Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Aruba

Atlas av Verden: Aruba. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Aruba.


Informasjon om Aruba

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Aruba. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Aruba. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Aruba her:

Aruba - Oversikt:

Hva bør du vite om Aruba? La oss starte med dette: Oppdaget og hevdet for Spania i 1499, ble Aruba kjøpt av nederlandsk i 1636. Øyens økonomi har vært dominert av tre hovedindustrier. En rush i det 19. århundre ble fulgt av velstand brakt inn ved åpningen i 1924 av et oljeraffinaderi. De siste tiårene av det 20. århundre så en boom i reiselivsnæringen. Aruba avledet fra De nederlandske Antillene i 1986 og ble et eget, autonomt medlem av Kongeriket Nederland. Bevegelsen mot full uavhengighet ble stanset på Arubas anmodning i 1990.

Geografi av Aruba

Hvor på kloden er Aruba? Plasseringen av dette landet er Karibien, øy i Karibiske hav, nord for Venezuela. Totalt areal på Aruba er 180 km2, hvorav 180 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: flatt med noen åser; lite vegetasjon. Det laveste punktet på Aruba er Karibiske hav 0 m, det høyeste punktet Ceru Jamanota 188 m. Og klimaet er tropisk marine; liten sesongmessig temperatur variasjon.


Innbyggere av Aruba

La oss se hvor mange mennesker bor i Aruba. Nummeret er: 115,120 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? nederlandsk 82,1%, Colombiansk 6,6%, Venezuelas 2,2%, Den dominikanske 2,2%, haitisk 1,2%, andre 5,5%, uspesifisert 0,1% ( 2010 est.). Hva er språkene i Aruba? Papiamento (offisielt) (et kreolsk språk som er en blanding av portugisisk, spansk, nederlandsk, engelsk og i mindre grad fransk, samt elementer av afrikanske språk og Arawaks språk) 69,4%, spansk 13,7% , Engelsk (utbredt) 7,1%, nederlandsk (offisiell) 6,1%, kinesisk 1,5%, annen 1,7% uspesifisert 0,4% (2010 est.). Og religioner: Romersk-katolsk 75,3%, protestantisk 4,9% Anglican 0,4%, andre protestantiske 2,7%), Jehovas vitne 1,7%, andre 12%, ingen 5,5%, uspesifiserte 0,5% (2010 est). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 39.3 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 76.9 år. Hvor bor folk i Aruba? Her: fleste beboere bor i eller rundt Oranjestad og San Nicolaas ; De fleste sedimenter har en tendens til å ligge på den mindre fjelllige vestsiden av øya. De store byområdene av Aruba er: Oranjestad (hovedstad) 29.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Aruba

Hovedstaden Aruba er Oranjestad og regjeringen type parlamentarisk demokrati (lovgiver); del av Kongeriket Nederlandene. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - ingen (del av Kongeriket Nederland). Når det gjelder økonomien til Aruba, er viktige industriprodukter turisme, petroleum omlastings anlegg, banking. Viktige landbruksprodukter er Aloes; husdyr; fisk. De viktigste eksportvarene er levende dyr og dyreprodukter, kunst og samleobjekter, maskineri og elektrisk utstyr, transportmidler og de viktigste eksportpartnerne er Colombia 23,4%, 19,8% US, Nederland 16,9%, Venezuela 13,9% (2016). De viktigste importvarene er maskineri og elektrisk utstyr, raffinerte oljer for bunkering og reexport, kjemikalier; matvarer og de viktigste importpartnerne er USA 55,4%, Nederland 12,6% (2016). Hvor rik er Aruba og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $25,300 (2011 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over ArubaGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet