Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Irland

Atlas av Verden: Irland. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Irland.

Hovedside - Europa - Irland

Informasjon om Irland

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Irland. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Irland. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Irland her:

Irland - Oversikt:

Hva bør du vite om Irland? La oss starte med dette: Keltiske stammene ankom på øya mellom 600 og 150 f.Kr. Invitasjoner av nordmenn som begynte på slutten av det 8. århundre ble endelig avsluttet da kong Brian BORU beseiret danskerne i 1014. Normanske invasjoner begynte i det 12. århundre og avstod mer enn sju århundrer Anglo - Irsk kamp markert av voldsomme opprør og harde repressjoner. Den irske hungersnøden på midten av 1800-tallet så befolkningen på øya dråpe med en tredjedel gjennom sult og utvandring. I over et århundre etter at økningen fortsatte å falle bare for å begynne å vokse igjen på 1960-tallet. I løpet av de siste 50 årene har Irlands høye fødselsrate gjort det demografisk en av de yngste befolkningene i EU. Den moderne irske staten sporer sin opprinnelse til den mislykkede 1916 påskeagendagens opprør som berørte flere år med guerrilla krigføring som resulterte i uavhengighet fra Storbritannia i 1921 for 26 sørlige fylker; seks nordlige (Ulster) fylker forblir en del av Storbritannia. Dype sekteriske skillelinjer mellom de katolske og protestantiske befolkningene og systemisk diskriminering i Nord-Irland brøt ut i år med vold kjent som "Troubles" som begynte på 1960-tallet. Irlands regjering var en del av en prosess sammen med Storbritannias og USAs regjeringer som hjalp megler til godfredagsavtalen i Nord-Irland i 1998. Dette initierte en ny fase av samarbeid mellom den irske og den britiske regjeringen. Irland var nøytral i andre verdenskrig og fortsetter sin politikk med militær nøytralitet. Irland kom til Det europeiske fellesskap i 1973 og eurosone-valutaunionen i 1999. De økonomiske boomårene til den keltiske tigeren (1995-2007) opplevde rask økonomisk vekst, som kom til en brå slutt i 2008 med nedbrudd av den irske banken system. I dag er økonomien gjenopprettet, drevet av store og voksende utenlandske direkte investeringer, særlig fra amerikanske multinasjonale.

Geografi av Irland

Hvor på kloden er Irland? Plasseringen av dette landet er Vest-Europa, som okkuperer fem sjettedel av øya Irland i Nord-Atlanterhavet, vest for Storbritannia. Totalt areal på Irland er 70,273 km2, hvorav 68,883 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: hovedsakelig flat til rullende innvendig slett omgitt av robuste åser og lave fjell; sjøklipper på vestkysten. Det laveste punktet på Irland er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet Carrauntoohil 1,041 m. Og klimaet er temperert maritimt; endret av North Atlantic Current; milde vintre, kule somre; konsekvent fuktig; overskyet omtrent halvparten av tiden,.


Innbyggere av Irland

La oss se hvor mange mennesker bor i Irland. Nummeret er: 5,011,102 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? irsk 82,2%, irske reisende 0,7%, andre hvite 9,5%, asiatiske 2,1%, svart 1,4%, andre 1,5%, uspesifisert 2,6% (2016 est.). Hva er språkene i Irland? Engelsk (offisielt, språket vanligvis brukt), irsk (Gaelic eller Gaeilge) (offisielt, talt av ca. 39,8% av befolkningen i 2016, hovedsakelig snakkes i områder langs Irlands vestkysten kjent som gaeltachtai, som er offisielt anerkjente regioner hvor irsk er det overordnede språket). Og religioner: Romersk-katolske 78,3%, Irlands kirke 2,7%, andre kristne 1,6%, ortodokse 1,3%, muslimske 1,3%, andre 2,4%, ingen 9,8%, uspesifiserte 2,6% (2016 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 36.8 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 80.9 år. Hvor bor folk i Irland? Her: Befolkning Fordelingen er vektet til østsiden av øya, med den største konsentrasjonen i og rundt Dublin; befolkningen i vest er liten på grunn av fjellrike land, dårligere jord, mangel på gode transportruter og færre jobbmuligheter. De store byområdene av Irland er: Dublin (hovedstaden) 1.169 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Irland

Hovedstaden Irland er Dublin og regjeringen type parlamentariske republikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 28 fylker og 3 byer; Carlow, Cavan, Clare, Kork, Kork, Donegal, Dublin, Dun Laoghaire-Rathdown, Fingal, Galway, Galway, Kerry, Kildare, Kilkenny, Laois, Leitrim, Limerick, Longford, Louth, Mayo, Meath, Monaghan, Offaly, Roscommon , Sligo, South Dublin, Tipperary, Waterford, Westmeath, Wexford, Wicklow. Når det gjelder økonomien til Irland, er viktige industriprodukter , kjemikalier, maskinvare og programvare, matvarer, drikkevarer og brygging; medisinsk utstyr. Viktige landbruksprodukter er Bygg, poteter, hvete ; biff, meieriprodukter. De viktigste eksportvarene er maskiner og utstyr, datamaskiner, kjemikalier, medisinsk utstyr, legemidler; matvarer, animalske produkter og de viktigste eksportpartnerne er USA 26%, Storbritannia 12,7%, Belgia 12,6%, Tyskland 6,7%, Sveits 5,4%, Nederland 5,1%, Frankrike 4,2% (2016). De viktigste importvarene er databehandlingsutstyr, annet maskiner og utstyr, kjemikalier, petroleum og petroleumsprodukter, tekstiler, klær og de viktigste importpartnerne er Storbritannia 28,8%, USA 15,9%, Frankrike 12,6%, Tyskland 10,1%, Nederland 4,7% (2016). Hvor rik er Irland og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $72,600 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 8.2% (2013 anslag).


Kart over IrlandGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern