Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Algerije

Atlas of World: Algerije. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Algerije.

Hoofdpagina - Afrika - Algerije

Informatie over Algerije

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Algerije. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Algerije. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Algerije hier:

Algerije - Overzicht:

Wat moet je weten over Algerije? Laten we beginnen met dit: Na meer dan een eeuw heerschappij door Frankrijk vochten Algerijnen in de jaren vijftig om de onafhankelijkheid te bereiken in 1962. Algerije's voornaamste politieke partij, het Nationale Bevrijdingsfront (FLN), werd in 1954 opgericht als onderdeel van de strijd voor onafhankelijkheid en heeft sindsdien grotendeels gedomineerde politiek. De regering van Algerije installeerde in 1988 een meerpartijenstelsel als reactie op publieke onrust, maar het verrassende succes van de eerste ronde van het Islamic Salvation Front (FIS) in de balloting van december 1991 bracht het Algerijnse leger ertoe om tussenbeide te komen en de tweede verkiezingsronde uit te stellen om te voorkomen wat de gevreesde seculiere elite zou zijn voor een door extremisten geleide regering om macht te krijgen. Het leger begon een hardhandig optreden tegen het FIS dat FIS-aanhangers ertoe aanzette om te beginnen met het aanvallen van regeringsdoelen. Vechten escaleerde tot een opstand, die vanaf 1992-98 intens geweld zag, resulterend in meer dan 100.000 doden - veel toegeschreven aan willekeurige slachtingen van dorpelingen door extremisten. De regering kreeg de overhand aan het einde van de jaren negentig en de bewapende vleugel van FIS, het Islamitische Leger des Heils, ontbond in januari 2000. Abdelaziz Bouteflika, met de steun van het leger, won het presidentschap in 1999 in een verkiezing die algemeen als frauduleus en won volgende verkiezingen in 2004, 2009 en 2014. De regering introduceerde in 2011 enkele politieke hervormingen als reactie op de Arabische lente, waaronder het opheffen van de negentienjarige noodtoestandbeperkingen en het verhogen van vrouwenquota's voor verkozen vergaderingen, terwijl ook de subsidies werden verhoogd voor de bevolking. Sinds 2014

Geografie van Algerije

Waar op de wereld is Algerije? De locatie van dit land is Noord-Afrika, grenzend aan de Middellandse Zee, tussen Marokko en Tunesië. Het totale gebied van Algerije is 2,381,741 km2, waarvan 2,381,741 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal hoogvlakte en woestijn; sommige bergen; smalle, discontinue kustvlakte. Het laagste punt van Algerije is Chott Melrhir -40 m, het hoogste punt Tahat 2.908 m. En het klimaat is dor tot semi-aride; milde, natte winters met hete, droge zomers langs de kust; droger met koude winters en hete zomers op hoogvlakte; sirocco is een hete, met stof / zand beladen wind die vooral voorkomt in summe,.


Inwoners van Algerije

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Algerije wonen. Het nummer is: 40,969,443 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Arab-Berber 99%, Europees minder dan 1%. Wat zijn de talen in Algerije? Arabisch (officieel), Frans (lingua franca), Berber of Tamazight (officieel); dialecten omvatten Kabyle Berber (Taqbaylit), Shawiya Berber (Tacawit), Mzab Berber, Tuareg Berber (Tamahaq). En de religies: Moslim (officieel, overwegend Soenni ) 99%, andere (inclusief christelijk en joods). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77 jaar. Waar wonen de mensen in Algerije? Hier: de enorme meerderheid van de bevolking wordt gevonden in het uiterste noorden van het land langs de Middellandse Zeekust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Algerije zijn: Algiers (hoofdstad) 2,594 miljoen; Oran 858.000 (2015).

Overheid en economie van Algerije

De hoofdstad van Algerije is Algiers en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 48 provincies (wilaya's, enkelvoud - wilaya); Adrar, Ain Defla, Ain Temouchent, Alger, Annaba, Batna, Bechar, Bejaia, Biskra, Blida, Bordj Bou Arreridj, Bouira, Boumerdes, Chlef, Constantine, Djelfa, El Bayadh, El Oued, El Tarf, Ghardaia, Guelma, Illizi , Jijel, Khenchela, Laghouat, Mascara, Medea, Mila, Mostaganem, M'Sila, Naama, Oran, Ouargla, Oum el Bouaghi, Relizane, Saida, Setif, Sidi Bel Abbes, Skikda, Souk Ahras, Tamanrasset, Tebessa, Tiaret, Tindouf, Tipaza, Tissemsilt, Tizi Ouzou, Tlemcen. Met betrekking tot de economie van Algerije zijn belangrijke industriële producten runderpetroleum, aardgas, lichte industrieën, mijnbouw, elektriciteit, petrochemie, voedselverwerking. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, gerst, haver, druiven, olijven, citrusvruchten, fruit ; schapen,. De belangrijkste exportgoederen zijn Aardolie, aardgas en aardolieproducten 97% (2009 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn Italië 17,4%, Spanje 12,9%, VS 12,9%, Frankrijk 11,4%, Brazilië 5,4%, Nederland 4,9%, Turkije 4,5%, Canada 4,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn kapitaalgoederen, levensmiddelen, consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn China 17,8%, Frankrijk 10,1%, Italië 9,8%, Spanje 7,6%, Duitsland 6,4%, VS 4,9%, Turkije 4,1% (2016). Hoe rijk is Algerije en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $15,100 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 23% (2006 schatting).


Kaart van AlgerijeGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy