Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Niger

Atlas of World: Niger. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Niger.


Informatie over Niger

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Niger. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Niger. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Niger hier:

Niger - Overzicht:

Wat moet je weten over Niger? Laten we beginnen met dit: Niger werd onafhankelijk van Frankrijk in 1960 en ervoer single-party en militaire heerschappij tot 1991, toen generaal Ali Saibou door openbare druk werd gedwongen om meerpartijenverkiezingen mogelijk te maken, wat resulteerde in een democratische regering in 1993. Politieke machtsstrijd bracht de regering tot stilstand en in 1996 leidde het tot een coup van kolonel Ibrahim BARE. In 1999 werd BARE gedood in een tegenstoot door militaire officieren die de democratische heerschappij herstelden en verkiezingen hielden die Mamadou Tandja in december van dat jaar aan de macht brachten. Tandja werd herkozen in 2004 en in 2009 een speerpunt van een grondwetswijziging waardoor hij zijn termijn als president kon verlengen. In februari 2010 voerden militaire officieren een staatsgreep uit waarbij Tandja werd afgezet en de grondwet werd opgeschort. Issoufou Mahamadou werd in april 2011 gekozen na de staatsgreep en werd begin 2016 herkozen voor een tweede termijn. Niger is een van de armste landen ter wereld met minimale overheidsdiensten en onvoldoende middelen om zijn hulpbronnen te ontwikkelen. De grotendeels agrarische en zelfvoorzienende economie wordt vaak verstoord door langdurige droogtes in de Sahelregio van Afrika. Een Tuareg-opstand ontstond in 2007 en eindigde in 2009. Niger wordt geconfronteerd met verhoogde veiligheidszorgen aan de grenzen van verschillende externe bedreigingen, waaronder onveiligheid in Libië, overloop van het conflict in Mali en gewelddadig extremisme in Noordoost-Nigeria.

Geografie van Niger

Waar op de wereld is Niger? De locatie van dit land is West-Afrika, zuidoosten van Algerije. Het totale gebied van Niger is 1.267 miljoen km2, waarvan 1,266,700 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: voornamelijk woestijnen en zandduinen; vlak tot glooiende vlaktes in het zuiden; heuvels in het noorden. Het laagste punt van Niger is Rivier de Niger 200 m, het hoogste punt Idoukal-n-Taghes 2022 m. En het klimaat is woestijn; meestal heet, droog, stoffig; tropisch in het extreme zuiden,.


Inwoners van Niger

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Niger wonen. Het nummer is: 19,245,344 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Hausa 53.1%, Zarma / Songhai 21.2%, Toeareg 11%, Fulani (Peul) 6.5%, Kanuri 5.9%, Gurma 0.8%, Arabische 0.4%, Tubu 0.4%, andere / niet beschikbaar 0,9% (est van 2006). Wat zijn de talen in Niger? Frans (officieel), Hausa, Djerma. En de religies: Muslim 80%, andere (inclusief inheemse geloven en christen) 20%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 15.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 55.9 jaar. Waar wonen de mensen in Niger? Hier: Meerderheid van de bevolking bevindt zich in het uiterste zuiden van het land langs de grens met Nigeria en Benin. De belangrijkste stedelijke gebieden van Niger zijn: Niamey (hoofdstad) 1,09 miljoen (2015).

Overheid en economie van Niger

De hoofdstad van Niger is Niamey en het overheidstype semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 regio's (regio's, enkelvoud - regio) en 1 hoofdstad ( communaute urbaine); Agadez, Diffa, Dosso, Maradi, Niamey, Tahoua, Tillaberi, Zinde. Met betrekking tot de economie van Niger zijn belangrijke industriële producten mijnbouw van pluimvee uranium, aardolie, cement, baksteen, zeep, textiel, voedselverwerking, chemicaliën, slachthuizen. Belangrijke landbouwproducten zijn cowpeas, katoen, pinda's, gierst, sorghum, cassave (maniok, tapioca), rijst; runderen, schapen, geiten, kamelen, ezels, paarden,. De belangrijkste exportgoederen zijn uraniumerts, vee, cowpeas, uien en de belangrijkste exportpartners zijn Frankrijk 31,3% , Thailand 11,6%, Maleisië 11,1%, Nigeria 9,5%, Mali 5,6%, China 5,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, machines, voertuigen en onderdelen, aardolie, granen en de belangrijkste importpartners zijn Frankrijk 28,3%, China 16,1%, VS 7,8%, Nigeria 5,8%, Thailand 5,8% (2016). Hoe rijk is Niger en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,200 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 45.4% (2014 schatting).


Kaart van NigerGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy