Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Taiwan

Atlas av Verden: Taiwan. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Taiwan.

Hovedside - Asia - Taiwan

Informasjon om Taiwan

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Taiwan. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Taiwan. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Taiwan her:

Taiwan - Oversikt:

Hva bør du vite om Taiwan? La oss starte med dette: Først ble bebodd av austronesiske folk, ble Taiwan hjem for Han-innvandrere som begynte i slutten av Ming-dynastiet (17. århundre). I 1895 tvang militær nederlag Kinas Qing-dynasti til å cede Taiwan til Japan, som deretter styrte Taiwan i 50 år. Taiwan kom under kinesisk nasjonalistisk (Kuomintang, KMT) kontroll etter andre verdenskrig. Med den kommunistiske seieren i den kinesiske borgerkrigen i 1949 flyktet den nasjonalistiske kontrollerte republikken Kina-regjeringen og 2 millioner nasjonalister til Taiwan og fortsatte å hevde å være den legitime regjeringen for fastlandet Kina og Taiwan basert på en 1947 grunnlov utarbeidet for alle av Kina. Inntil 1987 regjerte den nasjonalistiske regjeringen imidlertid Taiwan under en borgerkrigserklæringserklæring som daterte til 1948. Fra 1970-tallet, Nasjonalistiske myndigheter begynte gradvis å innlemme den innfødte befolkningen i den styrende strukturen utover det lokale nivået. Demokratiseringsprosessen utvidet seg raskt på 1980-tallet, noe som førte til den ulovlige grunnleggingen av Taiwans første oppositionsparti (Det demokratiske progressive partiet eller DPP) i 1986 og løftingen av krigsretten det følgende året. Taiwan holdt valgvalg i 1992, den første i over førti år, og det første direkte presidentvalget i 1996. I 2000 presidentvalget gikk Taiwan sin første fredelige overføring av makt med KMT-tapet til DPP og etterpå opplevde to ekstra demokratiske Overføringer av makt i 2008 og 2016. Gjennom denne perioden økte øya, ble en av Østasias økonomiske "Tigre" og etter 2000 ble en stor investor i fastlands-Kina som tverrstroppene ble modnet. De dominerende politiske problemene fortsetter å være økonomisk reform og vekst, samt styring av følsomme relasjoner mellom Taiwan og Kina.

Geografi av Taiwan

Hvor på kloden er Taiwan? Plasseringen av dette landet er Øst-Asia, øyene grenser til Øst-Kinahavet, Filippinskehavet, Sør-Kinahavet og Taiwansundet, nord for Filippinene, utenfor den sørøstlige kysten av Kina. Totalt areal på Taiwan er 35,980 km2, hvorav 32,260 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: østlige to tredjedeler for det meste robuste fjell; flatt til forsiktig rullende sletter i vest. Det laveste punktet på Taiwan er Sør-Kinahavet 0 m, det høyeste punktet Yu Shan 3 952 m. Og klimaet er tropisk; marine; regntiden under sørvestmonson (juni til august); vedvarende og omfattende skyhet alle ja.


Innbyggere av Taiwan

La oss se hvor mange mennesker bor i Taiwan. Nummeret er: 23,508,428 (7/2017 anslag). Så mange mennesker bor her. Hvem bor her? mer enn 95% Han-kinesisk (inkludert Hoklo, som komponerer ca 70% av Taiwans befolkning, Hakka og andre grupper med opprinnelse i fastlands-Kina), 2,3% urfolks-malaysisk-polynesiske folk. Hva er språkene i Taiwan? Mandarin kinesisk (offisiell), taiwansk (Min), Hakka dialekter. Og religioner: Buddhistiske 35,3%, taoistiske 33,2%, kristne 3,9%, taoistiske eller konfucianske folkeligistiske ca. 10%, ingen eller uspesifiserte 18,2% (2005 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 40.7 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 80.2 år. Hvor bor folk i Taiwan? Her: Distribusjon viser et perifer kystoppgjørsmønster med største befolkning på nord og vestkysten. De store byområdene av Taiwan er: Taipei (hovedstaden) 2.666 millioner; Kaohsiung 1 523 millioner; Taichung 1.225 millioner; Tainan 815,000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Taiwan

Hovedstaden Taiwan er Taipei og regjeringen type halvpresidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - omfatter hovedøya Taiwan, pluss mindre øyer i nærheten og utenfor kysten av Kinas Fujian-provinsen; Taiwan er delt inn i 13 fylker (xian, singular og flertall), 3 byer (shi, singular og flertall) og 6 spesielle kommuner direkte under jurisdiksjonen til Executive Yuan. Når det gjelder økonomien til Taiwan, er viktige industriprodukter elektronikk, kommunikasjon og informasjonsteknologi produkter, petroleum raffinering, kjemikalier, tekstiler, jern og stål, maskiner, sement, matvareindustrien, kjøretøy, forbrukerprodukter, legemidler. Viktige landbruksprodukter er Ris, grønnsaker, frukt, te, blomster; griser, fjærfe; fiske. De viktigste eksportvarene er halvledere, petrokjemikalier, bil / auto deler, skip, trådløs kommunikasjonsutstyr, flatskjermdisplayer, stål, elektronikk, plast, datamaskiner og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er olje / petroleum, halvledere, naturgass, kull, stål, datamaskiner, trådløst kommunikasjonsutstyr, biler, fine kjemikalier, tekstiler og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Taiwan og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $49,800 (2017 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 1.5% (2012 anslag).


Kart over TaiwanGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern