Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Albania

Atlas av Verden: Albania. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Albania.

Hovedside - Europa - Albania

Informasjon om Albania

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Albania. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Albania. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Albania her:

Albania - Oversikt:

Hva bør du vite om Albania? La oss starte med dette: Albania erklærte sin uavhengighet fra det osmanske imperiet i 1912, men ble erobret av Italia i 1939 og okkupert av Tyskland i 1943. Kommunistiske partisanere overtok landet i 1944. Albania forno seg først med Sovjetunionen (frem til 1960) og deretter med Kina (til 1978). I begynnelsen av 1990-tallet endte Albania 46 år med fremmedfryktkommunistiske styre og etablerte et flertallsdemokrati. Overgangen har vist seg å være utfordrende etter hvert som suksessive regjeringer har forsøkt å håndtere høy arbeidsledighet, utbredt korrupsjon, forfalsket infrastruktur, kraftige organiserte kriminelle nettverk og bekjempende politiske motstandere. Albania har gjort fremskritt i sin demokratiske utvikling siden det første hadde flerepartsvalg i 1991, men mangler forblir. De fleste av Albanias postkommunistiske valg ble ødelagt av krav om valgsvindel; derimot, internasjonale observatører dømte valg for å være stort sett fritt og rettferdig siden restaureringen av politisk stabilitet etter sammenbruddet av pyramidene i 1997. Albania ble med i NATO i april 2009 og ble i juni 2014 en kandidat for EU-tiltredelse. Albania i november 2016 mottok en anbefaling fra Europa-kommisjonen om å åpne EU-tiltredelsesforhandlinger betinget av gjennomføring av en rettsreformpakke vedtatt tidligere samme år. Selv om Albanias økonomi fortsetter å vokse, har den bremset, og landet er fortsatt en av de fattigste i Europa. En stor uformell økonomi og en svak energi- og transportinfrastruktur forblir hindringer. Albania ble med i NATO i april 2009 og ble i juni 2014 en kandidat for EU-tiltredelse. Albania i november 2016 mottok en anbefaling fra Europa-kommisjonen om å åpne EU-tiltredelsesforhandlinger betinget av gjennomføring av en rettsreformpakke vedtatt tidligere samme år. Selv om Albanias økonomi fortsetter å vokse, har den bremset, og landet er fortsatt en av de fattigste i Europa. En stor uformell økonomi og en svak energi- og transportinfrastruktur forblir hindringer. Albania ble med i NATO i april 2009 og ble i juni 2014 en kandidat for EU-tiltredelse. Albania i november 2016 mottok en anbefaling fra Europa-kommisjonen om å åpne EU-tiltredelsesforhandlinger betinget av gjennomføring av en rettsreformpakke vedtatt tidligere samme år. Selv om Albanias økonomi fortsetter å vokse, har den bremset, og landet er fortsatt en av de fattigste i Europa. En stor uformell økonomi og en svak energi- og transportinfrastruktur forblir hindringer.

Geografi av Albania

Hvor på kloden er Albania? Plasseringen av dette landet er Sørøst-Europa, som grenser til Adriaterhavet og joniske hav, mellom Hellas i sør og Montenegro og Kosovo i nord. Totalt areal på Albania er 28,748 km2, hvorav 27,398 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: hovedsakelig fjell og åser; små slett langs kysten. Det laveste punktet på Albania er Adriatiske hav 0 m, det høyeste punktet Maja e Korabit (Golem Korab) 2.764 m. Og klimaet er mild temperert; Kule, overskyet, vått vintre; varme, klare, tørre somre; Interiøret er kjøligere og våt,.


Innbyggere av Albania

La oss se hvor mange mennesker bor i Albania. Nummeret er: 3,047,987 (7/2017 anslag). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Albansk 82,6%, gresk 0,9%, annen 1% (inkludert Vlach, romani, makedonsk, montenegrinsk og egyptisk), uspesifisert 15,5% (2011 est.). Hva er språkene i Albania? Albansk 98,8% (offisiell - avledet fra Tosk dialekt), gresk 0,5%. Og religioner: Muslimske 56,7%, romersk-katolske 10%, ortodokse 6,8%, ateist 2,5%, Bektashi (en Sufi-ordre ), 0,6% (inkludert makedonsk, romansk, Vlach, tyrkisk, italiensk og serbo-kroatisk) ) 2,1%, andre 5,7%, uspesifisert 16,2%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 32.9 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 78.5 år. Hvor bor folk i Albania? Her: En forholdsvis jevn fordeling, med noe høyere konsentrasjoner av mennesker i de vestlige og sentrale delene av landet. De store byområdene av Albania er: Tirana (hovedstaden) 454 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Albania

Hovedstaden Albania er Tirana (Tirane) og regjeringen type parlamentariske republikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 12 fylker (qarqe, singular - qark); Berat, Diber, Durres, Elbasan, Fier, Gjirokaster, Korce, Kukes, Lezhe, Shkoder, Tirane, Vlore. Når det gjelder økonomien til Albania, er viktige industriprodukter mat; fottøy, klær og klær; tømmer, olje, sement, kjemikalier, gruvedrift, grunnmetaller, hydropowe. Viktige landbruksprodukter er Hvete, mais, poteter, grønnsaker, frukt, oliven og olivenolje, druer; kjøtt, meieriprodukter; sau og geiter. De viktigste eksportvarene er klær og klær, fottøy; asfalt, metaller og metallmalmer, råolje; sement og byggematerialer, grønnsaker, frukt, tobakk og de viktigste eksportpartnerne er Italia 50,5%, Serbia 8,1%, Kosovo 7,5%, Hellas 4,2% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og utstyr, matvarer, tekstiler, kjemikalier og de viktigste importpartnerne er Italia 29%, Tyskland 9,4%, Kina 8,7%, Hellas 7,8%, Tyrkia 7,8%, Serbia 4,1% (2016). Hvor rik er Albania og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $12,500 (2017 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 14.3% (2012 anslag).


Kart over AlbaniaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern