Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Cuba

Atlas of World: Cuba. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Cuba.


Informatie over Cuba

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Cuba. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Cuba. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Cuba hier:

Cuba - Overzicht:

Wat moet je weten over Cuba? Laten we beginnen met dit: De inheemse Indiaanse bevolking van Cuba begon te dalen na de Europese ontdekking van het eiland door Christopher Columbus in 1492 en na zijn ontwikkeling als Spaanse kolonie gedurende de volgende eeuwen. Grote aantallen Afrikaanse slaven werden geïmporteerd om de koffie- en suikerplantages te bewerken, en Havana werd het startpunt voor de jaarlijkse schatvloot naar Spanje vanuit Mexico en Peru. De Spaanse heerschappij veroorzaakte uiteindelijk een onafhankelijkheidsbeweging en incidentele opstanden die hard werden onderdrukt. Amerikaanse interventie tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog in 1898 hielp de Cubanen bij het omverwerpen van de Spaanse overheersing. Het Verdrag van Parijs vestigde de Cubaanse onafhankelijkheid van Spanje in 1898 en na drieëneenhalf jaar daaropvolgende Amerikaanse militaire heerschappij, Cuba werd in 1902 een onafhankelijke republiek, waarna het eiland een reeks regeringen ervoer die voornamelijk werden gedomineerd door de militaire en corrupte politici. Fidel Castro leidde een rebellenleger naar de overwinning in 1959; zijn autoritaire heerschappij hield het daaropvolgende regime samen gedurende bijna vijf decennia. Hij trad af als president in februari 2008 in het voordeel van zijn jongere broer Raul Castro. Cuba's communistische revolutie, met steun van de Sovjet-Unie, werd gedurende de jaren zestig, zeventig en tachtig door heel Latijns-Amerika en Afrika geëxporteerd. Op 8-9 september 2017 passeerde de orkaan Irma langs de noordkust van Cuba en veroorzaakte grote schade aan gebouwen, wegen en voedingen. Het land werd in 1990 geconfronteerd met een ernstige economische neergang na de terugtrekking van voormalige Sovjet-subsidies ter waarde van $ 4-6 miljard per jaar. Cuba portretteert soms het Amerikaanse embargo, op zijn plaats sinds 1961, als de bron van zijn problemen. In het afgelopen decennium is er een groeiende communicatie met de Cubaanse regering om nationale belangen aan te pakken. Als gevolg van de inspanningen die in december 2014 zijn begonnen om de diplomatieke betrekkingen met de Cubaanse regering te herstellen, die in januari 1961 werden verbroken, hebben de VS en Cuba ambassades in hun respectieve landen heropend op 20 juli 2015. Het embargo blijft echter gehandhaafd. Illegale migratie van Cubaanse burgers naar de VS via maritieme en overlandroutes is een langdurige uitdaging. In FY 2016 heeft de Amerikaanse kustwacht 5.228 Cubaanse staatsburgers op zee voor de troon gestaan. Ook in FY 2016 presenteerden 44.553 Cubaanse migranten zich aan verschillende landgrenshavens van binnenkomst in de VS. Op 12 januari 2017 ondertekenden de VS en Cuba een gezamenlijke verklaring die de "wet-foot" beëindigde, dry-foot "-beleid - waarmee Cubaanse staatsburgers die de Amerikaanse bodem bereikten toegestaan ​​te blijven - om de repatriëring van Cubaanse migranten te vergemakkelijken. De illegale Cubaanse migratie is sindsdien aanzienlijk gedaald.

Geografie van Cuba

Waar op de wereld is Cuba? De locatie van dit land is Caraïben, eiland tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, 150 km ten zuiden van Key West, Florida. Het totale gebied van Cuba is 110,860 km2, waarvan 109,820 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: overwegend vlak tot glooiende vlaktes, met ruige heuvels en bergen in het zuidoosten. Het laagste punt van Cuba is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Pico Turquino 1.974 m. En het klimaat is tropisch; gematigd door passaatwinden; droog seizoen (november tot april); regenseizoen (mei tot oktober).


Inwoners van Cuba

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Cuba wonen. Het nummer is: 11,147,407 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? wit 64,1%, mulat of gemengd 26,6%, zwart 9,3%. Wat zijn de talen in Cuba? Spaans (officieel). En de religies: nominaal rooms-katholiek 85%, protestant, Jehova's getuigen, joods, Santeria. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.8 jaar. Waar wonen de mensen in Cuba? Hier: Grote bevolkingsgroepen gevonden in het hele land, de meest significante in de grotere steden en met name de hoofdstad van Havana. De belangrijkste stedelijke gebieden van Cuba zijn: Havana (hoofdstad) 2.137 miljoen (2015).

Overheid en economie van Cuba

De hoofdstad van Cuba is Havana en het overheidstype communistische staat. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 15 provincies (provincias, enkelvoud - provincia) en 1 speciale gemeente (municipio especial); Artemisa, Camaguey, Ciego de Avila, Cienfuegos, Granma, Guantanamo, Holguin, Isla de la Juventud, La Habana, Las Tunas, Matanzas, Mayabeque, Pinar del Rio, Sancti Spiritus, Santiago de Cuba, Villa Clara. Met betrekking tot de economie van Cuba zijn belangrijke industriële producten aardolie, nikkel, kobalt, farmaceutische producten, tabak, bouw, staal, cement, landbouwmachines, suga. Belangrijke landbouwproducten zijn suiker, tabak, citrus, koffie, rijst, aardappelen, bonen; vee. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie, nikkel, medische producten, suiker, tabak, vis, citrus, koffie en de belangrijkste exportpartners zijn Rusland 22,9%, Venezuela 15,4%, Spanje 10,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolie, voedsel, machines en uitrusting, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn China 29,2%, Spanje 14%, Italië 5,1% , Brazilië 4,7%, Mexico 4,4%, Rusland 4,3%, Canada 4,1%, VS 4% (2016). Hoe rijk is Cuba en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $11,900 (2016 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van CubaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy