Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Lesotho

Atlas av Verden: Lesotho. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Lesotho.

Hovedside - Afrika - Lesotho

Informasjon om Lesotho

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Lesotho. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Lesotho. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Lesotho her:

Lesotho - Oversikt:

Hva bør du vite om Lesotho? La oss starte med dette: Basutoland ble omdøpt Kongeriket Lesotho ved uavhengighet fra Storbritannia i 1966. Basutho National Party regjerte landet i løpet av de første to tiårene. Kong Moshoeshoe ble eksilisert i 1990, men kom tilbake til Lesotho i 1992 og ble gjenopprettet i 1995 og etterfulgt av sin sønn, King Letsie III, i 1996. Konstitusjonell regjering ble restaurert i 1993 etter sju års militærregjering. I 1998 førte voldelige protester og en militærmuteri etter et omstridt valg en kort, men blodig innblanding av sør-afrikanske og batswana-militære styrker under ledelse av Sør-Afrikas utviklingsfellesskap. Senere konstitusjonelle reformer restaurerte relativ politisk stabilitet. Fredelige parlamentsvalg ble avholdt i 2002, men valgene til nasjonalforsamlingen i 2007 ble hardt anfekt og forstyrrede partier bestred hvordan valgloven ble anvendt for å tildele proporsjonale seter i forsamlingen. I 2012 ble konkurransevalg med 18 partier statsminister Motsoahae Thomas Thabane dannet en koalitionsregering - den første i landets historie - som utløste 14-årige operatøren Pakalitha Mosisili, som fredelig overførte makt neste måned. Mosisili kom tilbake til makten i snap valg i februar 2015 etter sammenbruddet av Thabanes koalitionsregering og et påstått forsøkt militærkupp. s historie - det utstødte den 14-årige etablerte, Pakalitha Mosisili, som fredelig overførte makt den følgende måneden. Mosisili kom tilbake til makten i snap valg i februar 2015 etter sammenbruddet av Thabanes koalitionsregering og et påstått forsøkt militærkupp. s historie - det utstødte den 14-årige etablerte, Pakalitha Mosisili, som fredelig overførte makt den følgende måneden. Mosisili kom tilbake til makten i snap valg i februar 2015 etter sammenbruddet av Thabanes koalitionsregering og et påstått forsøkt militærkupp.

Geografi av Lesotho

Hvor på kloden er Lesotho? Plasseringen av dette landet er Sør-Afrika, en enklave i Sør-Afrika. Totalt areal på Lesotho er 30,355 km2, hvorav 30,355 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste høylandet med platåer, åser og fjell. Det laveste punktet på Lesotho er krysset mellom Oransje og Makhaleng elv 1.400 m, det høyeste punktet Thabana Ntlenyana 3.482 m. Og klimaet er temperert; kul til kalde, tørre vintre; varme, våte somre for det.


Innbyggere av Lesotho

La oss se hvor mange mennesker bor i Lesotho. Nummeret er: 1,958,042. Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Sotho 99,7%, europeer, asiater og andre 0,3%. Hva er språkene i Lesotho? sesotho (offisiell) (sør sotho), engelsk ( offisiell), Zulu, Xhosa. Og religioner: Kristen 80%, urfolks tro 20%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 24.2 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 53 år. Hvor bor folk i Lesotho? Her: Relativt høyere befolkningstetthet i den vestlige delen av landet, med hovedstaden i Maseru, og de mindre byene Mafeteng, Teyateyaneng og Leribe tiltrekker seg flest folk. De store byområdene av Lesotho er: Maseru (kapital) 267 000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Lesotho

Hovedstaden Lesotho er Maseru og regjeringen type parlamentarisk konstitusjonell monarki. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 10 distrikter; Berea, Butha-Buthe, Leribe, Mafeteng, Maseru, Mohale's Hoek, Mokhotlong, Qachas nek, Quthing, Thaba-Tseka. Når det gjelder økonomien til Lesotho, er viktige industriprodukter , drikkevarer, tekstiler, klær, håndverk, konstruksjon, turisme. Viktige landbruksprodukter er mais, hvete, pulser, sorghum, bygg; husdyrhold. De viktigste eksportvarene er produserer (klær, fottøy), ull og mohair, mat og levende dyr, elektrisitet, vann, diamanter og de viktigste eksportpartnerne er Sør-Afrika 56,5%, USA 35,4 % (2016). De viktigste importvarene er mat; byggematerialer, kjøretøy, maskiner, medisiner, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er Sør-Afrika 84,5% (2016). Hvor rik er Lesotho og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $3,900 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 57% (2016 anslag).


Kart over LesothoGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet