Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Slovenia

Atlas av Verden: Slovenia. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Slovenia.

Hovedside - Europa - Slovenia

Informasjon om Slovenia

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Slovenia. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Slovenia. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Slovenia her:

Slovenia - Oversikt:

Hva bør du vite om Slovenia? La oss starte med dette: De slovenske landene var en del av det østro-ungarske imperiet til sistnevnte oppløsning ved slutten av første verdenskrig. I 1918 ble slovenerne med i serber og kroater i å danne en ny multinasjonal stat, som ble kalt Jugoslavia i 1929. Etter verdenskriget II, Slovenia ble en republikk av det fornyede Jugoslavia, som, selv om det var kommunist, fjernet seg fra Moskvas regjering. Misfornøyd med maktutøvelsen av de fleste serbere, lyktes sloene til å etablere sin uavhengighet i 1991 etter en kort 10-dagers krig. Historiske bånd til Vest-Europa, en sterk økonomi og et stabilt demokrati har hjulpet Slovenias transformasjon til en moderne stat. Slovenia tiltrådte både NATO og EU våren 2004; Den ble med i euroområdet og Schengen-sone i 2007.

Geografi av Slovenia

Hvor på kloden er Slovenia? Plasseringen av dette landet er sør Sentral-Europa, Julian Alpene mellom Østerrike og Kroatia. Totalt areal på Slovenia er 20,273 km2, hvorav 20,151 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: en kort sørvest kyststripe av Karst-topografi på Adriaterhavet; et alpint fjellområde ligger ved siden av Italia og Østerrike i nord; blandede fjell og daler med mange elver i øst. Det laveste punktet på Slovenia er Adriatiske hav 0 m, det høyeste punktet Triglav 2.864 m. Og klimaet er middelhavsklima på kysten, kontinentalt klima med milde til varme somre og kalde vintre i platåer og daler i øst.


Innbyggere av Slovenia

La oss se hvor mange mennesker bor i Slovenia. Nummeret er: 1,972,126 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? slovensk 83,1%, serbisk 2%, kroatisk 1,8%, bosniak 1,1%, annen eller uspesifisert 12% (2002 folketelling). Hva er språkene i Slovenia? slovensk (offisiell) 91,1%, serbo -Croatian 4,5%, andre eller uspesifiserte 4,4%, italiensk (offisiell, bare i kommuner hvor italienske nasjonal samfunn er bosatt), ungarsk (offisiell, bare i kommuner hvor ungarske nasjonalbefolkninger bor) (2002 folketelling). Og religioner: katolske 57,8%, muslim 2,4% Ortodokse 2,3%, andre kristne 0,9%, unaffiliated 3,5%, andre eller uspesifiserte 23%, ingen 10,1% (2002 folketelling). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 44.5 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.3 år. Hvor bor folk i Slovenia? Her: en forholdsvis jevn fordeling over det meste av landet, med byområder som tiltrekker seg større og tettere befolkninger; lommer i fjellet nordvest viser mindre tetthet enn andre steder. De store byområdene av Slovenia er: Ljubljana (hovedstad) 279 000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Slovenia

Hovedstaden Slovenia er Ljubljana og regjeringen type parlamentarisk republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 201 kommuner (obcine, entall - obcina ) og 11 urbane kommuner (mestne obcine, singular - mestna obcina). Når det gjelder økonomien til Slovenia, er viktige industriprodukter jernholdig metallurgi og aluminiumsprodukter; bly og sink smelteverk; elektronikk (inkludert militærelektronikk), lastebiler, biler, elektrisk kraftutstyr, treprodukter, tekstiler, kjemikalier, maskinverktøy. Viktige landbruksprodukter er humle, hvete, kaffe, mais, epler , pærer; storfe, sau, fjærfe. De viktigste eksportvarene er fabrikker, maskiner og transportutstyr, kjemikalier, mat og de viktigste eksportpartnerne er Tyskland 19,3%, Italia 10,4% Østerrike 7,5%, Kroatia 7,3%, Ungarn 4,4%, Frankrike 4,1% (2016). De viktigste importvarene er Maskiner og transportutstyr, produserte varer, kjemikalier, drivstoff og smøremidler, mat og de viktigste importpartnerne er Tyskland 16,8%, Italia 13,5%, Østerrike 9,9%, Kroatia 5,5%, Kina 4,8%, Tyrkia 4,4% (2016). Hvor rik er Slovenia og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $34,100 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 14.3% (2015 anslag).


Kart over SloveniaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern