Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Lesotho

Atlas of World: Lesotho. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Lesotho.

Hoofdpagina - Afrika - Lesotho

Informatie over Lesotho

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Lesotho. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Lesotho. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Lesotho hier:

Lesotho - Overzicht:

Wat moet je weten over Lesotho? Laten we beginnen met dit: Basutoland werd omgedoopt tot het koninkrijk Lesotho na onafhankelijkheid van het VK in 1966. De Basutho National Party regeerde het land gedurende de eerste twee decennia. Koning Moshoeshoe werd in 1990 verbannen, maar keerde in 1992 terug naar Lesotho en werd in 1995 weer opgenomen en in 1996 opgevolgd door zijn zoon, koning Letsie III. De grondwettelijke regering werd in 1993 na zeven jaar militaire heerschappij hersteld. In 1998 leidden gewelddadige protesten en een militaire muiterij na een controversiële verkiezing tot een korte maar bloedige interventie door Zuid-Afrikaanse en Batswana-strijdkrachten onder auspiciën van de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika. Latere constitutionele hervormingen herstelden de relatieve politieke stabiliteit. Vreedzame parlementsverkiezingen werden gehouden in 2002, maar de verkiezingen van de Nationale Assemblee in 2007 werden fel bestreden en benadeelde partijen betwistten hoe de kieswet werd toegepast om evenredige zetels in de Algemene Vergadering toe te kennen. In 2012 vonden competitieve verkiezingen met 18 partijen dat premier Motsoahae Thomas Thabane een coalitieregering vormde - de eerste in de geschiedenis van het land - die de 14-jarige zittende partij, Pakalitha Mosisili, die de machtige macht de volgende maand had overgedragen, verdaagde. Mosisili keerde terug naar de macht in onverwachte verkiezingen in februari 2015 na de ineenstorting van de coalitieregering van Thabane en een vermeende poging tot militaire staatsgreep. s geschiedenis - dat verdreef de 14-jarige zittende partij, Pakalitha Mosisili, die de volgende maand vreedzaam de macht overnam. Mosisili keerde terug naar de macht in onverwachte verkiezingen in februari 2015 na de ineenstorting van de coalitieregering van Thabane en een vermeende poging tot militaire staatsgreep. s geschiedenis - dat verdreef de 14-jarige zittende partij, Pakalitha Mosisili, die de volgende maand vreedzaam de macht overnam. Mosisili keerde terug naar de macht in onverwachte verkiezingen in februari 2015 na de ineenstorting van de coalitieregering van Thabane en een vermeende poging tot militaire staatsgreep.

Geografie van Lesotho

Waar op de wereld is Lesotho? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, een enclave van Zuid-Afrika. Het totale gebied van Lesotho is 30,355 km2, waarvan 30,355 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal hoogland met plateaus, heuvels en bergen. Het laagste punt van Lesotho is kruising van de sinaasappel- en Makhaleng-rivieren 1400 m, het hoogste punt Thabana Ntlenyana 3.482 m. En het klimaat is gematigd; koele tot koude, droge winters; warme, natte zomers.


Inwoners van Lesotho

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Lesotho wonen. Het nummer is: 1,958,042. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Sotho 99.7%, Europeanen, Aziaten en andere 0.3%. Wat zijn de talen in Lesotho? Sesotho (officieel) (zuidelijk Sotho), Engels ( officieel), Zulu, Xhosa. En de religies: Christian 80%, inheemse overtuigingen 20%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 24.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 53 jaar. Waar wonen de mensen in Lesotho? Hier: Relatief hogere bevolkingsdichtheid in de westelijke helft van het land, met de hoofdstad Maseru, en de kleinere steden Mafeteng, Teyateyaneng en Leribe die de meeste mensen aantrekken. De belangrijkste stedelijke gebieden van Lesotho zijn: Maseru (hoofdstad) 267.000 (2014).

Overheid en economie van Lesotho

De hoofdstad van Lesotho is Maseru en het overheidstype parlementaire constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 districten; Berea, Butha-Buthe, Leribe, Mafeteng, Maseru, Mohale's Hoek, Mokhotlong, Qacha's Nek, Quthing, Thaba-Tseka. Met betrekking tot de economie van Lesotho zijn belangrijke industriële producten , dranken, textiel, kledingassemblage, handwerk, bouw, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn maïs, tarwe, peulvruchten, sorghum, gerst; veevoeder. De belangrijkste exportgoederen zijn produceert (kleding, schoeisel), wol en mohair, voedsel en levende dieren, elektriciteit, water, diamanten en de belangrijkste exportpartners zijn Zuid-Afrika 56,5%, VS 35,4 % (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel; bouwmaterialen, voertuigen, machines, medicijnen, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Afrika 84,5% (2016). Hoe rijk is Lesotho en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,900 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 57% (2016 schatting).


Kaart van LesothoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy