Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Laos

Atlas of World: Laos. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Laos.


Informatie over Laos

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Laos. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Laos. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Laos hier:

Laos - Overzicht:

Wat moet je weten over Laos? Laten we beginnen met dit: Het hedendaagse Laos heeft zijn wortels in het oude Laokoninkrijk van Lan Xang, in de 14e eeuw gesticht onder koning FA NGUM. Gedurende 300 jaar had Lan Xang invloed op het hedendaagse Cambodja en Thailand, maar ook op wat nu Laos is. Na eeuwen van geleidelijke achteruitgang, kwam Laos vanaf de late 18de eeuw tot de late 19e eeuw onder de heerschappij van Siam (Thailand), toen het deel ging uitmaken van Frans Indochina. Het Franco-Siamese Verdrag van 1907 definieerde de huidige Lao-grens met Thailand. In 1975 nam de communistische Pathet Lao de controle over de regering over, waarmee een einde kwam aan een zes eeuwen oude monarchie en een strikt socialistisch regime werd ingesteld dat nauw was afgestemd op Vietnam. Een geleidelijke, beperkte terugkeer naar particuliere ondernemingen en de liberalisering van buitenlandse investeringswetten begon in 1988. Laos werd lid van Asean in 1997 en de WTO in 2013.

Geografie van Laos

Waar op de wereld is Laos? De locatie van dit land is Zuidoost-Azië, ten noordoosten van Thailand, ten westen van Vietnam. Het totale gebied van Laos is 236,800 km2, waarvan 230,800 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: overwegend ruige bergen; enkele vlakten en plateaus. Het laagste punt van Laos is Mekong rivier 70 m, het hoogste punt Phu Bia 2.817 m. En het klimaat is tropische moesson; regenseizoen (mei tot november); droog seizoen (december tot april).


Inwoners van Laos

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Laos wonen. Het nummer is: 7,126,706 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Lao 53.2%, Khmou 11%, Hmong 9.2%, Phouthay 3.4%, Tai 3.1%, Makong 2.5%, Katong 2.2%, Lue 2%, Akha 1,8%, andere 11,6%. Wat zijn de talen in Laos? Lao (officieel), Frans, Engels, diverse etnische talen. En de religies: Boeddhistisch 64,7%, christen 1,7%, geen 31,4%, anders / niet vermeld 2,1% (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 23 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64.6 jaar. Waar wonen de mensen in Laos? Hier: meest .) Meest dichtbevolkte gebied is in en rond de hoofdstad van Vientiane; grote gemeenschappen zijn voornamelijk te vinden langs de Mekong rivier langs de zuidwestelijke grens; totale dichtheid wordt beschouwd als een van de laagste in Zuidoost-Azië. De belangrijkste stedelijke gebieden van Laos zijn: Vientiane (hoofdstad) 997.000 (2015).

Overheid en economie van Laos

De hoofdstad van Laos is Vientiane (Viangchan) en het overheidstype communistische staat. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 17 provincies (khoueng, enkelvoud en meervoud) en 1 hoofdstad (nakhon luang, enkelvoud en meervoud); Attapu, Bokeo, Bolikhamxai, Champasak, Houaphan, Khammouan, Louangnamtha, Louangphabang, Oudomxai, Phongsali, Salavan, Savannakhet, Viangchan (Vientiane), Viangchan, Xaignabouli, Xaisomboun, Xekong, Xiangkhouang. Met betrekking tot de economie van Laos zijn belangrijke industriële producten (koper, tin, goud, gips); hout, elektrisch vermogen, agrarische verwerking, rubber, bouw, kleding, cement, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Zoete aardappelen, groenten, maïs, koffie, suikerriet, tabak, katoen, thee, pinda's, rijst; maniok (maniok, tapioca), waterbuffel, varkens, vee, pluimveemijnbouw. De belangrijkste exportgoederen zijn houtproducten, koffie, elektriciteit, tin, koper, goud, cassave en de belangrijkste exportpartners zijn Thailand 40,1%, China 28,5%, Vietnam 13,7% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, voertuigen, brandstof, consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn Thailand 64,6%, China 16,5%, Vietnam 9,4% ( 2016). Hoe rijk is Laos en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $7,400 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 22% (2013 schatting).


Kaart van LaosGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy