Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Anguilla

Atlas of World: Anguilla. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Anguilla.


Informatie over Anguilla

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Anguilla. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Anguilla. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Anguilla hier:

Anguilla - Overzicht:

Wat moet je weten over Anguilla? Laten we beginnen met dit: Anguilla werd in 1650 gekoloniseerd door Engelse kolonisten uit Saint Kitts en werd tot het begin van de 19e eeuw beheerd door Groot-Brittannië, toen het eiland - tegen de wens van de inwoners - samen met Saint Kitts en Nevis werd opgenomen in een enkele Britse afhankelijkheid. Verschillende pogingen tot scheiding zijn mislukt. In 1971, twee jaar na een opstand, mocht Anguilla eindelijk afscheid nemen; deze regeling werd formeel erkend in 1980, waarbij Anguilla een aparte Britse afhankelijkheid werd. Op 7 september 2017 ondervond het eiland uitgebreide schade van de orkaan Irma, met name de communicatie en de infrastructuur voor woningen en bedrijven.

Geografie van Anguilla

Waar op de wereld is Anguilla? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Puerto Rico. Het totale gebied van Anguilla is 91 km2, waarvan 91 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlak en laaggelegen eiland koraal en kalksteen. Het laagste punt van Anguilla is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Crocus Hill 73 m. En het klimaat is tropisch; gematigd door noordoost passaatwinden.


Inwoners van Anguilla

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Anguilla wonen. Het nummer is: 17,087 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afrikaans / zwart 85.3%, Spaanse 4.9%, gemengde 3.8%, witte 3.2%, Oost-Indische / Indische 1%, andere 1.6%, niet gespecificeerd 0.3% (2011 est.). Wat zijn de talen in Anguilla? Engels (officieel). En de religies: Protestant 73,2% (inclusief Anglicaans 22,7%, Methodist 19,4%, Pinksterman 10,5%, Zevende dags Adventist 8,3%, Baptist 7,1%, Church of God 4,9%, Presbytarian 0,2%, Brethren 0,1%), Rooms-katholiek 6,8%, Jehovah's Getuige 1,1 %, andere Christian 10,9%, andere 3,2%, niet-gespecificeerd 0,3%, geen 4,5% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 34.8 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.5 jaar. Waar wonen de mensen in Anguilla? Hier: grootste deel van de bevolking is geconcentreerd in The Valley in het centrum van het eiland; vestiging is vrij uniform in het zuidwesten, maar eerder in het noordoosten. De belangrijkste stedelijke gebieden van Anguilla zijn: THE Valley (hoofdstad) 1.000 (2014).

Overheid en economie van Anguilla

De hoofdstad van Anguilla is The Valley en het overheidstype parlementaire democratie (House of Assembly); zelfbesturende overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (overzeese gebied van het VK). Met betrekking tot de economie van Anguilla zijn belangrijke industriële producten toerisme, bootbouw, offshore financiële diensten. Belangrijke landbouwproducten zijn kleine hoeveelheden tabak, groenten; rundveehouderij. De belangrijkste exportgoederen zijn kreeft, vis, vee, zout, betonblokken, rumbrandstoffen en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn , levensmiddelen, fabrikanten, chemicaliën, vrachtwagens, textiel en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Anguilla en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $12,200 (2008 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 23% (2002 schatting).


Kaart van AnguillaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy