Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Australia

Atlas av Verden: Australia. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Australia.


Informasjon om Australia

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Australia. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Australia. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Australia her:

Australia - Oversikt:

Hva bør du vite om Australia? La oss starte med dette: Forhistoriske bosettere ankom på kontinentet fra Sørøst-Asia minst 40 000 år før de første europeerne begynte lete på 1700-tallet. Ingen formelle territoriale påstander ble gjort til 1770 da kaptein James COOK tok østkysten i navnet Storbritannias navn (hele Australia ble hevdet som britisk territorium i 1829 med dannelsen av kolonien i Vest-Australia). Seks kolonier ble opprettet i slutten av det 18. og 19. århundre; de forente seg og ble Commonwealth of Australia i 1901. Det nye landet utnyttet sine naturressurser for raskt å utvikle landbruks- og produksjonsindustrien og å gi et stort bidrag til den allierte innsatsen i verdens krigene I og II. I de siste tiårene har Australia blitt et internasjonalt konkurransedyktig, avansert markedsøkonomi skyldes i stor grad økonomiske reformer vedtatt på 1980-tallet og beliggenheten i et av verdens raskest voksende regioner i verdensøkonomien. Langsiktige bekymringer inkluderer en aldrende befolkning, press på infrastruktur og miljøspørsmål som flom, tørke og bushfires. Australia er det tørreste bebodde kontinentet på jorden, noe som gjør det spesielt utsatt for utfordringene i klimaendringene. Australia er hjemme for 10 prosent av verdens biologiske mangfold, og et stort antall av dens flora og fauna eksisterer ingen andre steder i verden. Australia er det tørreste bebodde kontinentet på jorden, noe som gjør det spesielt utsatt for utfordringene i klimaendringene. Australia er hjemme for 10 prosent av verdens biologiske mangfold, og et stort antall av dens flora og fauna eksisterer ingen andre steder i verden. Australia er det tørreste bebodde kontinentet på jorden, noe som gjør det spesielt utsatt for utfordringene i klimaendringene. Australia er hjemme for 10 prosent av verdens biologiske mangfold, og et stort antall av dens flora og fauna eksisterer ingen andre steder i verden.

Geografi av Australia

Hvor på kloden er Australia? Plasseringen av dette landet er Oseania, kontinent mellom Det indiske hav og det sørlige Stillehavet. Totalt areal på Australia er 7,741,220 km2, hvorav 7,682,300 km2 er land. Dette er et av de største landene i verden. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste lavt platå med ørkener; fruktbar slett i sørøst. Det laveste punktet på Australia er Lake Eyre -15 m, det høyeste punktet Mount Kosciuszko 2.228 m. Og klimaet er generelt tørket til semiarid; temperert i sør og øst; tropisk i nord for det.


Innbyggere av Australia

La oss se hvor mange mennesker bor i Australia. Nummeret er: 23,232,413 (7/2017 anslag). Så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Engelsk 25,9%, australsk 25,4%, irsk 7,5%, skotsk 6,4%, italiensk 3,3%, tysk 3,2%, kinesisk 3,1%, indisk 1,4 %, Gresk 1,4%, nederlandsk 1,2%, annen 15,8% (inkluderer australske aboriginal .5%), uspesifisert 5,4%. Hva er språkene i Australia? engelsk 76,8%, mandarin 1,6%, italiensk 1,4%, arabisk 1,3%, gresk 1,2%, kantonesisk 1,2%, vietnamesisk 1,1%, andre 10,4%, uspesifisert 5% (2011 est.). Og religioner: Protestantiske 23,1%, andre kristne 4,2%, muslimske katolske 22,6%, andre kristne 4,2%, kristne 4,3%, presbyterianere og reformerte 2,3%, baptist 1,5%, pinsel 1,1%, lutherske 7,7%, andre protestantiske 2,6%, buddhistisk 2,4%, ortodokse 2,3% (øst-ortodokse 2,1%, orientalsk ortodokse .2%), hinduistisk 1,9%, annen 1,3%, ingen 30,1%, uspesifisert 9,6% (2016 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 38.7 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 82.3 år. Hvor bor folk i Australia? Her: Befolkningen ligger hovedsakelig i periferien, med den høyeste konsentrasjonen av mennesker bosatt i sørøst; et sekundært befolkningssenter ligger i og rundt Perth i vest; av stater og territorier har New South Wales langt den største befolkningen; Interiøret, eller "outback", har en veldig sparsom befolkning. De store byområdene av Australia er: Sydney 4.505 millioner; Melbourne 4,203 millioner; Brisbane 2.202 millioner; Perth 1,861 millioner; Adelaide 1,256 millioner; Canberra (hovedstaden) 423 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Australia

Hovedstaden Australia er Canberra og regjeringen type Parlamentarisk demokrati (føderal parlament) under et konstitusjonelt monarki; en Commonwealth-rike. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 stater og 2 territorier; Australias hovedstadsområde, New South Wales, Northern Territory, Queensland, Sør-Australia, Tasmania, Victoria, Vest-Australia. Når det gjelder økonomien til Australia, er viktige industriprodukter gruvedrift, industri og transport utstyr, matvareindustrien, kjemisk industri, stål. Viktige landbruksprodukter er hvete, bygg, sukkerrør, frukt; storfe, sau, fjærfe. De viktigste eksportvarene er kull, jernmalm, gull, kjøtt, ull, alumina, hvete, maskiner og transportmidler og de viktigste eksportpartnerne er Kina 30,5%, Japan 12,4%, USA 6,5%, Sør-Korea 6,1% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og transportutstyr, datamaskiner og kontormaskiner, telekommunikasjonsutstyr og deler; råolje og petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er Kina 23,4%, USA 11,5%, Japan 7,8%, Thailand 5,6%, Tyskland 5,3%, Sør-Korea 4,3% (2016). Hvor rik er Australia og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $49,900 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over AustraliaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet