Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Cuba

Atlas av Verden: Cuba. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Cuba.


Informasjon om Cuba

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Cuba. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Cuba. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Cuba her:

Cuba - Oversikt:

Hva bør du vite om Cuba? La oss starte med dette: Den innfødte amerindiske befolkningen i Cuba begynte å avta etter den europeiske oppdagelsen av øya av Christopher Columbus i 1492 og følge utviklingen som en spansk koloni i løpet av de neste århundrene. Et stort antall afrikanske slaver ble importert for å jobbe med kaffe og sukkerplantasjer, og Havana ble startpunktet for årlige skatteflåter som var bundet til Spania fra Mexico og Peru. Spansk regjering provoserte til slutt en uavhengighetsbevegelse og sporadiske opprør som ble hardt undertrykt. USAs intervensjon under den spansk-amerikanske krigen i 1898 bidro til at cubanene styrte spansk styre. Paris-traktaten etablerte kubansk uavhengighet fra Spania i 1898, og etter tre og et halvt år av den etterfølgende amerikanske militærstyret, Cuba ble en uavhengig republikk i 1902, hvoretter øya opplevde en rekke regjeringer mest dominert av militæret og korrupte politikere. Fidel Castro ledet en rebel hær til seier i 1959; hans autoritære styre holdt det påfølgende regimet sammen i nesten fem tiår. Han gikk ned som president i februar 2008 til fordel for sin yngre bror Raul Castro. Kubas kommunistiske revolusjon, med sovjetisk støtte, ble eksportert gjennom hele Latin-Amerika og Afrika i løpet av 1960-tallet, 1970-tallet og 1980-tallet. Den 8-9 september 2017 passerte orkanen Irma langs kysten av Cuba og forårsaket omfattende skade på strukturer, veier og strømforsyninger. Landet sto overfor en alvorlig økonomisk nedgang i 1990 som følge av tilbaketrekking av tidligere sovjetiske subsidier verdt $ 4-6 milliarder årlig. Kuba viser til tider den amerikanske embargoen, på plass siden 1961, som kilden til dens vanskeligheter. I løpet av det siste tiåret har det vært økende kommunikasjon med den cubanske regjeringen for å takle nasjonale interesser. Som et resultat av arbeidet som ble påbegynt i desember 2014 for å gjenopprette diplomatiske forbindelser med den kubanske regjeringen, som ble kuttet i januar 1961, åpnet USA og Cuba ambassader i deres respektive land den 20. juli 2015. Imidlertid forblir embargoen på plass. Ulovlig migrasjon av cubanske statsborgere til USA via maritim og overlandruter har vært en langvarig utfordring. I FY 2016 fordrev den amerikanske kystvakten 5 228 kubanske statsborgere til sjøs. Også i FY 2016 presenterte 44 533 cubanske innvandrere seg ved ulike landegrenser for inngang i hele USA. Den 12. januar 2017 undertegnet USA og Cuba en felleserklæring som avsluttet den såkalte "våtfoten, tørrfot "-politikk - ved hvilken kubanske statsborgere som nådde amerikansk jord fikk lov til å bo - legge til rette for repatriering av cubanske innvandrere. Ulovlig cubanske migrasjon har siden falt betydelig.

Geografi av Cuba

Hvor på kloden er Cuba? Plasseringen av dette landet er Karibien, øy mellom Karibiskehavet og Nord-Atlanterhavet, 150 km sør for Key West, Florida. Totalt areal på Cuba er 110,860 km2, hvorav 109,820 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste flat til rullende slettene, med tøffe åser og fjell i sørøst. Det laveste punktet på Cuba er Karibiske hav 0 m, det høyeste punktet Pico Turquino 1,974 m. Og klimaet er tropisk; moderert av handelsvind; tørr sesong (november til april); regntiden (mai til oktober) for det.


Innbyggere av Cuba

La oss se hvor mange mennesker bor i Cuba. Nummeret er: 11,147,407 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? hvite 64,1%, mulatto eller blandet 26,6%, svart 9,3%. Hva er språkene i Cuba? Spanske (offisielle). Og religioner: nominelt romersk-katolske 85%, protestantiske, Jehovas vitner, jødiske, santeria. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 41.5 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.8 år. Hvor bor folk i Cuba? Her: Store befolkningsklynger funnet over hele landet, desto større er de større byene, særlig de hovedstad i Havana. De store byområdene av Cuba er: Havana (hovedstad) 2.137 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Cuba

Hovedstaden Cuba er Havana og regjeringen type kommunistisk stat. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 15 provinser (provinser, singular - provinsia) og 1 spesiell kommune (municipio especial); Artemisa, Camaguey, Ciego de Avila, Cienfuegos, Granma, Guantanamo, Holguin, Isla de la Juventud, La Habana, Las Tunas, Matanzas, Mayabeque, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santiago de Cuba, Villa Clara. Når det gjelder økonomien til Cuba, er viktige industriprodukter petroleum, nikkel, kobolt, legemidler, tobakk, konstruksjon, stål, sement, landbruksmaskiner, sukker,. Viktige landbruksprodukter er sukker, tobakk, sitrus, kaffe, ris, poteter, bønner; husdyr. De viktigste eksportvarene er petroleum, nikkel, medisinske produkter, sukker, tobak, fisk, sitrus, kaffe og de viktigste eksportpartnerne er Russland 22,9%, Venezuela 15,4%, Spania 10,3% (2016). De viktigste importvarene er petroleum, mat, maskiner og utstyr, kjemikalier og de viktigste importpartnerne er Kina 29,2%, Spania 14%, Italia 5,1% , Brasil 4,7%, Mexico 4,4%, Russland 4,3%, Canada 4,1%, USA 4% (2016). Hvor rik er Cuba og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $11,900 (2016 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over CubaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern