Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Japan

Atlas of World: Japan. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Japan.

Hoofdpagina - Azië - Japan

Informatie over Japan

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Japan. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Japan. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Japan hier:

Japan - Overzicht:

Wat moet je weten over Japan? Laten we beginnen met dit: In 1603, na decennia van burgeroorlogen, luidde het Tokugawa-shogunaat (een door het leger geleide, dynastieke regering) een lange periode van relatieve politieke stabiliteit en isolatie van buitenlandse invloeden in. Al meer dan twee eeuwen maakte dit beleid het voor Japan mogelijk om te genieten van de bloei van zijn inheemse cultuur. Japan opende zijn havens na de ondertekening van het Verdrag van Kanagawa met de VS in 1854 en begon intensief te moderniseren en te industrialiseren. Tijdens de late 19e en de vroege 20e eeuw, Japan werd een regionale macht die in staat was om de krachten van zowel China als Rusland te verslaan. Het bezette Korea, Formosa (Taiwan) en het zuidelijke eiland Sakhalin. In 1931-32 bezet Japan Mantsjoerije, en in 1937 lanceerde het een grootschalige invasie van China. Japan viel Amerikaanse troepen aan in 1941 - waardoor Amerika werd getriggerd ' s intocht in de Tweede Wereldoorlog - en bezet al snel een groot deel van Oost- en Zuidoost-Azië. Na de nederlaag in de Tweede Wereldoorlog herstelde Japan zich om een ​​economische macht en een bondgenoot van de VS te worden. Terwijl de keizer zijn troon behoudt als een symbool van nationale eenheid, hebben gekozen politici de feitelijke beslissingsbevoegdheid. Na drie decennia van ongekende groei kende de economie van Japan een grote vertraging vanaf de jaren negentig, maar het land blijft een economische macht. In maart 2011 verwoestte Japan's sterkste aardbeving ooit en een bijbehorende tsunami, verwoestte het noordoostelijke deel van het eiland Honshu, doodde duizenden mensen en beschadigde verschillende kerncentrales. De catastrofe heeft de economie en de energie-infrastructuur van het land belemmerd en zijn vermogen getest om humanitaire rampen te bestrijden.

Geografie van Japan

Waar op de wereld is Japan? De locatie van dit land is Oost-Azië, eilandenketen tussen de Noord-Stille Oceaan en de Japanse Zee, ten oosten van het Koreaanse schiereiland. Het totale gebied van Japan is 377,915 km2, waarvan 364,485 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal ruig en bergachtig. Het laagste punt van Japan is Hachiro-gata -4 m, het hoogste punt Mount Fuji 3.776 m. En het klimaat is varieert van tropisch in het zuiden tot koel gematigd in het noorden,.


Inwoners van Japan

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Japan wonen. Het nummer is: 126,451,398 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? Japanse 98.5%, Koreanen 0.5%, Chinese 0.4%, andere 0.6%. Wat zijn de talen in Japan? Japanse. En de religies: shintoïsme 79.2%, Boeddhisme 66.8%, Christendom 1,5%, andere 7,1%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 47.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 85.3 jaar. Waar wonen de mensen in Japan? Hier: Alle primaire en secundaire regio's met een hoge bevolkingsdichtheid liggen aan de kust; een derde van de bevolking woont in en rond Tokio op de centrale vlakte (Kanto Plain). De belangrijkste stedelijke gebieden van Japan zijn: Tokio (hoofdstad) 38,001 miljoen; Osaka-Kobe 20,238 miljoen; Nagoya 9,406 miljoen; Kitakyushu-Fukuoka 5,51 miljoen; Shizuoka-Hamamatsu 3,369 miljoen; Sapporo 2.571 miljoen (2015).

Overheid en economie van Japan

De hoofdstad van Japan is Tokyo en het overheidstype Parlementaire constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 47 prefecturen; Aichi, Akita, Aomori, Chiba, Ehime, Fukui, Fukuoka, Fukushima, Gifu, Gunma, Hiroshima, Hokkaido, Hyogo, Ibaraki, Ishikawa, Iwate, Kagawa, Kagoshima, Kanagawa, Kochi, Kumamoto, Kyoto, Mie, Miyagi, Miyazaki, Nagano, Nagasaki, Nara, Niigata, Oita, Okayama, Okinawa, Osaka, Saga, Saitama, Shiga, Shimane, Shizuoka, Tochigi, Tokushima, Tokio, Tottori, Toyama, Wakayama, Yamagata, Yamaguchi, Yamanashi. Met betrekking tot de economie van Japan zijn belangrijke industriële producten tot 's werelds grootste en meest technologisch geavanceerde producenten van motorvoertuigen, elektronische apparatuur, machine gereedschappen, staal en non-ferrometalen, schepen, chemicaliën, textiel, bewerkte voedingsmiddelen. Belangrijke landbouwproducten zijn groenten, rijst, vis, gevogelte, fruit, zuivelproducten, varkensvlees, rundvlees, bloemen, aardappelen / taro's / yams, suikerriet, thee, peulvruchten, tarwe en gerst behoren. De belangrijkste exportgoederen zijn motorvoertuigen 14,9%; ijzer- en staalproducten 5,4%; halfgeleiders 5%; auto-onderdelen 4,8%; vermogen genererende machines 3,5%; plastic materialen 3,3% (2014 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn VS 20,2%, China 17,7%, Zuid-Korea 7,2%, Hong Kong 5,2%, Thailand 4,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolie 16,1%; vloeibaar aardgas 9,1%; kleding 3,8%; halfgeleiders 3,3%; steenkool 2,4%; audio- en visuele apparatuur 1,4% (2014 est.) en de belangrijkste importpartners zijn China 25,8%, VS 11,4%, Australië 5%, Zuid-Korea 4,1% (2016). Hoe rijk is Japan en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $42,700 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 16.1% (2013 schatting).


Kaart van JapanGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy