Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Rwanda

Atlas av Verden: Rwanda. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Rwanda.

Hovedside - Afrika - Rwanda

Informasjon om Rwanda

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Rwanda. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Rwanda. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Rwanda her:

Rwanda - Oversikt:

Hva bør du vite om Rwanda? La oss starte med dette: I 1959, tre år før uavhengighet fra Belgia, flettet flertallet av etniske grupper, Hutusene, den herskende tutsiskongen. I løpet av de neste årene ble tusenvis av tutsier drept, og rundt 150.000 drev til eksil i nabolandene. Barnene til disse eksilene dannet senere en rebellgruppe, den rwandiske patriotiske fronten (RPF) og begynte en borgerkrig i 1990. Krigen, sammen med flere politiske og økonomiske omveltninger, forverret etniske spenninger, som kulminerte i april 1994 i en statlig- orkestrert folkedrab, der rwandere drepte opptil en million medborgere, inkludert omtrent tre fjerdedeler av Tutsi-befolkningen. Folkemordet endte senere samme år da den overveiende Tutsi RPF, opererer ut av Uganda og Nord-Rwanda, beseiret den nasjonale hæren og Hutu-militsene, og etablert en RPF-ledet regjeringen for nasjonal enhet. Omtrent 2 millioner Hutu-flyktninger - mange fryktede Tutsi-gjengjeldelse - flyktet til nabo Burundi, Tanzania, Uganda og tidligere Zaire. Siden da har de fleste flyktninger returnert til Rwanda, men flere tusen forblir i den nærliggende Demokratiske Republikken Kongo (DRC, den tidligere Zaire) og dannet en ekstremistisk opprør bøyd på å gjenoppta Rwanda, mye som RPF gjorde i 1990. Rwanda holdt sitt første lokalvalg i 1999 og sitt første folkevalgs president- og valgvalg i 2003. Rwanda i 2009 arrangerte en felles militæroperasjon med den kongolesiske hæren i DRC for å utrydde Hutu-ekstremistiske opprør der, og Kigali og Kinshasa gjenopprettet diplomatiske relasjoner . Rwanda deltok også i Commonwealth i slutten av 2009.

Geografi av Rwanda

Hvor på kloden er Rwanda? Plasseringen av dette landet er Sentral-Afrika, øst for Den demokratiske republikken Kongo, nord for Burundi. Totalt areal på Rwanda er 26,338 km2, hvorav 24,668 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: mest gressletter og åser; relieff er fjellaktig med høyde som faller fra vest til øst. Det laveste punktet på Rwanda er Rusizi-elven 950 m, det høyeste punktet Volcan Karisimbi 4,519 m. Og klimaet er temperert; To regnfulle årstider (februar til april, november til januar); mild i fjell med frost og snø mulig.


Innbyggere av Rwanda

La oss se hvor mange mennesker bor i Rwanda. Nummeret er: 11,901,484. Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Hutu (Bantu), Tutsi (Hamitic), Twa (Pygmy). Hva er språkene i Rwanda? Kinyarwanda 93.2%, fransk (offisiell). Og religioner: Protestantisk 50,2% (inkluderer adventist 12% og andre protestantiske 38,2%), romersk-katolske 44,3%, muslimske 2%, andre 0,9% (inkluderer tradisjonell / animistisk), ingen 2,5%, uspesifisert. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 19 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 64.3 år. Hvor bor folk i Rwanda? Her: Et av Afrikas tettest befolkede land; store konsentrasjoner har en tendens til å være i de sentrale områdene og langs kysten av Kivu-sjøen i vest. De store byområdene av Rwanda er: Kigali (hovedstaden) 1,257 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Rwanda

Hovedstaden Rwanda er Kigali og regjeringen type presidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 4 provinser (i fransk - provinser, singular - provins, i Kinyarwanda - intara for singular og flertall) og 1 by (på fransk - ville; i Kinyarwanda - umujyi); Est (øst), Kigali, Nord (Nord), Ouest (Vest), Sud (Sør). Når det gjelder økonomien til Rwanda, er viktige industriprodukter , landbruksprodukter, småskala drikkevarer, såpe, møbler, sko, plastvarer, tekstiler, sigaretter. Viktige landbruksprodukter er kaffe, te, pyretrum (insektsmiddel laget av krysantemum), bananer, bønner, sorghum, poteter; husdyrhold. De viktigste eksportvarene er kaffe, te, huder, tinnmalm og de viktigste eksportpartnerne er Den demokratiske republikken Kongo 31,3%, Kenya 15,7% UAE 13,8%, Sveits 8,7%, Burundi 5,7% (2016). De viktigste importvarene er matvarer, maskiner og utstyr, stål, petroleumsprodukter, sement og byggematerialer og de viktigste importpartnerne er Kina 21,2%, Uganda 11,2%, Kenya 7,8%, India 7,4%, UAE 5,8%, Tanzania 5,3% (2016). Hvor rik er Rwanda og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $2,100 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 39.1% (2015 anslag).


Kart over RwandaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern