Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Estland

Atlas of World: Estland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Estland.

Hoofdpagina - Europa - Estland

Informatie over Estland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Estland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Estland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Estland hier:

Estland - Overzicht:

Wat moet je weten over Estland? Laten we beginnen met dit: Na eeuwen van Deens, Zweeds, Duits en Russisch bestuur, werd Estland in 1918 onafhankelijk. Gedwongen in 1940 geïncorporeerd in de USSR - een actie die nooit door de VS en vele andere landen werd erkend - herwon zij zijn vrijheid in 1991 met de ineenstorting van de Sovjetunie. Sinds de laatste Russische troepen in 1994 zijn vertrokken, heeft Estland de vrijheid gehad om de economische en politieke banden met het Westen te bevorderen. Het sloot zich aan bij zowel de NAVO als de EU in het voorjaar van 2004, trad formeel toe tot de OESO eind 2010, en keurde de euro als de officiële munteenheid op 1 januari 2011 goed.

Geografie van Estland

Waar op de wereld is Estland? De locatie van dit land is Oost-Europa, grenzend aan de Oostzee en de Golf van Finland, tussen Letland en Rusland. Het totale gebied van Estland is 45,228 km2, waarvan 42,388 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: moerassig, laagland; vlak in het noorden, heuvelachtig in het zuiden. Het laagste punt van Estland is Oostzee 0 m, het hoogste punt Suur Munamagi 318 m. En het klimaat is zee; natte, gematigde winters, koele zomers.


Inwoners van Estland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Estland wonen. Het nummer is: 1,251,581 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Estland ) 2017 Estse 68,7%, Russische 24,8%, Oekraïense 1,7%, Wit-Russische 1%, Fin 0,6%, andere 1,6%, niet-gespecificeerde 1,6% (2011 est.). Wat zijn de talen in Estland? Ests (officieel) 68,5%, Russisch 29,6%, Oekraïens 0,6%, andere 1,2%, niet-gespecificeerd 0,1% (2011 est.). En de religies: Lutheran 9,9%, orthodox 16,2%, andere christen (inclusief Methodist, Zevende-dags Adventiste, Rooms-katholiek, Pinkstergelovig ) 2,2%, andere 0,9%, geen 54,1%, niet-gespecificeerd 16,7% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76.9 jaar. Waar wonen de mensen in Estland? Hier: Een redelijk gelijkmatige verdeling in het grootste deel van het land, met stedelijke gebieden die grotere en dichtere bevolkingsgroepen aantrekken. De belangrijkste stedelijke gebieden van Estland zijn: Tallinn ( kapitaal) 391.000 (2015).

Overheid en economie van Estland

De hoofdstad van Estland is Tallinn en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 15 provincies (maakonnad, singular - maakond); Harjumaa (Tallinn), Hiiumaa (Kardla), Ida-Virumaa (Johvi), Jarvamaa (Paide), Jogevamaa (Jogeva), Laanemaa (Haapsalu), Laane-Virumaa (Rakvere), Parnumaa (Parnu), Polvamaa (Polva), Raplamaa (Rapla), Saaremaa (Kuressaare), Tartumaa (Tartu), Valgamaa (Valga), Viljandimaa (Viljandi), Vorumaa (Voru). Met betrekking tot de economie van Estland zijn belangrijke industriële producten , engineering, elektronica, hout en houtproducten, textiel; informatietechnologie, telecommunicatie. Belangrijke landbouwproducten zijn Graan, aardappelen, groenten; vee en zuivelproducten; visvoer. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en elektrische apparatuur 30%, voedingsmiddelen en dranken 9%, minerale brandstoffen 6%, hout en houtproducten 14%, artikelen van onedele metalen 7%, meubels en beddengoed 11%, voertuigen en onderdelen 3%, chemicaliën 4% (2016 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn Zweden 17,9%, Finland 16%, Letland 9,2%, Rusland 6,5%, Litouwen 6%, Duitsland 5,9%, Noorwegen 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en elektrische apparatuur 28%, minerale brandstoffen 11%, voedingsmiddelen en voedingsmiddelen 10 %, voertuigen 9%, chemische producten 8%, metalen 8% (2015 est.) en de belangrijkste importpartners zijn Finland 13%, Duitsland 11%, Litouwen 9%, Zweden 8,3%, Letland 8,2%, Polen 7,2%, Nederland 6,3%, Rusland 5,7% , China 4,8% (2016). Hoe rijk is Estland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $31,500 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 21.3% (2015 schatting).


Kaart van EstlandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy