Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Australië

Atlas of World: Australië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Australië.


Informatie over Australië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Australië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Australië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Australië hier:

Australië - Overzicht:

Wat moet je weten over Australië? Laten we beginnen met dit: Prehistorische kolonisten arriveerden op het continent vanuit Zuidoost-Azië, minstens 40.000 jaar voordat de eerste Europeanen in de 17e eeuw met exploratie begonnen. Geen formele territoriale aanspraken werden gemaakt tot 1770, toen Capt. James COOK de oostkust in bezit nam in de naam van Groot-Brittannië (heel Australië werd in 1829 als Brits grondgebied geclaimd met de oprichting van de kolonie West-Australië). Zes kolonies werden gecreëerd in de late 18e en 19e eeuw; ze verenigden zich en werden het Gemenebest van Australië in 1901. Het nieuwe land maakte gebruik van zijn natuurlijke hulpbronnen om de landbouw- en maakindustrie snel te ontwikkelen en om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de geallieerde inspanningen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In de afgelopen decennia is Australië een internationaal competitief geworden, geavanceerde markteconomie grotendeels te danken aan de economische hervormingen die in de jaren tachtig zijn aangenomen en de locatie ervan in een van de snelstgroeiende regio's van de wereldeconomie. Langdurige zorgen zijn onder meer een vergrijzende bevolking, druk op infrastructuur en milieuproblemen zoals overstromingen, droogtes en bosbranden. Australië is het droogste bewoonde continent ter wereld, waardoor het bijzonder kwetsbaar is voor de uitdagingen van de klimaatverandering. Australië is de thuisbasis van 10 procent van de biodiversiteit in de wereld en een groot aantal van zijn flora en fauna bestaat nergens anders in de wereld. Australië is het droogste bewoonde continent ter wereld, waardoor het bijzonder kwetsbaar is voor de uitdagingen van de klimaatverandering. Australië is de thuisbasis van 10 procent van de biodiversiteit in de wereld en een groot aantal van zijn flora en fauna bestaat nergens anders in de wereld. Australië is het droogste bewoonde continent ter wereld, waardoor het bijzonder kwetsbaar is voor de uitdagingen van de klimaatverandering. Australië is de thuisbasis van 10 procent van de biodiversiteit in de wereld en een groot aantal van zijn flora en fauna bestaat nergens anders in de wereld.

Geografie van Australië

Waar op de wereld is Australië? De locatie van dit land is Oceanië, continent tussen de Indische Oceaan en de Zuidelijke Stille Oceaan. Het totale gebied van Australië is 7,741,220 km2, waarvan 7,682,300 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal laagvlakte met woestijnen; vruchtbare vlakte in het zuidoosten. Het laagste punt van Australië is Meer Eyre -15 m, het hoogste punt Monte Kosciuszko 2228 m. En het klimaat is over het algemeen droog tot semi-aride; gematigd in zuid en oost; tropisch in het noorden,.


Inwoners van Australië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Australië wonen. Het nummer is: 23,232,413 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Engels 25,9%, Australisch 25,4%, Iers 7,5%, Schots 6,4%, Italiaans 3,3%, Duits 3,2%, Chinees 3,1%, Indiaas 1,4 %, Grieks 1,4%, Nederlands 1,2%, andere 15,8% (inclusief Australische aboriginal, 5%), niet gespecificeerd 5,4%. Wat zijn de talen in Australië? Engels 76,8%, Mandarijn 1,6%, Italiaans 1,4%, Arabisch 1,3%, Grieks 1,2%, Kantonees 1,2%, Vietnamees 1,1%, andere 10,4%, niet-gespecificeerd 5% (2011 est.). En de religies: Protestant 23,1% (Anglicaans 13,3%, Verenigen van kerk 3,7%, Presbyteriaan en hervormd 2,3%, Baptist 1,5%, Pinksterman 1,1%, Lutheraan, 7%, andere protestant 0,5%), rooms-katholiek 22,6%, andere christen 4,2%, moslim 2,6%, boeddhistische 2,4%, orthodoxe 2,3% (oosterse orthodoxe 2,1%, oriëntaalse orthodoxe, 2%), hindoe 1,9%, andere 1,3%, geen 30,1%, niet-gespecificeerde 9,6% (2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 38.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.3 jaar. Waar wonen de mensen in Australië? Hier: bevolking bevindt zich voornamelijk aan de periferie, met de hoogste concentratie van mensen die in het zuidoosten wonen; een secundair bevolkingscentrum is gevestigd in en rond Perth in het westen; van de Staten en Gebieden heeft New South Wales verreweg de grootste populatie; het binnenland, of "binnenland", heeft een zeer schaars bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Australië zijn: Sydney 4,550 miljoen; Melbourne 4.203 miljoen; Brisbane 2.202 miljoen; Perth 1,861 miljoen; Adelaide 1,256 miljoen; Canberra (hoofdstad) 423.000 (2015).

Overheid en economie van Australië

De hoofdstad van Australië is Canberra en het overheidstype Parlementaire democratie (federaal parlement) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 staten en 2 territoria; Australian Capital Territory, New South Wales, Northern Territory, Queensland, Zuid-Australië, Tasmanië, Victoria, West-Australië. Met betrekking tot de economie van Australië zijn belangrijke industriële producten mijnbouw, industriële en transportmiddelen, voedselverwerking, chemicaliën, staal. Belangrijke landbouwproducten zijn tarwe, gerst, suikerriet, fruit; vee, schapen, pluimvee. De belangrijkste exportgoederen zijn steenkool, ijzererts, goud, vlees, wol, aluminiumoxide, tarwe, machines en transportmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn China 30,5%, Japan 12,4%, VS 6,5%, Zuid-Korea 6,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, computers en kantoormachines, telecommunicatieapparatuur en onderdelen; ruwe olie en aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn China 23,4%, VS 11,5%, Japan 7,8%, Thailand 5,6%, Duitsland 5,3%, Zuid-Korea 4,3% (2016). Hoe rijk is Australië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $49,900 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van AustraliëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy


Tweet