Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Koeweit

Atlas of World: Koeweit. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Koeweit.

Hoofdpagina - Azië - Koeweit

Informatie over Koeweit

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Koeweit. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Koeweit. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Koeweit hier:

Koeweit - Overzicht:

Wat moet je weten over Koeweit? Laten we beginnen met dit: Koeweit wordt sinds de 18e eeuw geregeerd door de AL-Sabah-dynastie. De dreiging van de Ottomaanse invasie in 1899 zette Amir Mubarak AL-Sabah ertoe aan om bescherming te zoeken tegen Groot-Brittannië, waarbij de verantwoordelijkheid voor Groot-Brittannië en Defensie aan Groot-Brittannië werd overgedragen tot 1961, toen het land zijn onafhankelijkheid bereikte. Koeweit werd op 2 augustus 1990 aangevallen en overvallen door Irak. Na een aantal weken van luchtbombardementen begon een door de VS geleide VN-coalitie een grondaanval op 23 februari 1991 die Koeweit in vier dagen bevrijdde. Koeweit heeft meer dan $ 5 miljard uitgegeven aan het repareren van olie-infrastructuur beschadigd tijdens 1990-91. De AL-Sabah familie keerde terug naar de macht in 1991 en vestigde een van de meest onafhankelijke wetgevers in de Arabische wereld. Het land was getuige van de historische verkiezingen in 2009 van vier vrouwen in de Nationale Assemblee. Te midden van de opstanden en protesten in de Arabische wereld van 2010-11, staatloze Arabieren, bekend als bidoon, organiseerden begin 2011 kleine protesten om burgerschap, banen en andere voordelen voor onderdanen van Koeweit te eisen. De herhaalde demonstraties van jongerenactivistische groepen in 2011 voor het ontslag van een premier die als corrupt werd beschouwd, leidden eind 2011 uiteindelijk tot zijn aftreden. Demonstraties werden eind 2012 vernieuwd naar aanleiding van een Amiri-decreet tot wijziging van de kieswet. De oppositie, geleid door een coalitie van soennitische islamisten, tribalisten, enkele liberalen en ontelbare jongerengroepen, boycelde grotendeels parlementsverkiezingen in 2012 en 2013, wat leidde tot een legislatuur die beter geschikt was voor de agenda van de regering. De oppositie, die fel gekant was tegen de fiscale hervormingen van de regering, nam deel aan de verkiezing van de Nationale Assemblee van november 2016 en won bijna de helft van de posities.

Geografie van Koeweit

Waar op de wereld is Koeweit? De locatie van dit land is Midden-Oosten, grenzend aan de Perzische Golf, tussen Irak en Saoedi-Arabië. Het totale gebied van Koeweit is 17,818 km2, waarvan 17,818 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlak tot licht golvende woestijnvlakte. Het laagste punt van Koeweit is Perzische Golf 0 m, het hoogste punt 3,6 km W. van Al-Salmi Grenspost 300 m. En het klimaat is droge woestijn; intens hete zomers; korte, koele winters.


Inwoners van Koeweit

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Koeweit wonen. Het nummer is: 2,875,422 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Koeweit 31,3%, andere Arabische 27,9%, Aziatische 37,8%, Afrikaanse 1,9%, andere 1,1% (inclusief Europese, Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse en Australische) (2013 est.). Wat zijn de talen in Koeweit? Arabisch (officieel), Engels veel gesproken. En de religies: moslim (officieel) 76,7%, christen 17,3%, andere en niet-gespecificeerde 5,9%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 29.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.2 jaar. Waar wonen de mensen in Koeweit? Hier: Dichtste nederzetting ligt langs de Perzische Golf, met name in Koeweit-Stad en op Bubiyan-eiland; belangrijke bevolkingsdraden strekken zich uit zuid en west langs snelwegen die uitstralen van de hoofdstad, met name in de zuidelijke helft van het land. De belangrijkste stedelijke gebieden van Koeweit zijn: Koeweit (hoofdstad) 2,779 miljoen (2015).

Overheid en economie van Koeweit

De hoofdstad van Koeweit is Koeweit-stad en het overheidstype constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 gouvernementen (muhafazat, enkelvoud - muhafazah); Al Ahmadi, Al 'Asimah, Al Farwaniyah, Al Jahra', Hawalli, Mubarak al Kabi. Met betrekking tot de economie van Koeweit zijn belangrijke industriële producten petroleum, petrochemicaliën, cement, scheepsbouw en reparatie, waterontzilting, voedselverwerking, bouwmaterialen. Belangrijke landbouwproducten zijn Vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn olie en geraffineerde producten, meststoffen en de belangrijkste exportpartners zijn Zuid-Korea 16,8%, China 14,4%, Japan 9,6%, India 9,2%, VS 7,5%, Singapore 5,6% (2016 ). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, bouwmaterialen, voertuigen en onderdelen, kleding en de belangrijkste importpartners zijn China 14,1%, VS 11,9%, VAE 8,3%, Japan 6,5%, Duitsland 6,2%, India 5,4%, Italië 5%, Saoedi-Arabië 4,4%, Zuid-Korea 4,4% (2016 ). Hoe rijk is Koeweit en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $69,700 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van KoeweitGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy