Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Niger

Atlas av Verden: Niger. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Niger.

Hovedside - Afrika - Niger

Informasjon om Niger

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Niger. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Niger. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Niger her:

Niger - Oversikt:

Hva bør du vite om Niger? La oss starte med dette: Niger ble uavhengig av Frankrike i 1960, og opplevde ensidig parti og militær styre fram til 1991 da general Ali Saibou ble tvunget av offentlig press for å tillate flerepartsvalg, noe som førte til en demokratisk regjering i 1993. Politisk infighting brakte regjeringen til stillstand og i 1996 førte til et kupp av Col. Ibrahim BARE. I 1999 ble BARE drept i et motkupp av militære offiserer som gjenopprettet demokratisk styre og holdt valg som tok Mamadou Tandja til makten i desember samme år. Tandja ble gjenvalgt i 2004 og i 2009 spyttet en konstitusjonell endring som tillot ham å forlenge sin periode som president. I februar 2010 ledet militære offiserer et kupp som deponerte Tandja og suspendert grunnloven. Issoufou Mahamadou ble valgt i april 2011 etter kuppet og reelected til et andre sikt tidlig i 2016. Niger er et av de fattigste landene i verden med minimal regjeringstjenester og utilstrekkelige midler til å utvikle sin ressursbase. Den i stor grad agrariske og subsistensbaserte økonomien blir ofte forstyrret av utvidede tørker som er felles for Sahel-regionen i Afrika. Et opprør i Tuareg ble oppstått i 2007 og avsluttet i 2009. Niger står overfor økte sikkerhetsproblemer på grensen fra ulike eksterne trusler, inkludert usikkerhet i Libya, spillover fra konflikten i Mali, og voldelig ekstremisme i nordøstlige Nigeria.

Geografi av Niger

Hvor på kloden er Niger? Plasseringen av dette landet er Vest-Afrika, sørøst for Algerie. Totalt areal på Niger er 1.267 million km2, hvorav 1,266,700 km2 er land. Så dette er veldig stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: overveiende ørken sletter og sanddyner; flatt til rulle i sør; bakker i nord. Det laveste punktet på Niger er Niger River 200 m, det høyeste punktet Idoukal-n-Taghes 2,022 m. Og klimaet er ørken; for det meste varmt, tørt, støvt; tropisk i ekstreme sør.


Innbyggere av Niger

La oss se hvor mange mennesker bor i Niger. Nummeret er: 19,245,344 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Hausa 53,1%, Zarma / Songhai 21,2%, Tuareg 11%, Fulani (Peul) 6,5%, Kanuri 5,9%, Gurma 0,8%, Arab 0,4%, Tubu 0,4% Annet / utilgjengelig 0,9% (2006 est.). Hva er språkene i Niger? Fransk (offisiell), Hausa, Djerma. Og religioner: Muslim 80%, annen (inkluderer urfolks tro og kristen) 20%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 15.4 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 55.9 år. Hvor bor folk i Niger? Her: Flertallet av befolkningen ligger i den sørligste ekstremen av landet langs grensen til Nigeria og Benin. De store byområdene av Niger er: Niamey (kapital) 1,09 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Niger

Hovedstaden Niger er Niamey og regjeringen type halvpresidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 7 regioner (regioner, singular - region) og 1 hovedstad communaute urbaine); Agadez, Diffa, Dosso, Maradi, Niamey, Tahoua, Tillaberi, Zinde. Når det gjelder økonomien til Niger, er viktige industriprodukter uran gruvedrift, petroleum, sement, murstein, såpe, tekstiler, matvareindustri, kjemikalier, slakterier. Viktige landbruksprodukter er cowpeas, bomull, peanøtter, hirse, sorghum, kassava (maniok, tapioka), ris; okser, sauer, geiter, kameler, esler, hester, fjærfe. De viktigste eksportvarene er uranmalm, husdyr, cowpeas, løk og de viktigste eksportpartnerne er Frankrike 31,3% , Thailand 11,6%, Malaysia 11,1%, Nigeria 9,5%, Mali 5,6%, Kina 5,3% (2016). De viktigste importvarene er Matvarer, maskiner, kjøretøy og deler, petroleum, korn og de viktigste importpartnerne er Frankrike 28,3%, Kina 16,1%, USA 7,8%, Nigeria 5,8% Thailand 5,8% (2016). Hvor rik er Niger og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $1,200 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 45.4% (2014 anslag).


Kart over NigerGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern