Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Slovakia

Atlas av Verden: Slovakia. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Slovakia.

Hovedside - Europa - Slovakia

Informasjon om Slovakia

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Slovakia. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Slovakia. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Slovakia her:

Slovakia - Oversikt:

Hva bør du vite om Slovakia? La oss starte med dette: Slovakia sporer sine røtter til det 9. århundre i Great Moravia. Senere ble slovakene en del av det ungarske rike, der de ble igjen i de neste 1000 årene. Etter dannelsen av det dobbelte østro-ungarske monarkiet i 1867 resulterte språk- og utdanningspolitikker som favoriserte bruken av ungarsk (magyarisering) en styrking av slovakisk nasjonalisme og dyrking av kulturelle bånd med nært besluttede tsjekkere, som var under østerriksk regel. Etter oppløsningen av det østro-ungarske imperiet ved slutten av første verdenskrig, slo slovene seg til tsjekkene for å danne tsjekkoslovakia. I mellomkrigstiden presset slovakiske nasjonalistiske ledere for autonomi i Tsjekkoslovakia, og i 1939 ble Slovakia en uavhengig stat alliert med nazistiske Tyskland. Etter andre verdenskrig, Tsjekkoslovakia ble rekonstituert og kom under kommunistisk styre innen Sovjetdominert Øst-Europa. I 1968 endte en invasjon av Warszawa-paktstyrker innsatsene fra landets ledere om å liberalisere kommunistiske styre og skape «sosialisme med et menneskelig ansikt», som innebar en periode med undertrykkelse kjent som "normalisering". Den fredelige "fløyelsrevolusjonen" feide kommunistpartiet fra makten i slutten av 1989 og innviet en retur til demokratisk styre og markedsøkonomi. Den 1. januar 1993 gjennomgikk landet en ikke-voldelig "fløyelsskilt" i sine to nasjonale komponenter, Slovakia og Tsjekkia. Slovakia ble med i både NATO og EU våren 2004 og eurosonen 1. januar 2009. En invasjon av Warszawa-paktstyrker endte innsatsen til landets ledere for å liberalisere kommunistiske styre og skape «sosialisme med et menneskelig ansikt», som innebar en periode med undertrykkelse kjent som "normalisering". Den fredelige "fløyelsrevolusjonen" feide kommunistpartiet fra makten i slutten av 1989 og innviet en retur til demokratisk styre og markedsøkonomi. Den 1. januar 1993 gjennomgikk landet en ikke-voldelig "fløyelsskilt" i sine to nasjonale komponenter, Slovakia og Tsjekkia. Slovakia ble med i både NATO og EU våren 2004 og eurosonen 1. januar 2009. En invasjon av Warszawa-paktstyrker endte innsatsen til landets ledere for å liberalisere kommunistiske styre og skape «sosialisme med et menneskelig ansikt», som innebar en periode med undertrykkelse kjent som "normalisering". Den fredelige "fløyelsrevolusjonen" feide kommunistpartiet fra makten i slutten av 1989 og innviet en retur til demokratisk styre og markedsøkonomi. Den 1. januar 1993 gjennomgikk landet en ikke-voldelig "fløyelsskilt" i sine to nasjonale komponenter, Slovakia og Tsjekkia. Slovakia ble med i både NATO og EU våren 2004 og eurosonen 1. januar 2009.

Geografi av Slovakia

Hvor på kloden er Slovakia? Plasseringen av dette landet er Sentral-Europa, sør for Polen. Totalt areal på Slovakia er 49,035 km2, hvorav 48,105 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: tøffe fjell i den sentrale og nordlige delen og lavlandet i sør. Det laveste punktet på Slovakia er Bodrok-elven 94 m, det høyeste punktet Gerlachovsky Stit 2.655 m. Og klimaet er temperert; kule somre; kaldt, overskyet, fuktig vintre.


Innbyggere av Slovakia

La oss se hvor mange mennesker bor i Slovakia. Nummeret er: 5,445,829 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? slovakisk 80,7%, ungarsk 8,5%, romani 2%, andre og uspesifisert 8,8% (2011 est.). Hva er språkene i Slovakia? slovakisk 78,6%, ungarsk 9,4 %, Roma 2,3%, Ruthenian 1%, annen eller uspesifisert 8,8% (2011 est.). Og religioner: Romersk-katolske 62%, protestantiske 8,2%, gresk katolske 3,8%, andre eller uspesifiserte 12,5%, ingen 13,4% (2011 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 40.5 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 77.3 år. Hvor bor folk i Slovakia? Her: En forholdsvis jevn fordeling over hele landet; litt større konsentrasjon i vest i nærheten av den tsjekkiske borde. De store byområdene av Slovakia er: Bratislava (hovedstaden) 401 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Slovakia

Hovedstaden Slovakia er Bratislava og regjeringen type parlamentariske republikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 8 regioner (kraje, entall - kraj ); Banskobystricky, Bratislavsky, Kosicky, Nitriansky, Presovsky, Trenciansky, Trnavsky, Zilinsky. Når det gjelder økonomien til Slovakia, er viktige industriprodukter biler; metall og metallprodukter; elektrisitet, gass, koks, olje, atombrensel; kjemikalier, syntetiske fibre, tre og papirprodukter; maskineri; keramikk og keramikk; tekstiler; elektriske og optiske apparater; gummi produkter; mat og Drikke; farmasøytiske. Viktige landbruksprodukter er , poteter, sukkerroer, humle, frukt; griser, storfe, fjærfe; skogsprodukter. De viktigste eksportvarene er kjøretøy og tilhørende deler 27%, maskiner og elektrisk utstyr 20%, atomreaktorer og ovner 12%, jern og stål 4% mineraloljer og brensel 5% (2015 est.) og de viktigste eksportpartnerne er Tyskland 21,9% Tsjekkia 11,9%, Polen 7,7%, Frankrike 6,1%, Storbritannia 5,9%, Østerrike 5,7%, Ungarn 5,7%, Italia 4,8% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og elektrisk utstyr 20%, kjøretøy og tilhørende deler 14%, atomreaktorer og ovner 12%, brensel og mineraloljer 9% (2015 est.) og de viktigste importpartnerne er Tyskland 20,2%, Tsjekkia 16,9%, Østerrike 9,8%, Polen 6,5%, Ungarn 6,1%, Sør-Korea 4,7%, Kina 4,6%, Frankrike 4,4% (2016). Hvor rik er Slovakia og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $32,900 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 12.3% (2015 anslag).


Kart over SlovakiaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern