Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Liberia

Atlas av Verden: Liberia. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Liberia.

Hovedside - Afrika - Liberia

Informasjon om Liberia

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Liberia. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Liberia. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Liberia her:

Liberia - Oversikt:

Hva bør du vite om Liberia? La oss starte med dette: Oppgjør av frigjorte slaver fra USA i det som er i dag Liberia begynte i 1822; i 1847 var Americo-Liberians i stand til å etablere en republikk. William Tubman, president fra 1944-71, gjorde mye for å fremme utenlandske investeringer og å bygge bro over de økonomiske, sosiale og politiske gapene mellom de opprinnelige bosetterne og innbyggerne i interiøret. I 1980 innledte et militært kupp ledet av Samuel DOE et tiår med autoritær regel. I desember 1989 lanserte Charles Taylor et opprør mot DOEs regime som førte til en langvarig borgerkrig der DOE ble drept. En periode med relativ fred i 1997 tillot et valg som tok Taylor til makten, men store kampene gjenopptok i 2000. En fredsavtale fra august 2003 avsluttet krigen og førte til at president Charles Taylor, som ble dømt av FNs støttede spesialdomstol for Sierra Leone i Haag for sitt engasjement i Sierra Leones borgerkrig. Etter to års regjering av en overgangsregering tok demokratiske valg i slutten av 2005 president Ellen Johnson Sirleaf til makten. Hun vunnet deretter gjenvalg i 2011, men ble utfordret til å gjenoppbygge Liberias økonomi, spesielt etter Ebola-epidemien 2014-2015, og å forene en nasjon som fortsatt gjenoppretter fra 14 års kamp. I juli 2016 overgav FN fredsbevarende ansvar til Liberia og reduserte FNs troppens tilstedeværelse, som nå tjener en støttende rolle. Konstitusjonelle siktbegrensninger hindret president Johnson Sirleaf fra å kjøre for gjenvalg. Præsidentvalget i november 2017 ble avbrutt i påvente av en avgjørelse om bedrageribeskrivelser.

Geografi av Liberia

Hvor på kloden er Liberia? Plasseringen av dette landet er Vest-Afrika, som grenser til Nord-Atlanterhavet, mellom Elfenbenskysten og Sierra Leone. Totalt areal på Liberia er 111,369 km2, hvorav 96,320 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: hovedsakelig flate til rullende kystnære, stigende til rullende platå og lave fjell i nordøst. Det laveste punktet på Liberia er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet Mount Wuteve 1.447 m. Og klimaet er tropisk; varmt, fuktig; tørre vintre med varme dager og kule til kalde netter; våte, skyfri somre med hyppige tunge dusjer,.


Innbyggere av Liberia

La oss se hvor mange mennesker bor i Liberia. Nummeret er: 4,689,021 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Kpelle 20,3%, Bassa 13,4%, Grebo 10%, Gio 8%, Mano 7,9%, kru 6%, Lorma 5,1%, Kissi 4,8%, Gola 4,4%, andre 20,1% (2008 tellingen). Hva er språkene i Liberia? Engelsk 20% (leder), noen 20 etniske gruppespråk noen av dem kan skrives eller brukes i korrespondanse. Og religioner: kristne 85,6%, muslimske 12,2%, tradisjonelle 0,6%, andre 0,2%, ingen 1,4% (2008-tellingen). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 17.8 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 63.3 år. Hvor bor folk i Liberia? Her: mer enn halvparten av befolkningen bor i byområder, med omtrent en tredjedel som bor innenfor en radius på 80 km fra Monrovia. De store byområdene av Liberia er: Monrovia (hovedstad) 1.264 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Liberia

Hovedstaden Liberia er Monrovia og regjeringen type presidens republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 15 fylker; Bomi, Bong, Gbarpolu, Grand Bassa, Grand Cape Mount, Grand Gedeh, Grand Kru, Lofa, Margibi, Maryland, Montserrado, Nimba, River Cess, River Gee, Sinoe. Når det gjelder økonomien til Liberia, er viktige industriprodukter gruvedrift (jernmalm og gull), gummi behandling, palmeolje behandling, diamanter. Viktige landbruksprodukter er gummi, kaffe, kakao, ris, kassava (maniok, tapioka), palmeolje, sukkerrør, bananer; sauer, geiter; tÃ. De viktigste eksportvarene er gummi, tømmer, jern, diamanter, kakao, kaffe og de viktigste eksportpartnerne er Polen 18,5%, Sveits 9,7%, FAE 9,4%, Nederland 8,9% , Tyskland 6,1%, USA 5,9%, Sør-Afrika 5%, Kina 4,4%, Ghana 4,2% (2016). De viktigste importvarene er Brensel, kjemikalier, maskiner, transportutstyr, produserte varer; matvarer og de viktigste importpartnerne er Sør-Korea 38,3%, Singapore 18%, Kina 15,9%, Japan 10,9% (2016). Hvor rik er Liberia og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $900 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 54.1% (2014 anslag).


Kart over LiberiaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet