Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Kaapverdië

Atlas of World: Kaapverdië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Kaapverdië.

Hoofdpagina - Afrika - Kaapverdië

Informatie over Kaapverdië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Kaapverdië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Kaapverdië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Kaapverdië hier:

Kaapverdië - Overzicht:

Wat moet je weten over Kaapverdië? Laten we beginnen met dit: De onbewoonde eilanden werden ontdekt en gekoloniseerd door de Portugezen in de 15e eeuw; Cabo Verde werd vervolgens een handelscentrum voor Afrikaanse slaven en later een belangrijke stop en aanvoer voor de walvisvangst en de transatlantische scheepvaart. Het samensmelten van Europese en verschillende Afrikaanse culturele tradities wordt weerspiegeld in Cabri Verde's Crioulo-taal, muziek en pano-textiel. Na de onafhankelijkheid in 1975, en een voorzichtige belangstelling voor eenwording met Guinee-Bissau, werd een eenpartijstelsel ingesteld en gehandhaafd tot er in 1990 meerdere partijen werden verkozen. Cabo Verde blijft een van Afrika's meest stabiele democratische regeringen ondersteunen. Herhaaldelijke droogtes in de tweede helft van de 20e eeuw zorgden voor veel ontberingen en zorgden voor zware emigratie. Dientengevolge, Cabo Verde ' De emigrantenpopulatie is groter dan de binnenlandse. De meeste Cabo Verdeanen hebben zowel Afrikaanse als Portugese antecedenten. De bevolking van Cabo Verde stamt af van de eerste permanente bewoners aan het eind van de 15e eeuw - een overwicht van West-Afrikaanse slaven, een klein deel van de Portugese kolonisten en nog minder Italianen, Spanjaarden en Portugese joden. Van de negen bewoonde eilanden is de bevolkingsverdeling variabel. De eilanden in het oosten zijn erg droog en zijn slechts spaarzaam gesetteld om hun uitgebreide zoutafzettingen te exploiteren. De meer zuidelijke eilanden ontvangen meer neerslag en ondersteunen grotere populaties, maar landbouw en veeteelt hebben hun bodemvruchtbaarheid en vegetatie beschadigd. Eeuwenlang heeft de totale populatieomvang van het land aanzienlijk fluctueerd,

Geografie van Kaapverdië

Waar op de wereld is Kaapverdië? De locatie van dit land is West-Afrika, eilandengroep in de Noord-Atlantische Oceaan, ten westen van Senegal. Het totale gebied van Kaapverdië is 4,033 km2, waarvan 4,033 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: steil, ruig, rotsachtig, vulkanisch. Het laagste punt van Kaapverdië is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mt. Fogo 2.829 m (een vulkaan op het eiland Fogo). En het klimaat is gematigd; warme, droge zomer; neerslag mager en grillig.


Inwoners van Kaapverdië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Kaapverdië wonen. Het nummer is: 560,899 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Creools (mulat) 71%, Afrikaans 28%, Europees 1%. Wat zijn de talen in Kaapverdië? Portugees (officieel), Crioulo (een mix van Portugees en Westen) Afrikaanse woorden). En de religies: Rooms-katholiek 77,3%, protestant 4,6% (inclusief Kerk van de Nazarener 1,7%, Adventist 1,5%, Vergadering van God 0,9%, Universeel Koninkrijk van God 0,4%, en God en Liefde 0,1%), andere Christen 3,4% (inclusief Christian Rationalism 1,9%, Jehova's getuige 1% en nieuw-apostolische 0,5%), moslim 1,8%, andere 1,3%, geen 10,8%, niet-gespecificeerd 0,7% (est van 2010). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 25.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 72.4 jaar. Waar wonen de mensen in Kaapverdië? Hier: van de negen bewoonde eilanden is de bevolkingsverdeling variabel; de eilanden in het oosten zijn erg droog en zijn slechts spaarzaam gesetteld om hun uitgebreide zoutafzettingen te exploiteren; de meer zuidelijke eilanden ontvangen meer neerslag en ondersteunen grotere populaties, maar landbouw en veeteelt hebben de bodemvruchtbaarheid en de vegetatie beschadigd; ongeveer de helft van de bevolking leeft op het eiland Sao Tiago, de locatie van de hoofdstad van Praia; Mindelo, op het noordelijke eiland Sao Vicente, heeft ook een grote stedelijke bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Kaapverdië zijn: Praia (hoofdstad) 145.000 (2014).

Overheid en economie van Kaapverdië

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 22 gemeenten (concelhos, singular - concelho); Boa Vista, Brava, Maio, Mosteiros, Paul, Porto Novo, Praia, Ribeira Brava, Ribeira Grande, Ribeira Grande de Santiago, Sal, Santa Catarina, Santa Catarina do Fogo, Santa Cruz, Sao Domingos, Sao Filipe, Sao Lourenco dos Orgaos , Sao Miguel, Sao Salvador do Mundo, Sao Vicente, Tarrafal, Tarrafal de Sao Nicolau. Met betrekking tot de economie van Kaapverdië zijn belangrijke industriële producten en dranken, visverwerking, schoenen en kleding, zoutwinning, scheepsrepai. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, maïs, bonen , zoete aardappelen, suikerriet, koffie, pinda's; visvoer. De belangrijkste exportgoederen zijn brandstof (wederuitvoer), schoenen, kleding, vis, huiden en de belangrijkste exportpartners zijn Australië 48,6%, Spanje 20,2%, Portugal 18,9% ( 2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, industriële producten, transportmiddelen, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn Portugal 43%, Spanje 12,8%, Frankrijk 5,9%, China 5%, Rusland 4,4% (2016). Hoe rijk is Kaapverdië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $6,900 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 30% (2000 schatting).


Kaart van KaapverdiëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy