Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Bermuda

Atlas of World: Bermuda. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Bermuda.


Informatie over Bermuda

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Bermuda. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Bermuda. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Bermuda hier:

Bermuda - Overzicht:

Wat moet je weten over Bermuda? Laten we beginnen met dit: Bermuda werd voor het eerst bewoond in 1609 door schipbreukelingen van Engelse kolonisten op weg naar Virginia. Bermuda is autonoom sinds 1620 en is de oudste en meest bevolkte van de Britse overzeese gebiedsdelen. Vakantie naar het eiland om te ontsnappen aan Noord-Amerikaanse winters die voor het eerst werden ontwikkeld in de Victoriaanse tijd. Toerisme blijft belangrijk voor de economie van het eiland, hoewel het internationale bedrijfsleven het de afgelopen jaren heeft ingehaald. Bermuda heeft zich ook ontwikkeld tot een zeer succesvol offshore financieel centrum. Een referendum over onafhankelijkheid van het VK werd in 1995 degelijk verslagen.

Geografie van Bermuda

Waar op de wereld is Bermuda? De locatie van dit land is Noord-Amerika, eilandengroep in de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van South Carolina (VS). Het totale gebied van Bermuda is 54 km2, waarvan 54 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: lage heuvels gescheiden door vruchtbare depressies. Het laagste punt van Bermuda is Atlantische Oceaan 0 m Stadheuvel, het hoogste punt 79 m. En het klimaat is subtropisch; mild, vochtig; stormen, sterke winden komen vaak voor in winte.


Inwoners van Bermuda

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Bermuda wonen. Het nummer is: 70,864 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart) 53,8%, wit 31%, gemengd 7,5%, andere 7,1%, niet-gespecificeerd 0,6 % (2010 est.). Wat zijn de talen in Bermuda? Engels (officieel), Portugese. En de religies: protestant 46.2% (inclusief Anglicaanse 15.8%, African Methodist Episcopal 8.6%, Seventh Day Adventist 6.7, Pentecostal 3.5%, Methodist 2.7%, Presbyterian 2.0%, Church of God 1.6%, Baptist 1,2%, Leger des Heils 1,1%, Broeders 1,0%, andere protestant 2,0%), Rooms-katholiek 14,5%, Jehovah's Getuige 1,3%, andere christen 9,1%, moslim 1%, andere 3,9%, geen 17,8%, niet-gespecificeerd 6,2% ( Est van 2010). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 43.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.4 jaar. Waar wonen de mensen in Bermuda? Hier: relatief gelijkmatige verdeling van de bevolking in. De belangrijkste stedelijke gebieden van Bermuda zijn: Hamilton (hoofdstad) 10.000 (2014).

Overheid en economie van Bermuda

De hoofdstad van Bermuda is Hamilton en het overheidstype parlementaire democratie (Parlement); zelfbesturende overzeese gebied van het VK. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 parochies en 2 gemeenten; Devonshire, Hamilton, Hamilton, Paget, Pembroke, Saint George, Saint George's, Sandys, Smith's, Southampton, Warwick. Met betrekking tot de economie van Bermuda zijn belangrijke industriële producten internationale bedrijven, toerisme, lichte productie. Belangrijke landbouwproducten zijn bananen, groenten, citrusvruchten, bloemen; zuivelproducten, honing. De belangrijkste exportgoederen zijn re-export van geneesmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn Letland 33,4%, Jamaica 16,6%, VS 13,7%, Nigeria 11,7%, Israël 4,7% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn kleding, brandstoffen, machines en transportmiddelen, bouwmaterialen, chemicaliën, voedsel en levende dieren en de belangrijkste importpartners zijn VS 54,2%, Japan 17,9%, Zuid-Korea 13,7%, Canada 4,9% (2016). Hoe rijk is Bermuda en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $85,700 (2013 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 11% (2008 schatting).


Kaart van BermudaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy