Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: België

Atlas of World: België. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van België.

Hoofdpagina - Europa - België

Informatie over België

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van België. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van België. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van België hier:

België - Overzicht:

Wat moet je weten over België? Laten we beginnen met dit: België werd onafhankelijk van Nederland in 1830; het werd bezet door Duitsland tijdens de Wereldoorlogen I en II. Het land bloeide in de afgelopen halve eeuw als een moderne, technologisch geavanceerde Europese staat en lid van de NAVO en de EU. In de afgelopen jaren hebben de politieke verdeeldheid tussen de Nederlandstalige Vlamingen in het noorden en de Franstalige Walen in het zuiden geleid tot grondwetswijzigingen die deze regio's formele erkenning en autonomie verlenen. De hoofdstad van Brussel herbergt talloze internationale organisaties, waaronder de EU en de NAVO.

Geografie van België

Waar op de wereld is België? De locatie van dit land is West-Europa, grenzend aan de Noordzee, tussen Frankrijk en Nederland. Het totale gebied van België is 30,528 km2, waarvan 30,278 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlakke kustvlakten in het noordwesten, centrale glooiende heuvels, ruige bergen van de Ardennen Bos in het zuidoosten. Het laagste punt van België is Noordzee 0 m, het hoogste punt Botrange 694 m. En het klimaat is gematigd; zachte winters, koele zomers; regenachtige, vochtige, bewolkte.


Inwoners van België

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in België wonen. Het nummer is: 11,491,346 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Belgische 75%, Italiaanse 4.1%, Marokkaanse 3.7%, Franse 2.4%, Turkse 2%, Nederlandse 2%, andere 12.8% (2011 est.). Wat zijn de talen in België? Nederlands (officieel) 60%, Frans (officieel) 40%, Duits (officieel) minder dan 1%. En de religies: rooms-katholiek 50%, protestant en ander christen 2,5%, moslim 5%, joods 0,4%, boeddhistisch 0,3%, atheïst 9,2%, geen 32,6% (2009 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.1 jaar. Waar wonen de mensen in België? Hier: grootste deel van de bevolking geconcentreerd in de noordelijke twee derde van het land; het zuidoosten is dunbevolkt; beschouwd als een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld; ongeveer 97% woont in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van België zijn: Brussel (hoofdstad) 2.045 miljoen; Antwerpen 994.000 (2015).

Overheid en economie van België

De hoofdstad van België is Brussel en het overheidstype Federale parlementaire democratie onder een constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 3 regio's (Frans: regio's, enkelvoud - regio; Nederlands: gewesten, singular - gewest); Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ook bekend als Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Regio de Bruxelles-Capitale (Franse lange vorm), Bruxelles-Capitale (Franse verkorte vorm); Vlaams Gewest (Vlaanderen), ook bekend als Vlaams Gewest (Nederlandse lange vorm), Vlaanderen (Nederlandse verkorte vorm), Regio Flamande (Franse lange vorm), Flandre (Franse verkorte vorm); Waals Gewest (Wallonië), ook bekend als Regio Wallone (Franse lange vorm), Wallonie (Franse korte vorm), Waals Gewest (Nederlandse lange vorm), Wallonie (Nederlandse verkorte vorm). Met betrekking tot de economie van België zijn belangrijke industriële producten en metaalproducten, assemblage van motorvoertuigen, transportmiddelen, wetenschappelijke instrumenten, verwerkte voedingsmiddelen en dranken, chemicaliën, farmaceutische producten, basismetalen, textiel, glas, aardolie. Belangrijke landbouwproducten zijn , verse groenten, fruit, graan, tabak; rund-, kalfs-, varkensvlees-, melktechniek-. De belangrijkste exportgoederen zijn chemicaliën, machines en uitrusting, afgewerkte diamanten, metalen en metalen producten, voedingsmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 16,7%, Frankrijk 15,4%, Nederland 11,2%, VK 8,9%, VS 5,8%, Italië 5,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn grondstoffen, machines en uitrusting, chemicaliën, ruwe diamanten, farmaceutica , voedingsmiddelen, transportmiddelen, olieproducten en de belangrijkste importpartners zijn Nederland 16,1%, Duitsland 13,6%, Frankrijk 9,5%, VS 8,1%, VK 4,8%, Ierland 4,5%, China 4,3% (2016). Hoe rijk is België en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $46,300 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 15.1% (2013 schatting).


Kaart van België



Gratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy