Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Benin

Atlas of World: Benin. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Benin.


Informatie over Benin

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Benin. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Benin. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Benin hier:

Benin - Overzicht:

Wat moet je weten over Benin? Laten we beginnen met dit: Tegenwoordig was Benin de site van Dahomey, een West-Afrikaans koninkrijk dat rond 1600 de aandacht trok en gedurende de volgende twee en een halve eeuw een regionale macht werd, grotendeels gebaseerd op zijn slavenhandel. Kustgebieden van Dahomey werden beheerst door de Fransen in de tweede helft van de 19e eeuw; het volledige koninkrijk werd overwonnen door 1894. Franse Dahomey bereikte onafhankelijkheid in 1960; het veranderde zijn naam in 1975 in de Republiek Benin. Een opeenvolging van militaire regeringen eindigde in 1972 met de opkomst van de macht van Mathieu Kerekou en de oprichting van een regering gebaseerd op marxistisch-leninistische principes. Een overgang naar de representatieve regering begon in 1989. Twee jaar later luidden vrije verkiezingen in voormalig premier Nicephore Soglo als president in, waarmee de eerste succesvolle overdracht van macht in Afrika van een dictatuur naar een democratie werd gemarkeerd. Kerekou werd aan de macht gebracht door verkiezingen gehouden in 1996 en 2001, hoewel enkele onregelmatigheden werden beweerd. Kerekou trad aan het einde van zijn tweede termijn in 2006 af en werd opgevolgd door Thomas YAYI Boni, een politieke buitenstaander en onafhankelijk, die in maart 2011 een tweede termijn van vijf jaar won. Patrice Talon, een rijke zakenman, trad in 2016 na zijn ambtstermijn in dienst campagne voeren om het vertrouwen van het publiek in de regering te herstellen.

Geografie van Benin

Waar op de wereld is Benin? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Bocht van Benin, tussen Nigeria en Togo. Het totale gebied van Benin is 112,622 km2, waarvan 110,622 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal vlak tot golvende vlakte; enkele heuvels en lage bergen. Het laagste punt van Benin is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mont Sokbaro 658 m. En het klimaat is tropisch; heet, vochtig in het zuiden; semi-aride in het noorden,.


Inwoners van Benin

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Benin wonen. Het nummer is: 11,038,805. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Fon en aanverwant 38,4%, Adja en aanverwant 15,1%, Yoruba en aanverwant 12%, Bariba en aanverwant 9,6%, Fulani en aanverwant 8,6%, Ottamari en aanverwant 6,1%, Yoa-Lokpa en aanverwant 4,3%, Dendi en aanverwant 2,9%, andere 0,9%, buitenlander 1,9% (2013 est.). Wat zijn de talen in Benin? Frans (officieel), Fon en Yoruba (meest voorkomende plaatselijke talen in het zuiden), stamtalen (ten minste zes grote in het noorden). En de religies: moslim 27,7%, rooms-katholiek 25,5%, protestant 13,5 % (Celestial 6,7%, Methodist 3,4%, andere protestant 3,4%), Vodoun 11,6%, andere Christian 9,5%, andere traditionele religies 2,6%, andere 2,6%, geen 5,8% (2013 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 18.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 62.3 jaar. Waar wonen de mensen in Benin? Hier: de bevolking bevindt zich voornamelijk in het zuiden, met de hoogste concentratie van mensen die in en rond de steden aan de Atlantische kust wonen; het grootste deel van het noorden blijft dunbevolkt met hogere concentraties van inwoners in het westen. De belangrijkste stedelijke gebieden van Benin zijn: Porto-novo (hoofdstad) 268.000 (2014); Cotonou (zetel van de regering) 682.000; Abomey-Calavi 757.000 (2015).

Overheid en economie van Benin

De hoofdstad van Benin is Porto-Novo (constitutioneel kapitaal); Cotonou (zetel van de regering) en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 12 departementen; Alibori, Atacora, Atlantique, Borgou, Collines, Couffo, Donga, Littoral, Mono, Oueme, Plateau, Zou. Met betrekking tot de economie van Benin zijn belangrijke industriële producten textiel, voedselverwerking, bouwmaterialen, cement. Belangrijke landbouwproducten zijn Katoen, maïs, cassave (maniok, tapioca), yams, bonen, palmolie, pinda's, cashewnoten; vee. De belangrijkste exportgoederen zijn katoen, cashewnoten, sheaboter, textiel, palmproducten, zeevruchten en de belangrijkste exportpartners zijn India 14,3%, Maleisië 12,2%, Bangladesh 9,5%, Wit-Rusland 7,4%, China 6,2%, Nigeria 6,1%, Niger 5,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, kapitaalgoederen, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn India 14,9%, Thailand 12,4%, Frankrijk 10,1%, China 8,4%, Togo 7,3%, Nederland 4,8%, België 4,7% (2016). Hoe rijk is Benin en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $2,200 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 36.2% (2011 schatting).


Kaart van BeninGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy