Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Oman

Atlas of World: Oman. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Oman.


Informatie over Oman

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Oman. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Oman. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Oman hier:

Oman - Overzicht:

Wat moet je weten over Oman? Laten we beginnen met dit: De inwoners van het gebied van Oman hebben lang van de handel in de Indische Oceaan gedijen. In de late 18e eeuw tekende het ontluikende sultanaat in Muscat de eerste in een reeks vriendschapsverdragen met Groot-Brittannië. In de loop van de tijd nam de afhankelijkheid van Oman van Britse politieke en militaire adviseurs toe, hoewel het Sultanaat nooit een Britse kolonie werd. In 1970 wierp Qaboos bin Said Al-Said zijn vader omver en heeft sindsdien als sultan geregeerd, maar hij heeft geen opvolger aangewezen. Zijn uitgebreide moderniseringsprogramma heeft het land geopend naar de buitenwereld, met behoud van de langdurige nauwe banden met het VK en de VS. Oman's gematigde, onafhankelijke buitenlandse politiek heeft getracht goede betrekkingen met zijn buren te onderhouden en externe verwikkelingen te voorkomen. Geïnspireerd door de volksopstanden die het Midden-Oosten en Noord-Afrika in januari 2011 overspoelden, organiseerden sommige Omanis demonstraties, waarin ze oproepen tot meer banen en economische voordelen en een einde maakten aan corruptie. Als reactie op de eisen van de demonstranten beloofde Qaboos in 2011 economische en politieke hervormingen door te voeren, zoals het verlenen van wetgevende en regelgevende bevoegdheden aan de Majlis al-Shura en het verhogen van de werkloosheidsuitkeringen. Daarnaast kondigde de Sultan in augustus 2012 een koninklijke richtlijn aan die de snelle uitvoering van een nationaal plan voor het creëren van banen verplicht stelde voor duizenden Omani-banen in de publieke en private sector. Als onderdeel van de inspanningen van de regering om het gezag te decentraliseren en meer burgerparticipatie in lokaal bestuur mogelijk te maken, heeft Oman in december 2012 met succes de eerste gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Aangekondigd door de Sultan in 2011, hebben de gemeenteraden de bevoegdheid om het Royal Court te adviseren over de behoeften van de lokale districten in de 11 provincies van Oman. De sultan keerde in maart 2015 terug naar Oman na acht maanden in Duitsland, waar hij een medische behandeling kreeg. Sindsdien is hij een paar keer publiekelijk verschenen.

Geografie van Oman

Waar op de wereld is Oman? De locatie van dit land is Midden-Oosten, grenzend aan de Arabische Zee, de Golf van Oman en de Perzische Golf, tussen Jemen en de VAE. Het totale gebied van Oman is 309,500 km2, waarvan 309,500 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: woestijnvlakte midden in het zuiden , ruige bergen in het noorden en het zuiden. Het laagste punt van Oman is Arabische Zee 0 m, het hoogste punt Jabal Shams 3.004 m. En het klimaat is droge woestijn; warm, vochtig langs de kust; warm, droog interieur; sterke zuidwestelijke moesson (mei tot september) in de verre.


Inwoners van Oman

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Oman wonen. Het nummer is: 3,424,386 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Arabisch, Baluchi, Zuid-Aziatisch (Indisch, Pakistaans, Sri Lankaans, Bengaals), Afrikaans. Wat zijn de talen in Oman? Arabisch (officieel), Engels, Baluchi, Urdu, Indiase dialecten. En de religies: moslim 85,9%, christen 6,5%, hindoe 5,5%, boeddhistisch 0,8%, joods. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 25.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.7 jaar. Waar wonen de mensen in Oman? Hier: de overgrote meerderheid van de bevolking bevindt zich in en rond het Al Hagar-gebergte in het noorden van het land; een andere kleinere groep wordt gevonden rond de stad Salalah in het uiterste zuiden; het grootste deel van het land blijft dunbevolkt. De belangrijkste stedelijke gebieden van Oman zijn: Muscat (hoofdstad) 838.000 (2015).

Overheid en economie van Oman

De hoofdstad van Oman is Muscat en het overheidstype absolute monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 11 governoraten (muhafazat, enkelvoud - muhafaza); Ad Dakhiliyah, Al Buraymi, Al Wusta, Az Zahirah, Janub al Batinah (Al Batinah South), Janub ash Sharqiyah (Ash Sharqiyah South), Masqat (Muscat), Musandam, Shamal al Batinah (Al Batinah North), Shamal ash Sharqiyah ( Ash Sharqiyah North), Zufar (Dhofar). Met betrekking tot de economie van Oman zijn belangrijke industriële producten productie van ruwe olie en raffinage, natuurlijke en vloeibaar aardgas productie; constructie, cement, koper, staal, chemicaliën, optische vezels. Belangrijke landbouwproducten zijn Datums, limoenen, bananen, alfalfa, groenten; kamelen, vee; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn petroleum, wederuitvoer, vis, metalen, textiel en de belangrijkste exportpartners zijn China 47,8%, Verenigde Arabische Emiraten 8,3%, India 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, industrieproducten, voedsel, vee, smeermiddelen en de belangrijkste importpartners zijn UAE 44,9%, China 4,8%, India 4,8% (2016). Hoe rijk is Oman en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $45,500 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van OmanGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy