Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Belize

Atlas of World: Belize. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Belize.


Informatie over Belize

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Belize. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Belize. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Belize hier:

Belize - Overzicht:

Wat moet je weten over Belize? Laten we beginnen met dit: Belize was de site van verschillende Maya-stadstaten tot hun verval aan het einde van het eerste millennium na Christus. De Britten en de Britten betwistten de regio in de 17e en 18e eeuw; het werd formeel de kolonie van Brits Honduras in 1862. Territoriale geschillen tussen het VK en Guatemala vertraagden de onafhankelijkheid van Belize tot 1981. Guatemala weigerde de nieuwe natie te erkennen tot 1992 en de twee landen zijn betrokken bij een lopend grensgeschil. Toerisme is de steunpilaar van de economie geworden. De huidige zorgen omvatten de zware buitenlandse schuldenlast van het land, de hoge werkloosheid, de groeiende betrokkenheid bij de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse drugshandel, hoge criminaliteitscijfers en een van de hoogste prevalentiepercentages voor hiv / aids in Midden-Amerika.

Geografie van Belize

Waar op de wereld is Belize? De locatie van dit land is Midden-Amerika, grenzend aan de Caribische Zee, tussen Guatemala en Mexico. Het totale gebied van Belize is 22,966 km2, waarvan 22,806 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlakke, moerassige kustvlakte; lage bergen in het zuiden. Het laagste punt van Belize is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Doyle's Delight 1.124 m. En het klimaat is tropisch; erg warm en vochtig; regenseizoen (mei tot november); droog seizoen (februari tot mei).


Inwoners van Belize

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Belize wonen. Het nummer is: 360,346 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? mestizo 52,9%, Creools 25,9%, Maya 11,3%, Garifuna 6,1%, Oost-Indisch 3,9%, mennoniet 3,6%, wit 1,2%, Aziatisch 1%, andere 1,2%, onbekende 0,3%. Wat zijn de talen in Belize? Engels 62,9% (officieel), Spaans 56,6%, Creools 44,6%, Maya 10,5%, Duits 3,2%, Garifuna 2,9%, andere 1,8%, onbekend 0,3%, geen 0,2% (kan niet spreken). En de religies: Rooms-katholiek 40,1%, protestant 31,5% (inclusief Pinksteren 8,4%, Seventh Day Adventist 5,4%, Anglicaan 4,7%, Doopsgezind 3,7%, Baptist 3,6%, Methodist 2,9%, Nazarener 2,8%), Jehovah's Getuige 1,7%, andere 10,5% (inclusief Baha'i, Boeddhist, Hindu , Mormon, Muslim, Rastafarian, Salvation Army), niet gespecificeerd 0,6%, geen 15,5% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 22.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 68.9 jaar. Waar wonen de mensen in Belize? Hier: Ongeveer 25% tot 30% van de bevolking woont in de voormalige hoofdstad Belize City; meer dan de helft van de totale bevolking is landelijk; bevolkingsdichtheid is iets hoger in het noorden en oosten. De belangrijkste stedelijke gebieden van Belize zijn: Belmopan (hoofdstad) 17.000 (2014).

Overheid en economie van Belize

De hoofdstad van Belize is Belmopan en het overheidstype Parlementaire democratie (Nationale Vergadering) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 districten; Belize, Cayo, Corozal, Orange Walk, Stann Creek, Toledo. Met betrekking tot de economie van Belize zijn belangrijke industriële producten , voedselverwerking, toerisme, bouw, olie. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, cacao, citrusvruchten, suiker; vis, gekweekte garnalen; kledingproductie van lumbe. De belangrijkste exportgoederen zijn suiker, bananen, citrus, kleding, visproducten, melasse, hout, ruwe olie en de belangrijkste exportpartners zijn Birma 30,7%, VS 22,6%, VK 19,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en vervoermaterieel, fabrikaten; brandstoffen, chemicaliën, farmaceutische producten; voedsel, dranken, tabak en de belangrijkste importpartners zijn VS 37,2%, China 11,6%, Mexico 10,8%, Guatemala 7% (2016). Hoe rijk is Belize en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $8,300 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 41% (2013 schatting).


Kaart van BelizeGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy