriële producten en petrochemicaliën; vissen, aluminium, cement, kunstmest, commerciële scheepsreparatie, bouwmaterialen, handwerk, textiel. Belangrijke landbouwproducten zijn datums, groenten, watermeloenen; gevogelte, eieren, zuivelproducten; visolie. De belangrijkste exportgoederen zijn ruwe olie 45%, aardgas, wederuitvoer, gedroogde vis, dadels (2012 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn India 9,9%, Iran 8,9 %, Japan 8,8%, Zwitserland 8,5%, Oman 5,4%, China 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, chemicaliën, voedsel en de belangrijkste importpartners zijn China 7,4%, US 6,9%, India 6,8%, Duitsland 4,4% (2016). Hoe rijk is Verenigde Arabische Emiraten en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $68,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 19.5% (2003 schatting).


Kaart van Verenigde Arabische Emiraten



Gratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy