Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Grønland

Atlas av Verden: Grønland. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Grønland.

Hovedside - Nord-Amerika - Grønland

Informasjon om Grønland

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Grønland. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Grønland. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Grønland her:

Grønland - Oversikt:

Hva bør du vite om Grønland? La oss starte med dette: Grønland, verdens største øy, er ca 81% iskapslet. Vikingene nådde øya i det 10. århundre fra Island; Dansk kolonisering begynte i det 18. århundre, og Grønland ble en integrert del av den danske riket i 1953. Den ble med i Det europeiske fellesskap (nå EU) med Danmark i 1973, men trakk seg tilbake i 1985 over en tvist sentrert på strenge fiskekvoter. Grønland er fortsatt medlem av EUs oversjøiske land og territorier. Grønland ble tildelt selvstyre i 1979 av det danske parlamentet; loven trådte i kraft året etter. Grønland stemte for økt selvstyre i november 2008 og fikk større ansvar for interne saker da loven om selvstyre i Grønland ble undertegnet i juni 2009. Danmark,

Geografi av Grønland

Hvor på kloden er Grønland? Plasseringen av dette landet er Nord-Nord-Amerika, øy mellom Arktis og Nord-Atlanterhavet, nordøst for Canada. Totalt areal på Grønland er 2,166,086 km2, hvorav 2,166,086 km2 (410,449 km2 ice-free, 1,755,637 km2 ice-covered) er land. Så dette er veldig stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: flate til gradvis skrånende iskappe dekker alle, men en smal, fjellaktig, uklar, steinete kyst. Det laveste punktet på Grønland er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet Gunnbjorn Fjeld 3 694 m. Og klimaet er arktisk til subarktisk; Kule somre, kalde vintre.


Innbyggere av Grønland

La oss se hvor mange mennesker bor i Grønland. Nummeret er: 57,713 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Inuit 88%, dansk og andre 12% (2010 est.). Hva er språkene i Grønland? Grønlandsk (Øst-Inuit), Dansk (offisiell), Engelsk. Og religioner: Evangelisk Lutheransk, Tradisjonell Inuit åndelig trosretning. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 33.9 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 72.6 år. Hvor bor folk i Grønland? Her: Oppgjør konsentrert på sørvestkysten, med begrensede bebyggelser spredt langs den gjenværende kysten; Interiøret er ubebodd. De store byområdene av Grønland er: NUUK (kapital) 17.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Grønland

Hovedstaden Grønland er Nuuk (Godthaab) og regjeringen type parlamentarisk demokrati (Grønlands parlament eller Inatsisartut); del av Kongeriket Danmark. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 4 kommuner (kommuner, singular kommune); Kujalleq, Qaasuitsup, Qeqqata, Sermersooq. Når det gjelder økonomien til Grønland, er viktige industriprodukter fiskfiskprosessering (hovedsakelig reker og hellefisk); gull, sink, anorthosite og ruby ​​mining; håndverk, huder og skinn, små verft. Viktige landbruksprodukter er sau, ku, reinsdyr,. De viktigste eksportvarene er fisk og fiskeprodukter 91% (2015 est.) og de viktigste eksportpartnerne er Danmark 81,2%, Portugal 8,3% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og transportutstyr, ferdigvarer, mat, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er Danmark 72,2 %, Sverige 9,8% (2016). Hvor rik er Grønland og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $37,600 (2015 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 16.2% (2015 anslag).


Kart over GrønlandGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet