Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Rwanda

Atlas of World: Rwanda. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Rwanda.

Hoofdpagina - Afrika - Rwanda

Informatie over Rwanda

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Rwanda. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Rwanda. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Rwanda hier:

Rwanda - Overzicht:

Wat moet je weten over Rwanda? Laten we beginnen met dit: In 1959, drie jaar voor de onafhankelijkheid van België, heeft de etnische meerderheid, de Hutu's, de heersende Tutsi-koning omvergeworpen. In de daaropvolgende jaren werden duizenden Tutsi's gedood en ongeveer 150.000 verdreven in ballingschap in de buurlanden. De kinderen van deze ballingen vormden later een rebellengroep, het Rwandees Patriottisch Front (RPF), en begonnen een burgeroorlog in 1990. De oorlog, samen met verschillende politieke en economische omwentelingen, verergerde de etnische spanningen, culminerend in april 1994 in een staat georkestreerde volkerenmoord, waarbij Rwandezen tot een miljoen van hun medeburgers hebben gedood, waaronder ongeveer driekwart van de Tutsi-bevolking. De genocide eindigde later datzelfde jaar toen de overheersende Tutsi RPF, opererend vanuit Uganda en het noorden van Rwanda, het nationale leger en de Hutu-milities versloeg, en vestigde een door RPF geleide regering van nationale eenheid. Ongeveer 2 miljoen Hutu-vluchtelingen - velen uit vrees voor Tutsi-vergelding - vluchtten naar het naburige Burundi, Tanzania, Oeganda en het voormalige Zaïre. Sindsdien zijn de meeste vluchtelingen teruggekeerd naar Rwanda, maar enkele duizenden bleven in de naburige Democratische Republiek Congo (DRC, het voormalige Zaïre) en vormden een extremistische rebel, gericht op het terughalen van Rwanda, zoals de RPF dat deed in 1990. Rwanda hield zijn eerste lokale verkiezingen in 1999 en zijn eerste post-genocide presidents- en parlementsverkiezingen in 2003. Rwanda organiseerde in 2009 een gezamenlijke militaire operatie met het Congolese leger in de DRC om de Hutu extremistische opstand daar uit te schakelen, en Kigali en Kinshasa herstelden diplomatieke relaties . Rwanda trad eind 2009 ook toe tot het Gemenebest.

Geografie van Rwanda

Waar op de wereld is Rwanda? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, ten oosten van de Democratische Republiek Congo, ten noorden van Burundi. Het totale gebied van Rwanda is 26,338 km2, waarvan 24,668 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal met gras begroeide hooglanden en heuvels; reliëf is bergachtig met afnemende hoogte van west naar oost. Het laagste punt van Rwanda is Rusizi-rivier 950 m, het hoogste punt Volcan Karisimbi 4.519 m. En het klimaat is gematigd; twee regenseizoenen (februari tot april, november tot januari); mild in bergen met vorst en sneeuw mogelijk,.


Inwoners van Rwanda

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Rwanda wonen. Het nummer is: 11,901,484. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Hutu (Bantu), Tutsi (Hamitic), Twa (Pygmy). Wat zijn de talen in Rwanda? Kinyarwanda (officiële, universele Bantu-volkstaal) 93,2%, Frans (officieel). En de religies: protestant 50,2% (inclusief Adventist 12% en andere protestantse 38,2%), rooms-katholieke 44,3%, moslim 2%, andere 0,9% (inclusief traditionalistische / animistische), geen 2,5%, niet gespecificeerd. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64.3 jaar. Waar wonen de mensen in Rwanda? Hier: Een van de meest dichtbevolkte landen van Afrika; grote concentraties hebben de neiging om in de centrale regio's en langs de oever van het meer Kivu in het westen van. De belangrijkste stedelijke gebieden van Rwanda zijn: Kigali (hoofdstad) 1,257 miljoen (2015).

Overheid en economie van Rwanda

De hoofdstad van Rwanda is Kigali en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 4 provincies (in het Frans - provincies, enkelvoud - provincie; in Kinyarwanda - intara voor enkelvoud en meervoud) en 1 stad (in het Frans - ville; in Kinyarwanda - umujyi); Est (oostelijk), Kigali, Nord (noordelijk), Ouest (westelijk), Sud (Zuidelijk). Met betrekking tot de economie van Rwanda zijn belangrijke industriële producten cement, landbouwproducten, kleinschalige dranken, zeep, meubels, schoenen, plastic goederen, textiel, sigaretten. Belangrijke landbouwproducten zijn koffie, thee, pyrethrum (insecticide gemaakt van chrysanten), bananen, bonen, sorghum, aardappelen; vee. De belangrijkste exportgoederen zijn koffie, thee, huiden, tinerts en de belangrijkste exportpartners zijn Democratische Republiek Congo 31,3%, Kenia 15,7%, VAE 13,8%, Zwitserland 8,7%, Burundi 5,7% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, machines en uitrusting, staal, aardolieproducten, cement en bouwmateriaal en de belangrijkste importpartners zijn China 21,2%, Oeganda 11,2%, Kenia 7,8%, India 7,4%, Verenigde Arabische Emiraten 5,8%, Tanzania 5,3% (2016). Hoe rijk is Rwanda en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $2,100 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 39.1% (2015 schatting).


Kaart van RwandaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy