Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Man

Atlas av Verden: Man. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Man.


Informasjon om Man

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Man. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Man. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Man her:

Man - Oversikt:

Hva bør du vite om Man? La oss starte med dette: En del av det norske kongeriket av hebridene frem til det 13. århundre da det ble ceded til Skottland, kom øya under den britiske kronen i 1765. Aktuelle bekymringer inkluderer gjenoppliving av det nesten utdøde manx-gælisk språk. Isle of Man er en britisk kroneavhengighet, men er ikke en del av Storbritannia eller EU. Den britiske regjeringen forblir imidlertid konstitusjonelt ansvarlig for sitt forsvar og sin internasjonale representasjon.

Geografi av Man

Hvor på kloden er Man? Plasseringen av dette landet er Vest-Europa, øy i Irskhavet, mellom Storbritannia og Irland. Totalt areal på Man er 572 km2, hvorav 572 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: bakker i nord og sør halveres av sentral dalen. Det laveste punktet på Man er irskhavet 0 m, det høyeste punktet Snaefell 621 m. Og klimaet er temperert; Kule somre og milde vintre; overskyet omtrent en tredjedel av tiden.


Innbyggere av Man

La oss se hvor mange mennesker bor i Man. Nummeret er: 88,815 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Hvit 96,5%, Asiatisk / Asiatisk Britisk 1,9%, Andre 1,5% (2011 est.). Hva er språkene i Man? Engelsk, Manx Gaelisk (ca. 2% av befolkningen har viss kunnskap). Og religioner: Protestant (Anglikansk, Metodist, Baptist, Presbyterian, Vennskapssamfunn), Romersk Katolsk. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 44.2 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 81.3 år. Hvor bor folk i Man? Her: De fleste er konsentrert i byer og store byer, hvor Douglas i sørøst er den største. De store byområdene av Man er: Douglas (hovedstad) 29.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Man

Hovedstaden Man er Douglas og regjeringen type parlamentarisk demokrati (Tynwald); en Crown-avhengighet av Storbritannia. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - none; Det er ingen førstegangs administrative divisjoner som definert av den amerikanske regjeringen, men det er 24 lokale myndigheter hver med eget valg. Når det gjelder økonomien til Man, er viktige industriprodukter finansielle tjenester, lett produksjon, turisme. Viktige landbruksprodukter er frokostblandinger, grønnsaker; storfe, sauer, griser, fjærfe. De viktigste eksportvarene er tweeds, sild, bearbeidet skalldyr, biff, lam og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er tømmer, gjødsel, fisk og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Man og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $84,600 (2014 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over ManGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet