Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Benin

Atlas av Verden: Benin. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Benin.

Hovedside - Afrika - Benin

Informasjon om Benin

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Benin. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Benin. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Benin her:

Benin - Oversikt:

Hva bør du vite om Benin? La oss starte med dette: Nåværende dag Benin var stedet for Dahomey, et vestafrikansk kongerik som ble fremtredende i rundt 1600 og i løpet av de neste to og et halvt århundre ble en regional makt, hovedsakelig basert på slavehandel. Kystområdene i Dahomey begynte å bli kontrollert av franskmenn i andre halvdel av 1800-tallet; hele riket ble erobret i 1894. franske dahomey oppnådde uavhengighet i 1960; Den endret navnet til republikken Benin i 1975. En rekke militære regjeringer endte i 1972 med Mathieu Kerekous oppgang og etableringen av en regjering basert på marxist-leninistiske prinsipper. Et trekk til representativ regjering begynte i 1989. To år senere innførte frie valg i den tidligere statsministeren Nicephore Soglo som president, som markerte den første vellykkede maktoverføringen i Afrika fra et diktatur til et demokrati. Kerekou ble returnert til makten ved valg holdt i 1996 og 2001, selv om noen uregelmessigheter ble påstått. Kerekou gikk ned på slutten av sitt andre semester i 2006, og ble etterfulgt av Thomas YAYI Boni, en politisk outsider og uavhengig, som vant en andre femårsperiode i mars 2011. Patrice Talon, en velstående forretningsmann, tok stilling i 2016 etter at kampanje for å gjenopprette offentlig tillit til regjeringen.

Geografi av Benin

Hvor på kloden er Benin? Plasseringen av dette landet er Vest-Afrika, som grenser mot Benin, mellom Nigeria og Togo. Totalt areal på Benin er 112,622 km2, hvorav 110,622 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: meste flat til bølgende slette; noen bakker og lave fjell. Det laveste punktet på Benin er Atlanterhavet 0 m, det høyeste punktet Mont Sokbaro 658 m. Og klimaet er tropisk; varmt, fuktig i sør; semiarid i nord for det.


Innbyggere av Benin

La oss se hvor mange mennesker bor i Benin. Nummeret er: 11,038,805. Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Fon og relaterte 38,4%, Adja og relaterte 15,1%, Yoruba og relaterte 12%, Bariba og relaterte 9,6%, Fulani og relaterte 8,6%, Ottamari og relaterte 6,1%, Yoa-Lokpa og relaterte 4,3%, Dendi og relaterte 2,9% andre 0,9%, utlendinger 1,9% (2013 est.). Hva er språkene i Benin? Fransk (offisiell), Fon og Yoruba (mest vanlige vernaculars i sør), stamme språk (minst seks store i nord). Og religioner: Muslim 27,7%, romersk-katolske 25,5%, protestantiske 13,5 % (Celestial 6.7%, Methodist 3,4%, andre protestantiske 3,4%), Vodoun 11,6%, andre kristne 9,5%, andre tradisjonelle religioner 2,6%, andre 2,6%, ingen 5,8% (2013 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 18.2 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 62.3 år. Hvor bor folk i Benin? Her: Befolkningen er hovedsakelig lokalisert i sør, med den høyeste konsentrasjonen av mennesker bosatt i og rundt byene på Atlanterhavskysten; det meste av nord forblir tynt befolket med høyere konsentrasjoner av beboere i vest. De store byområdene av Benin er: Porto-novo (hovedstaden) 268 000 (2014); Cotonou (regjeringssted) 682 000; Abomey-Calavi 757,000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Benin

Hovedstaden Benin er Porto-Novo (konstitusjonell kapital); Cotonou (regjeringssted) og regjeringen type presidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 12 avdelinger; Alibori, Atacora, Atlantique, Borgou, Collines, Couffo, Donga, Littoral, Mono, Oueme, Plateau, Zou. Når det gjelder økonomien til Benin, er viktige industriprodukter tekstiler, matvareindustrien, byggevarer, sement. Viktige landbruksprodukter er Bomull, mais, kassava (maniok, tapioka), yams, bønner, palmeolje, peanøtter, cashewnøtter; husdyr. De viktigste eksportvarene er bomull, cashewnøtter, shea smør, tekstiler, palmeprodukter, sjømat og de viktigste eksportpartnerne er India 14,3%, Malaysia 12,2%, Bangladesh 9,5%, Hviterussland 7,4%, Kina 6,2%, Nigeria 6,1%, Niger 5,6% (2016). De viktigste importvarene er matvarer, kapitalvarer, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er India 14,9%, Thailand 12,4%, Frankrike 10,1%, Kina 8,4%, Togo 7,3%, Nederland 4,8%, Belgia 4,7%. Hvor rik er Benin og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $2,200 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 36.2% (2011 anslag).


Kart over Benin



Gratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern