Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Kuwait

Atlas av Verden: Kuwait. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Kuwait.

Hovedside - Asia - Kuwait

Informasjon om Kuwait

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Kuwait. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Kuwait. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Kuwait her:

Kuwait - Oversikt:

Hva bør du vite om Kuwait? La oss starte med dette: Kuwait har blitt styrt av AL-Sabah-dynastiet siden det 18. århundre. Trusselen om osmannisk invasjon i 1899 ba Amir Mubarak AL-Sabah om å søke beskyttelse fra Storbritannia, ceding utenriks- og forsvarsansvar til Storbritannia til 1961, da landet oppnådde sin uavhengighet. Kuwait ble angrepet og oversvømmet av Irak 2. august 1990. Etter flere uker med luftbombardement, startet en amerikansk ledd FN-koalisjon en jordovergrep den 23. februar 1991 som frigjort Kuwait om fire dager. Kuwait brukte mer enn 5 milliarder dollar til å reparere oljeinfrastruktur skadet i 1990-91. AL-Sabah-familien kom tilbake til makten i 1991 og etablerte en av de mest uavhengige lovgiverne i den arabiske verden. Landet opplevde det historiske valget i 2009 av fire kvinner til sin nasjonalforsamling. I løpet av 2010-11 opprør og protester over den arabiske verden, statsløse arabere, kjent som bidoon, arrangerte små protester i tidlig 2011 som krever statsborgerskap, arbeidsplasser og andre fordeler som er tilgjengelige for kuwaitiske statsborgere. Ungdomsaktivistgruppers gjentatte samlinger i 2011 for avskedigelse av en statsminister betraktet som korrupte, førte til slutt til sin avgang i slutten av 2011. Demonstrasjoner fornyet sent i 2012 som følge av Amiri-dekret om endring av valgloven. Opposisjonen, ledet av en koalisjon av sunni islamister, tribalister, noen liberaler og utallige ungdomsgrupper, boikotiserte stort sett lovvalg i 2012 og 2013, som førte til en lovgiver som var mer mottagelig for regjeringens agenda. Opposisjonen, som uttrykker sterk opposisjon mot regjeringens finanspolitiske reformer, deltok imidlertid i Nasjonalforsamlingsvalget i november 2016 og vant nesten halvparten av stillingene.

Geografi av Kuwait

Hvor på kloden er Kuwait? Plasseringen av dette landet er Midtøsten, grenser til Persia, mellom Irak og Saudi-Arabia. Totalt areal på Kuwait er 17,818 km2, hvorav 17,818 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: flatt til litt bølgende ørken vanlig. Det laveste punktet på Kuwait er Persisk Gulf 0 m, det høyeste punktet 3,6 km W. av Al-Salmi Border Post 300 m. Og klimaet er tørr ørken; intenst varme somre; kort, kjølig vintre.


Innbyggere av Kuwait

La oss se hvor mange mennesker bor i Kuwait. Nummeret er: 2,875,422 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Kuwaitiske 31,3%, andre arabiske 27,9%, asiatisk 37,8%, afrikansk 1,9%, andre 1,1% (inkluderer europeiske, nordamerikanske, Sør-Amerika, og australsk) (2013 est.). Hva er språkene i Kuwait? Arabisk (offisielt), engelsk utbredt. Og religioner: muslimske (offisiell) 76,7%, kristen 17,3%, annen og uspesifisert 5,9%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 29.3 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.2 år. Hvor bor folk i Kuwait? Her: Tetteste bosetning ligger langs Persia-bukten, særlig i Kuwait by og på Bubiyan Island; betydelige befolkningstråder strekker seg sør og vest langs motorveier som utstråler fra hovedstaden, særlig i den sørlige halvdelen av landet. De store byområdene av Kuwait er: Kuwait (hovedstaden) 2.779 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Kuwait

Hovedstaden Kuwait er Kuwait by og regjeringen type konstitusjonell monarki. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 governorates (muhafazat, singular - muhafazah); Al Ahmadi, Al Asimah, Al Farwaniyah, Al Jahra, Hawalli, Mubarak al Kabi. Når det gjelder økonomien til Kuwait, er viktige industriprodukter , petrokjemi, sement, skipsbygging og reparasjon, vannavsalting, matvarebehandling, byggematerialer. Viktige landbruksprodukter er Fiskeolje. De viktigste eksportvarene er olje og raffinerte produkter, gjødsel og de viktigste eksportpartnerne er Sør-Korea 16,8%, Kina 14,4%, Japan 9,6%, India 9,2%, USA 7,5%, Singapore 5,6% ). De viktigste importvarene er mat, byggematerialer, kjøretøy og deler, klær og de viktigste importpartnerne er Kina 14,1%, USA 11,9%, UAE 8,3%, Japan 6,5%, Tyskland 6,2%, India 5,4%, Italia 5%, Saudi Arabia 4,4%, Sør-Korea 4,4% ). Hvor rik er Kuwait og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $69,700 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over KuwaitGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet