Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Oman

Atlas av Verden: Oman. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Oman.

Hovedside - Asia - Oman

Informasjon om Oman

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Oman. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Oman. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Oman her:

Oman - Oversikt:

Hva bør du vite om Oman? La oss starte med dette: Innbyggerne i Oman-området har lenge blomstret fra handel med indiske hav. På slutten av det 18. århundre signerte den fremspringende sultanaten i Muscat den første i en rekke vennskapsavtaler med Storbritannia. Over tid økte omansiden av britiske politiske og militære rådgivere, selv om sultanatet aldri ble en britisk koloni. I 1970 revet Qaboos bin Said Al-Said sin far, og har siden regert som sultan, men han har ikke utpekt en etterfølger. Hans omfattende moderniseringsprogram har åpnet landet til omverdenen, samtidig som de langvarige nære båndene med Storbritannia og USA opprettholdes. Omans moderate, uavhengige utenrikspolitikk har forsøkt å opprettholde gode relasjoner med sine naboer og for å unngå eksterne forstyrrelser. Inspirert av de populære opprørene som feide Midtøsten og Nord-Afrika begynte i januar 2011, fant noen Omanis demonstrasjoner, og krever flere jobber og økonomiske fordeler og en slutt på korrupsjon. Som svar på disse demonstrantens krav lovet Qaboos i 2011 å gjennomføre økonomiske og politiske reformer, for eksempel å gi lovgivende og regulerende myndigheter til Majlis al-Shura og økende arbeidsledighet. I tillegg annonserte sultanen i august 2012 et kongelig direktiv som mandat til en rask implementering av en nasjonal arbeidsplan for tusenvis av omani-arbeidsplasser i offentlig og privat sektor. Som en del av regjeringens arbeid med å desentralisere myndighet og tillate større medborgers deltakelse i lokal styring, gjennomførte Oman suksessfullt sitt første kommunalvalg i desember 2012. Kommunalrådene har kunngjort sultanen i 2011, og har mulighet til å gi råd til kongressen om behovene til de lokale distriktene på tvers av Omans 11 landstingsområder. Sultanen kom tilbake til Oman i mars 2015 etter åtte måneder i Tyskland, hvor han fikk medisinsk behandling. Han har siden dukket opp offentligheten ved noen anledninger.

Geografi av Oman

Hvor på kloden er Oman? Plasseringen av dette landet er Midtøsten, grenser til Arabiahavet, Oman-bukten, og Persiske gulfen, mellom Jemen og UAE. Totalt areal på Oman er 309,500 km2, hvorav 309,500 km2 er land. Så dette er ganske stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: sentrale ørkensletten, forrevne fjell i nord og sør. Det laveste punktet på Oman er Arabiahavet 0 m, det høyeste punktet Jabal Shams 3004 m. Og klimaet er tørr ørken; varmt, fuktig langs kysten; varmt, tørt interiør; sterk sørvest sommeren monsun (mai til september) i langt sør.


Innbyggere av Oman

La oss se hvor mange mennesker bor i Oman. Nummeret er: 3,424,386 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Arabisk, baluki, sør asiatisk (indisk, pakistansk, sivilansk, bangladeshisk), afrikansk. Hva er språkene i Oman? arabisk (offisiell), engelsk, baluchi, urdu, indisk dialekter. Og religioner: muslimsk 85,9%, kristen 6,5%, hinduistisk 5,5%, buddhistisk 0,8%, jødisk. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 25.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 75.7 år. Hvor bor folk i Oman? Her: Det store flertallet av befolkningen ligger i og rundt Al Hagar-fjellene i nordlandet; En annen mindre klynge er funnet rundt Salalah i det fjerne sør; mesteparten av landet forblir sparsomt populert. De store byområdene av Oman er: Muscat (hovedstad) 838 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Oman

Hovedstaden Oman er Muscat og regjeringen type absolutt monarki. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 11 guvernører (muhafazat, singular - muhafaza); Ada Dakhiliyah, Al Buraymi, Al Wusta, Az Zahirah, Janub al Batinah (Al Batinah Sør), Janub Ash Sharqiyah (Ash Sharqiyah South), Masqat (Muscat), Musandam, Shamal al Batinah (Al Batinah North), Shamal Ash Sharqiyah Ash Sharqiyah North), Zufar (Dhofar). Når det gjelder økonomien til Oman, er viktige industriprodukter Produksjon og raffinering av fiskeoljeolje , naturlig og flytende naturgassproduksjon; konstruksjon, sement, kobber, stål, kjemikalier, optisk fiber. Viktige landbruksprodukter er Datoer, limes, bananer, alfalfa, grønnsaker; kameler, storfe;. De viktigste eksportvarene er petroleum, reexports, fisk, metaller, tekstiler og de viktigste eksportpartnerne er Kina 47,8%, UAE 8,3%, India 4,1%. De viktigste importvarene er maskiner og transportutstyr, produserte varer, mat, husdyr, smøremidler og de viktigste importpartnerne er UAE 44,9%, Kina 4,8%, India 4,8% (2016). Hvor rik er Oman og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $45,500 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over OmanGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet