Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Man

Atlas of World: Man. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Man.


Informatie over Man

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Man. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Man. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Man hier:

Man - Overzicht:

Wat moet je weten over Man? Laten we beginnen met dit: Een deel van het Noorse Koninkrijk der Hebriden tot de 13e eeuw toen het werd afgestaan ​​aan Schotland, kwam het eiland in 1765 onder de Britse kroon. Huidige zorgen omvatten het herleven van de bijna uitgestorven Manx-Gaelic-taal. Isle of Man is een afhankelijkheid van de Britse Kroon, maar maakt geen deel uit van het VK of de EU. De Britse regering blijft echter grondwettelijk verantwoordelijk voor haar verdediging en internationale vertegenwoordiging.

Geografie van Man

Waar op de wereld is Man? De locatie van dit land is West-Europa, eiland in de Ierse Zee, tussen Groot-Brittannië en Ierland. Het totale gebied van Man is 572 km2, waarvan 572 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: heuvels in het noorden en zuiden gedeeld door centrale vallei. Het laagste punt van Man is Ierse Zee 0 m, het hoogste punt Snaefell 621 m. En het klimaat is gematigd; koele zomers en milde winters; bewolkt ongeveer een derde van de tijd.


Inwoners van Man

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Man wonen. Het nummer is: 88,815 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? wit 96,5%, Aziatisch / Aziatisch Brits 1,9%, ander 1,5% (2011 est.). Wat zijn de talen in Man? Engels, Manx Gaelic (ongeveer 2% van de bevolking heeft enige kennis). En de religies: Protestant (Anglicaans, Methodist, Baptist, Presbyterian, Society of Friends), Roman Katholiek. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 44.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.3 jaar. Waar wonen de mensen in Man? Hier: de meeste mensen geconcentreerd in steden en grote steden waarvan Douglas, in het zuidoosten, de grootste. De belangrijkste stedelijke gebieden van Man zijn: Douglas (hoofdstad) 29.000 (2014).

Overheid en economie van Man

De hoofdstad van Man is Douglas en het overheidstype parlementaire democratie (Tynwald); a Kroonafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen; er zijn geen eerste-orde administratieve onderverdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 24 lokale autoriteiten met elk hun eigen verkiezingen. Met betrekking tot de economie van Man zijn belangrijke industriële producten financiële diensten, lichte productie, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn granen, groenten; rundvee, schapen, varkens, pluimvee. De belangrijkste exportgoederen zijn tweeds, haring, verwerkte schaaldieren, rundvlees, lamshout en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn , meststoffen, vis en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Man en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $84,600 (2014 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van ManGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy