Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Faeröer

Atlas of World: Faeröer. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Faeröer.

Hoofdpagina - Europa - Faeröer

Informatie over Faeröer

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Faeröer. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Faeröer. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Faeröer hier:

Faeröer - Overzicht:

Wat moet je weten over Faeröer? Laten we beginnen met dit: De bevolking van de Faeröer is grotendeels afstammeling van Viking-kolonisten die aankwamen in de 9e eeuw. De eilanden zijn sinds de 14e eeuw politiek verbonden met Denemarken. De Faeröer kreeg in 1948 een hoge mate van zelfbestuur, die autonomie hebben over de meeste binnenlandse zaken, terwijl Denemarken verantwoordelijk is voor justitie, defensie en buitenlandse zaken. De Faeröer maken geen deel uit van de Europese Unie.

Geografie van Faeröer

Waar op de wereld is Faeröer? De locatie van dit land is Noord-Europa, eilandengroep tussen de Noorse zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer halverwege tussen IJsland en Noorwegen. Het totale gebied van Faeröer is 1,393 km2, waarvan 1,393 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: ruig, rotsachtig, enkele lage toppen; kliffen langs het grootste deel van de kust van de. Het laagste punt van Faeröer is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Slaettaratindur 882 m. En het klimaat is zachte winters, koele zomers; meestal bewolkt; mistig, winderig.


Inwoners van Faeröer

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Faeröer wonen. Het nummer is: 50,730 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Faroese 88% (Scandinavische en Angelsaksische afkomst), Deense 7,6%, andere 4,4% (inclusief IJslands, Noors, Groenlands, Filipijns, Thais, Brits). Wat zijn de talen in Faeröer? Faeröer 93,8% (afgeleid van Oud-Noors), Deens 3,2%, andere 3% (2011 est.). En de religies: Christen 89,3% (overwegend evangelisch Lutheraan), andere 0,7%, meer dan één religie 0,2%, geen 3,8%, niet-gespecificeerd 6% ( 2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 37.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.5 jaar. Waar wonen de mensen in Faeröer? Hier: het eiland Streymoy is verreweg de meest bevolkte met meer dan 40% van de bevolking; het heeft ongeveer twee keer zoveel inwoners als Eysturoy, het op één na meest bevolkte eiland; zeven van de bewoonde eilanden hebben minder dan 100 inwoners. De belangrijkste stedelijke gebieden van Faeröer zijn: Torshavn (hoofdstad) 21.000 (2014).

Overheid en economie van Faeröer

De hoofdstad van Faeröer is Torshavn en het overheidstype parlementaire democratie (Faeröers parlement); deel van het Koninkrijk Denemarken. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (deel van het Koninkrijk Denemarken, autonome overzeese administratieve afdeling van Denemarken); er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 30 gemeenten. Met betrekking tot de economie van Faeröer zijn belangrijke industriële producten visvangst, visverwerking, toerisme, kleine scheepsreparatie en -herstellingen, handwerk. Belangrijke landbouwproducten zijn melk, aardappelen, groenten, schapen, zalm, haring, makreel en andere. De belangrijkste exportgoederen zijn Vis en visproducten (97%) (2017 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn VK 17,8%, Rusland 17,3%, Duitsland 9,8%, China 9,2%, Denemarken 6,5%, VS 6%, Spanje 4,8%, Polen 4,3 % (2016). De belangrijkste importgoederen zijn goederen voor huishoudelijke consumptie, machines en transportmiddelen, brandstoffen, grondstoffen en halffabrikaten, auto's en de belangrijkste importpartners zijn Denemarken 26,6%, Duitsland 10,7%, China 10,6%, Noorwegen 10,2%, Polen 6,2%, Ierland 5%, Chili 4,2 % (2016). Hoe rijk is Faeröer en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $40,000 (2014 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 4.2% (2012 schatting).


Kaart van Faeröer



Gratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy