Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Bangladesh

Atlas av Verden: Bangladesh. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Bangladesh.

Hovedside - Asia - Bangladesh

Informasjon om Bangladesh

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Bangladesh. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Bangladesh. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Bangladesh her:

Bangladesh - Oversikt:

Hva bør du vite om Bangladesh? La oss starte med dette: Den enorme deltaregionen dannet ved sammenløpet av Ganges- og Brahmaputra-elva-systemene - nå referert til som Bangladesh - var en løst innpost av ulike imperier sentrert på Gangetisk slette for mye av det første årtusen-e.Kr. Muslimske konverteringer og bosetning i regionen begynte i det 10. århundre, hovedsakelig fra arabiske og persiske handelsmenn og predikanter. Europeere etablerte handelsposter i området i det 16. århundre. Til slutt ble området kjent som bengal, hovedsakelig hinduistisk i den vestlige delen og mest muslim i den østlige delen, en del av britisk India. Partisjonen i 1947 resulterte i en østfløy av Pakistan i det muslimske flertallsområdet, som ble Øst-Pakistan. Kall for større autonomi og fiendskap mellom de østlige og vestlige vingene i Pakistan førte til en bengalsk uavhengighetsbevegelse. Den bevegelsen, Den regjeringen returnerte landet til full demokratisk styre i desember 2008 med valg av AL og statsminister Sheikh Hasina. I januar 2014 vant AL den nasjonale valget med overveldende flertall etter at BNP boikoterte, og utvidet Hasinas periode som statsminister. Med hjelp av internasjonal bistand har Bangladesh redusert fattigdomsgraden fra over halvparten til mindre enn en tredjedel, oppnådd tusenårsmål for mødre og barns helse, og gjort store framskritt innen mattrygghet siden uavhengighet. Økonomien har vokst med et årlig gjennomsnitt på ca 6% de siste to tiårene, og landet nådde Verdensbankens laveste mellompoengstatus i 2015. den etablerte AL vant nasjonalvalget med overveldende flertall etter at BNP boikoterte, og utvidet Hasinas periode som statsminister. Med hjelp av internasjonal bistand har Bangladesh redusert fattigdomsgraden fra over halvparten til mindre enn en tredjedel, oppnådd tusenårsmål for mødre og barns helse, og gjort store framskritt innen mattrygghet siden uavhengighet. Økonomien har vokst med et årlig gjennomsnitt på ca 6% de siste to tiårene, og landet nådde Verdensbankens laveste mellompoengstatus i 2015. den etablerte AL vant nasjonalvalget med overveldende flertall etter at BNP boikoterte, og utvidet Hasinas periode som statsminister. Med hjelp av internasjonal bistand har Bangladesh redusert fattigdomsgraden fra over halvparten til mindre enn en tredjedel, oppnådd tusenårsmål for mødre og barns helse, og gjort store framskritt innen mattrygghet siden uavhengighet. Økonomien har vokst med et årlig gjennomsnitt på ca 6% de siste to tiårene, og landet nådde Verdensbankens laveste mellompoengstatus i 2015. og har gjort store fremskritt innen mattrygghet siden uavhengighet. Økonomien har vokst med et årlig gjennomsnitt på ca 6% de siste to tiårene, og landet nådde Verdensbankens laveste mellompoengstatus i 2015. og har gjort store fremskritt innen mattrygghet siden uavhengighet. Økonomien har vokst med et årlig gjennomsnitt på ca 6% de siste to tiårene, og landet nådde Verdensbankens laveste mellompoengstatus i 2015.

Geografi av Bangladesh

Hvor på kloden er Bangladesh? Plasseringen av dette landet er Sør-Asia, grenser til Bengalbukta, mellom Burma og India. Totalt areal på Bangladesh er 148,460 km2, hvorav 130,170 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: hovedsakelig flat alluvial slett; kupert i sørøst. Det laveste punktet på Bangladesh er Indisk hav 0 m, det høyeste punktet Keokradong 1,230 m. Og klimaet er tropisk; mild vinter (oktober til mars); varm, fuktig sommer (mars til juni); fuktig, varm regnfull monsun (juni til oktober),.


Innbyggere av Bangladesh

La oss se hvor mange mennesker bor i Bangladesh. Nummeret er: 157,826,578 (7/2017 anslag). Så dette landet er blant de mest folkerike i verden. Hvem bor her? Bengalske minst 98%, etniske grupper 1,1%. Hva er språkene i Bangladesh? Bangla 98,8% (offisiell, også kjent som bengali), andre 1,2% (2011 est.). Og religioner: muslimske 89,1%, hinduistiske 10%, andre 0,9% (inkluderer buddhistiske, kristne) (2013 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 26.7 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 73.4 år. Hvor bor folk i Bangladesh? Her: dette er ukjent. De store byområdene av Bangladesh er: Dhaka (kapital) 17.598 millioner; Chittagong 4.539 millioner; Khulna 1.022 millioner; Rajshahi 844,000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Bangladesh

Hovedstaden Bangladesh er Dhaka og regjeringen type parlamentarisk republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 8 divisjoner; Barisal, Chittagong, Dhaka, Khulna, Mymensingh, Rajshahi, Rangpur, Sylhet. Når det gjelder økonomien til Bangladesh, er viktige industriprodukter jute, bomull, klær, papir, lær, gjødsel, jern og stål, sement, petroleumsprodukter, tobakk, legemidler, keramikk, te, salt, sukker, spiselige oljer, såpe og vaskemiddel, metallprodukter, elektrisitet, naturgass. Viktige landbruksprodukter er Ris, jute, te, hvete , sukkerrør, poteter, tobakk, pulser, oljefrø, krydder, frukt; biff, melk, fjærfe. De viktigste eksportvarene er plagg, strikkevarer, landbruksprodukter, frossen mat (fisk og sjømat), jute og jute varer, là og de viktigste eksportpartnerne er amerikanske 13,1%, Tyskland 12,7%, UK 8,6%, Frankrike 5,1%, Spania 5% (2016). De viktigste importvarene er bomull, maskiner og utstyr, kjemikalier, jern og stål, næringsmidler og de viktigste importpartnerne er Kina 24,3%, India 13,4%, Singapore 5,1%, Japan 4,5% (2016). Hvor rik er Bangladesh og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $4,200 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 31.5% (2010 anslag).


Kart over BangladeshGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern