Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Den demokratiske republikken Kongo

Atlas av Verden: Den demokratiske republikken Kongo. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Den demokratiske republikken Kongo.

Hovedside - Afrika - Den demokratiske republikken Kongo

Informasjon om Den demokratiske republikken Kongo

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Den demokratiske republikken Kongo. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Den demokratiske republikken Kongo. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Den demokratiske republikken Kongo her:

Den demokratiske republikken Kongo - Oversikt:

Hva bør du vite om Den demokratiske republikken Kongo? La oss starte med dette: Den etablerte belgiske kolonien ble etablert i 1908, og den tiden Republikken Kongo oppnådde sin uavhengighet i 1960, men dens tidlige år ble ødelagt av politisk og sosial ustabilitet. Joseph Mobutu tok makten og erklærte seg president i november 1965-kupp. Han endret deretter navnet hans - til Mobutu Sese Seko - så vel som landets - til Zaire. Mobutu beholdt sin stilling i 32 år gjennom flere sham valg, samt gjennom brutal force. Etnisk strid og borgerkrig, berørt av en massiv tilstrømning av flyktninger i 1994 fra kampene i Rwanda og Burundi, ledet i mai 1997 til omslaget til Mobutu-regimet ved et opprør støttet av Rwanda og Uganda og fronted av Laurent Kabila. Kabila omdøpt landet Den demokratiske republikken Kongo (DRC), men i august 1998 ble regimet selv utfordret av et andre opprør igjen støttet av Rwanda og Uganda. Tropper fra Angola, Tsjad, Namibia, Sudan og Zimbabwe intervenerte for å støtte Kabilas regime. I januar 2001 ble Kabila myrdet og sønnen Joseph Kabila ble utnevnt til statshode. I oktober 2002 var den nye presidenten vellykket i å forhandle om tilbaketrekking av rwandiske styrker som okkuperer den østlige DRC; to måneder senere ble Pretoria-avtalen signert av alle gjenværende krigsmaktige partier for å avslutte kampene og etablere en nasjonal enhetlig myndighet. En overgangsregering ble opprettet i juli 2003; den holdt en vellykket folkerettslig folkeavstemning i desember 2005 og valg til presidentskapet, nasjonalforsamlingen og provinslovgivere fant sted i 2006. I 2009, etter en gjenoppblomstring av konflikt i Øst-DRC, Regjeringen undertegnet en fredsavtale med National Congress for People's Defense (CNDP), en primært Tutsi-rebellgruppe. Et forsøk på å integrere CNDP-medlemmer i det kongolesiske militæret mislyktes, noe som førte til at de ble defekt i 2012, og dannelsen av den militære gruppen M23 - oppkalt etter fredsavtalen fra 23. mars 2009. Fornyet konflikt førte til store befolkningsforskyvninger og betydelige menneskerettighetsbrudd før M23 ble presset ut av DRC til Uganda og Rwanda i slutten av 2013 av en felles DRC og FN-offensiv. I tillegg fortsetter DRC å oppleve vold begått av andre væpnede grupper, inkludert de demokratiske styrkene for Rwanda, de allierte demokratiske styrker og forskjellige Mai Mai-militser. I det siste nasjonale valget, holdt i november 2011, omstridte resultater tillot at Joseph Kabila ble gjenvalgt til presidentskapet. DRC-grunnloven hindrer president Kabila for å løpe for en tredje periode, men DRC-regjeringen har forsinket nasjonale valg, opprinnelig slettet for november 2016, til desember 2018. Manglende avholdelse av valg som planlagt har drevet sporadiske street protester av Kabila motstandere.

Geografi av Den demokratiske republikken Kongo

Hvor på kloden er Den demokratiske republikken Kongo? Plasseringen av dette landet er Sentral-Afrika, nordøst for Angola. Totalt areal på Den demokratiske republikken Kongo er 2,344,858 km2, hvorav 2,267,048 km2 er land. Så dette er veldig stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: stort sentralt basseng er et lavtliggende platå; fjell i øst. Det laveste punktet på Den demokratiske republikken Kongo er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet Pic Marguerite på Mont Ngaliema (Mount Stanley) 5.110 m. Og klimaet er tropisk; varmt og fuktig i ekvatorial elv; kjøligere og tørrere i sørlige høylandet; kjøligere og våtere i østlige høylandet; nord for ekvator - våt sesong (april til oktober), tørr sesong (desember til februar); sør for ekvator - våt sesong (november til mars), tørr sesong (april til oktober).


Innbyggere av Den demokratiske republikken Kongo

La oss se hvor mange mennesker bor i Den demokratiske republikken Kongo. Nummeret er: 83,301,151. Så dette landet er blant de mest folkerike i verden. Hvem bor her? over 200 afrikanske etniske grupper hvorav flertallet er Bantu; de fire største stammene - Mongo, Luba, Kongo (hele Bantu) og Mangbetu-Azande (Hamitisk) utgjør om lag 45% av befolkningen. Hva er språkene i Den demokratiske republikken Kongo? Fransk (offisiell), Lingala (et språk for lingua franca), Kingwana (en dialekt av Kiswahili eller Swahili), Kikongo, Tshiluba. Og religioner: Romersk-katolsk 50%, Protestantisk 20%, Kimbanguist 10%, Muslim 10%, Annet (inkluderer synkretiske sekter og urbefolkninger) 10%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 18.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 57.7 år. Hvor bor folk i Den demokratiske republikken Kongo? Her: urbane klynger er spredt over hele landet, spesielt i nordøst langs grensen med Uganda, Rwanda og Burundi; Den største byen er hovedstaden, Kinshasha, som ligger i vest langs Congo-elven; Sør er minst tett befolket. De store byområdene av Den demokratiske republikken Kongo er: Kinshasa (hovedstaden) 11.587 millioner; Lubumbashi 2.015 millioner; Mbuji-Mayi 2.007 millioner; Kananga 1,169 millioner; Kisangani 1,04 millioner; Bukavu 832,000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Den demokratiske republikken Kongo

Hovedstaden Den demokratiske republikken Kongo er Kinshasa og regjeringen type semi-presidens republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 26 provinser (provinser, singular - provins); Bas-Uele (Lower Uele), Equateur, Haut-Katanga (Upper Katanga), Haut-Lomami (Upper Lomami), Haut-Uele (Upper Uele), Ituri, Kasai, Kasai-Central, Kasai-Oriental (Øst Kasai), Kinshasa, Kongo Central, Kwango, Kwilu, Lomami, Lualaba, Mai-Ndombe, Maniema, Mongala, Nord-Kivu (Nord-Kivu), Nord-Ubangi (Nord-Ubangi), Sankuru, Sud-Kivu (Sør Kivu), Sud-Ubangi (South Ubangi), Tanganyika, Tshopo, Tshuapa. Når det gjelder økonomien til Den demokratiske republikken Kongo, er viktige industriprodukter gruvedrift (kobber, kobolt, gull, diamanter, coltan, sink, tinn, wolfram), mineralforedling, forbrukerprodukter (tekstiler, plast, skotøy, sigaretter), metallprodukter, foredlede matvarer og drikkevarer, tømmer, sement, kommersiell skiprepai. Viktige landbruksprodukter er Kaffe, sukker, palmeolje, gummi, te, bomull, kakao, kinin, kassava (maniok, tapioka), bananer, plantainer, peanøtter, rotkulturer, mais, frukt; treprodukter. De viktigste eksportvarene er Diamanter, kobber, gull, kobolt, treprodukter, råolje, kaffe og de viktigste eksportpartnerne er Kina 35,3%, Zambia 15,8%, Sør-Korea 8,7%, Saudi-Arabia 8%, Belgia 5,2% (2016). De viktigste importvarene er matvarer, gruvedrift og annet maskiner, transportutstyr, drivstoff og de viktigste importpartnerne er Kina 20,2%, Sør-Afrika 15,7%, Zambia 8,6%, Belgia 7,6%, Tanzania 5,8%, Frankrike 5,2%, India 4,6%, Kenya 4,2%. Hvor rik er Den demokratiske republikken Kongo og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $800 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 63% (2012 anslag).


Kart over Den demokratiske republikken KongoGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern