Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Taiwan

Atlas of World: Taiwan. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Taiwan.

Hoofdpagina - Azië - Taiwan

Informatie over Taiwan

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Taiwan. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Taiwan. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Taiwan hier:

Taiwan - Overzicht:

Wat moet je weten over Taiwan? Laten we beginnen met dit: De eerste keer bewoond door Austronesische mensen, werd Taiwan de thuisbasis van Han-immigranten, beginnend in de late Ming-dynastie (17e eeuw). In 1895 dwong de militaire nederlaag de Chinese Qing-dynastie om Taiwan af te zetten naar Japan, dat toen 50 jaar lang Taiwan bestuurde. Taiwan kwam onder de controle van de Chinese Nationalisten (Kuomintang, KMT) na de Tweede Wereldoorlog. Met de communistische overwinning in de Chinese burgeroorlog in 1949 vluchtten de door de Nationalisten gecontroleerde regering van de Republiek China en 2 miljoen Nationalisten naar Taiwan en bleven zij beweren de legitieme regering voor het Chinese vasteland en Taiwan te zijn, gebaseerd op een grondwet uit 1947 die was opgesteld voor alle van China. Tot 1987 echter, besliste de Nationalistische regering Taiwan onder een burgeroorlogwetverklaring uit 1948. Vanaf de jaren 1970, Nationalistische autoriteiten begonnen geleidelijk de inheemse bevolking op te nemen in de bestuursstructuur buiten het lokale niveau. Het democratiseringsproces groeide snel in de jaren tachtig, wat leidde tot de toen illegale stichting van Taiwan's eerste oppositiepartij (de Democratische Progressieve Partij of DPP) in 1986 en het opheffen van de staat van beleg in het volgende jaar. Taiwan hield parlementsverkiezingen in 1992, de eerste in meer dan veertig jaar, en de eerste directe presidentsverkiezingen in 1996. Bij de presidentsverkiezingen van 2000 onderging Taiwan de eerste vreedzame machtsoverdracht met het verlies van de KMT aan de DPP en ondervond daarna twee extra democratische verkiezingen. machtsoverdrachten in 2008 en 2016. Gedurende deze periode bloeide het eiland, werd het een van de economische "Tijgers" in Oost-Azië. en werd na 2000 een belangrijke investeerder op het vasteland van China toen de banden tussen de verschillende streken verviervoudigden. De dominante politieke kwesties blijven economische hervorming en groei, evenals het beheer van gevoelige relaties tussen Taiwan en China.

Geografie van Taiwan

Waar op de wereld is Taiwan? De locatie van dit land is Oost-Azië, eilanden grenzend aan de Oost-Chinese Zee, Filippijnse Zee, Zuid-Chinese Zee en Straat van Taiwan, ten noorden van de Filippijnen, voor de zuidoostelijke kust van China. Het totale gebied van Taiwan is 35,980 km2, waarvan 32,260 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: oostelijk tweederde meestal ruwe bergen; vlakke tot zacht glooiende vlaktes in het westen. Het laagste punt van Taiwan is Zuid-Chinese Zee 0 m, het hoogste punt Yu Shan 3.952 m. En het klimaat is tropisch; marine; regenseizoen tijdens zuidwestenmoesson (juni tot augustus); aanhoudende en extensieve bewolking alle ja.


Inwoners van Taiwan

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Taiwan wonen. Het nummer is: 23,508,428 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? meer dan 95% Han-Chinees (inclusief Hoklo, die ongeveer 70% van de Taiwanese bevolking, Hakka en andere groepen van oorsprong uit het Chinese vasteland samenstellen), 2,3% inheemse Malayo-Polynesische volkeren. Wat zijn de talen in Taiwan? Mandarijn Chinees (officieel), Taiwanees (Min), Hakka-dialecten. En de religies: Boeddhistische 35,3%, Taoïstische 33,2%, Christelijke 3,9%, Taoïstische of Confuciaanse volksgelovige ongeveer 10%, geen of niet gespecificeerd 18,2% (2005 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 40.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.2 jaar. Waar wonen de mensen in Taiwan? Hier: Verdeling vertoont een perifeer kustplaatsingspatroon, met de grootste populaties aan de noord- en westkust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Taiwan zijn: Taipei (hoofdstad) 2,666 miljoen; Kaohsiung 1.523 miljoen; Taichung 1,225 miljoen; Tainan 815.000 (2015).

Overheid en economie van Taiwan

De hoofdstad van Taiwan is Taipei en het overheidstype semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - omvat het hoofdeiland van Taiwan plus kleinere eilanden in de buurt en voor de kust van de Chinese provincie Fujian; Taiwan is verdeeld in 13 provincies (xian, enkelvoud en meervoud), 3 steden (shi, enkelvoud en meervoud), en 6 speciale gemeenten direct onder de jurisdictie van de Executive Yuan. Met betrekking tot de economie van Taiwan zijn belangrijke industriële producten , communicatie- en informatietechnologieproducten, petroleumraffinage, chemicaliën, textiel, ijzer en staal, machines, cement, voedselverwerking, voertuigen, consumentenproducten, farmaceutische producten. Belangrijke landbouwproducten zijn Rijst, groenten, fruit, thee, bloemen; varkens, pluimvee; viselektronica. De belangrijkste exportgoederen zijn halfgeleiders, petrochemicaliën, automobiel / auto-onderdelen, schepen, draadloze communicatieapparatuur, vlakke displays, staal, elektronica, kunststoffen, computers en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn olie / aardolie, halfgeleiders, aardgas, kolen, staal, computers, draadloze communicatieapparatuur, auto's, fijne chemicaliën, textiel en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Taiwan en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $49,800 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 1.5% (2012 schatting).


Kaart van TaiwanGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy