Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Aruba

Atlas of World: Aruba. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Aruba.


Informatie over Aruba

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Aruba. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Aruba. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Aruba hier:

Aruba - Overzicht:

Wat moet je weten over Aruba? Laten we beginnen met dit: Aruba werd ontdekt en geclaimd voor Spanje in 1499, Aruba werd overgenomen door de Nederlanders in 1636. De economie van het eiland werd gedomineerd door drie belangrijkste industrieën. Een 19e-eeuwse goudkoorts werd gevolgd door welvaart die werd veroorzaakt door de opening in 1924 van een olieraffinaderij. De laatste decennia van de 20e eeuw zag een hausse in de toeristenindustrie plaats. Aruba scheidde in 1986 af van de Nederlandse Antillen en werd een onafhankelijk, autonoom lid van het Koninkrijk der Nederlanden. De beweging naar volledige onafhankelijkheid werd op verzoek van Aruba in 1990 stopgezet.

Geografie van Aruba

Waar op de wereld is Aruba? De locatie van dit land is Caraïben, eiland in de Caribische Zee, ten noorden van Venezuela. Het totale gebied van Aruba is 180 km2, waarvan 180 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlak met een paar heuvels; karige vegetatie. Het laagste punt van Aruba is Caraïbische Zee 0 m, het hoogste punt Ceru Jamanota 188 m. En het klimaat is tropische zee; weinig seizoensgebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Aruba

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Aruba wonen. Het nummer is: 115,120 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Nederlandse 82,1%, Colombiaanse 6,6%, Venezolaanse 2,2%, Dominicaanse 2,2%, Haïtiaanse 1,2%, andere 5,5%, niet-gespecificeerde 0,1% ( Est van 2010). Wat zijn de talen in Aruba? Papiamento (officieel) (een creoolse taal die een mengeling is van Portugees, Spaans, Nederlands, Engels en, in mindere mate, Frans, evenals elementen van Afrikaanse talen en de taal van de Arawak) 69,4%, Spaans 13,7% , Engels (veel gesproken) 7,1%, Nederlands (officieel) 6,1%, Chinees 1,5%, ander 1,7%, niet gespecificeerd 0,4% (2010 est.). En de religies: Rooms-katholiek 75,3%, protestant 4,9% (inclusief Methodist 0,9%, Adventist 0,9%, Anglicaan 0,4%, andere protestant 2,7%), Jehova's getuige 1,7%, andere 12%, geen 5,5%, niet-gespecificeerd 0,5% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 39.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76.9 jaar. Waar wonen de mensen in Aruba? Hier: meeste bewoners wonen in of rond Oranjestad en San Nicolaas ; de meeste nederzettingen bevinden zich meestal aan de minder bergachtige westkant van het eiland. De belangrijkste stedelijke gebieden van Aruba zijn: Oranjestad (hoofdstad) 29.000 (2014).

Overheid en economie van Aruba

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en het overheidstype parlementaire democratie (wetgevende macht); deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (deel van het Koninkrijk der Nederlanden). Met betrekking tot de economie van Aruba zijn belangrijke industriële producten toerisme, petroleum overslagfaciliteiten, banking. Belangrijke landbouwproducten zijn Aloes; vee; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn levende dieren en dierlijke producten, kunst en collectibles, machines en elektrische apparatuur, transportmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn Colombia 23,4%, US 19,8%, Nederland 16,9%, Venezuela 13,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en elektrische apparatuur, geraffineerde olie voor het bunkeren en opnieuw exporteren van chemicaliën; voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn VS 55,4%, Nederland 12,6% (2016). Hoe rijk is Aruba en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $25,300 (2011 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van ArubaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy