Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Zwitserland

Atlas of World: Zwitserland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Zwitserland.

Hoofdpagina - Europa - Zwitserland

Informatie over Zwitserland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Zwitserland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Zwitserland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Zwitserland hier:

Zwitserland - Overzicht:

Wat moet je weten over Zwitserland? Laten we beginnen met dit: De Zwitserse Confederatie werd in 1291 opgericht als een defensieve alliantie tussen drie kantons. In de daaropvolgende jaren kwamen andere plaatsen bij de oorspronkelijke drie. De Zwitserse Bondsstaat verzekerde zijn onafhankelijkheid van het Heilige Roman Imperium in 1499. Een grondwet van 1848, daarna gewijzigd in 1874, verving de federatie door een gecentraliseerde federale overheid. De soevereiniteit en neutraliteit van Zwitserland worden al lang geëerd door de grote Europese machten en het land was niet betrokken bij een van de twee wereldoorlogen. De politieke en economische integratie van Europa in de afgelopen halve eeuw, evenals de rol van Zwitserland in vele VN- en internationale organisaties, heeft de banden tussen Zwitserland en zijn buren versterkt. Het land is echter pas in 2002 officieel lid van de VN geworden.

Geografie van Zwitserland

Waar op de wereld is Zwitserland? De locatie van dit land is Centraal-Europa, ten oosten van Frankrijk, ten noorden van Italië. Het totale gebied van Zwitserland is 41,277 km2, waarvan 39,997 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen (Alpen in het zuiden, Jura in het noordwesten) met een centraal plateau van glooiende heuvels, vlaktes en grote meren. Het laagste punt van Zwitserland is Lago Maggiore 195 m, het hoogste punt Dufourspitze 4.634 m. En het klimaat is gematigd, maar varieert met hoogte; koude, bewolkte, regenachtige / besneeuwde winters; koele tot warme, bewolkte, vochtige zomers met af en toe buien.


Inwoners van Zwitserland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Zwitserland wonen. Het nummer is: 8,236,303 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Duitse 65%, Franse 18%, Italiaanse 10%, Romansch 1%, andere 6%. Wat zijn de talen in Zwitserland? Duits (of Zwitsers-Duits) (officieel) 63%, Frans (officieel) 22,7%, Italiaans (officieel) 8,1%, Engels 4,9%, Portugees 3,7%, Albanees 3%, Servo-Kroatisch 2,4%, Spaans 2,2%, Romansch ( ambtenaar) 0,5%, andere 7,1%. En de religies: rooms-katholiek 37,3%, protestant 24,9%, andere christen 5,8%, moslim 5,1%, andere 1,4%, joods 0,2%, geen 23,9%, niet-gespecificeerd 1,3% (est 2015). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.6 jaar. Waar wonen de mensen in Zwitserland? Hier: Verdeling van de bevolking komt overeen met de hoogte met de noordelijke en westelijke gebieden veel meer bevolkt; de hogere Alpen van de zuidelijke. De belangrijkste stedelijke gebieden van Zwitserland zijn: grensregeling Zürich 1,246 miljoen; BERN (kapitaal) 358.000 (2015).

Overheid en economie van Zwitserland

De hoofdstad van Zwitserland is Bern en het overheidstype Federale republiek (formeel een confederatie). Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 26 kantons (kantons, enkelvoud - kanton in het Frans; cantoni, enkelvoud - cantone in het Italiaans; Kantone, enkelvoud - Kanton in het Duits); Aargau, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerrhoden, Basel-Landschaft, Basel-Stadt, Berne / Bern, Fribourg / Freiburg, Geneve, Glarus, Graubuenden / Grigioni / Grischun, Jura, Luzern, Neuchatel, Nidwalden, Obwalden, Sankt Gallen, Schaffhausen, Schwyz , Solothurn, Thurgau, Ticino, Uri, Valais / Wallis, Vaud, Zug, Zuerich. Met betrekking tot de economie van Zwitserland zijn belangrijke industriële producten machines, chemicaliën, horloges, textiel, precisie-instrumenten, toerisme, bankieren, verzekeringen, geneesmiddelen. Belangrijke landbouwproducten zijn Granen, fruit, groenten; vlees, eieren, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn machines, chemicaliën, metalen, horloges, landbouwproducten en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 14,4%, VS 12,1%, Verenigd Koninkrijk 10,7%, China 9%, Hong Kong 6,1%, Frankrijk 5,8%, Italië 4,9%, India 4,8% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, chemicaliën, voertuigen metalen; landbouwproducten, textiel en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 19,4%, VS 9%, Italië 7,4%, VK 7,1%, VAE 6,2%, Frankrijk 6,1%, China 4,7% (2016). Hoe rijk is Zwitserland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $61,400 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 6.6% (2014 schatting).


Kaart van ZwitserlandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy