Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Bolivia

Atlas of World: Bolivia. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Bolivia.


Informatie over Bolivia

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Bolivia. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Bolivia. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Bolivia hier:

Bolivia - Overzicht:

Wat moet je weten over Bolivia? Laten we beginnen met dit: Bolivia, genoemd naar de onafhankelijkheidsjager Simon Bolivar, brak in 1825 af van de Spaanse overheersing; veel van zijn latere geschiedenis bestond uit een reeks coups en tegencoupons, waarbij de laatste staatsgreep plaatsvond in 1978. Democratische burgermaatschappij werd in 1982 opgericht, maar leiders hebben te maken gehad met moeilijke problemen van diepgewortelde armoede, sociale onrust en illegale drugsproductie . In december 2005 verkozen Bolivianen de leider van het bewind, richting leider van het socialisme, Evo Morales - in de ruimste marge van elke leider sinds het herstel van het burgerbestuur in 1982 - nadat hij een belofte had gedaan om de traditionele politieke klasse van het land te veranderen en de armen van de natie, de inheemse bevolking, te machtigen. meerderheid. In december 2009 en oktober 2014 won president Morales gemakkelijk de herverkiezing. Zijn partij hield de controle over de wetgevende macht van de regering, waardoor hij zijn veranderingsproces kon voortzetten. In februari 2016 verloor Morales ternauwernood een referendum om een ​​grondwetswijziging goed te keuren die hem in staat zou stellen te concurreren in de 2019 presidentsverkiezingen. Ondanks het verlies is Morales al door zijn partij gekozen om opnieuw te lopen in 2019, via een nog steeds onbepaalde methode om op de stembiljet te verschijnen.

Geografie van Bolivia

Waar op de wereld is Bolivia? De locatie van dit land is Midden-Zuid-Amerika, ten zuidwesten van Brazilië. Het totale gebied van Bolivia is 1,098,581 km2, waarvan 1,083,301 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: ruige Andesgebergte met hoogvlakte (Altiplano), heuvels, laagvlaktes van het Amazonebekken. Het laagste punt van Bolivia is Rio Paraguay 90 m, het hoogste punt Nevado Sajama 6.542 m. En het klimaat is varieert met hoogte; vochtig en van tropisch tot koud en semi-aride.


Inwoners van Bolivia

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Bolivia wonen. Het nummer is: 11,138,234 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? mestizo (gemengd wit en Indiaans voorgeslacht) 68%, inheemse 20%, wit 5%, cholo / chola 2%, zwart 1%, andere 1%, niet-gespecificeerd 3%; 44% van de respondenten gaf aan zich deel te voelen van een inheemse groep, voornamelijk Quechua of Aymara. Wat zijn de talen in Bolivia? Spaans (officieel) 60,7%, Quechua (officieel) 21,2%, Aymara (officieel) 14,6%, vreemde talen 2,4%, Guarani (officieel) 0,6%, andere moedertaal 0,4%, geen 0,1%. En de religies: rooms-katholiek 76,8%, evangelisch en pinkstergelegen 8,1%, protestant 7,9%, andere 1,7%, geen 5,5% (2012est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 24.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 69.5 jaar. Waar wonen de mensen in Bolivia? Hier: een hoogvlakte in het westen tussen twee cordillera van de Andes, bekend als de Altiplano, is het brandpunt van het grootste deel van de bevolking; een dicht nederzettingspatroon wordt ook gevonden in en rond de stad Santa Cruz, gelegen aan de oostelijke kant van de Andes. De belangrijkste stedelijke gebieden van Bolivia zijn: Santa Cruz 2.107 miljoen; LA PAZ (kapitaal) 1.816 miljoen; Cochabamba 1,24 miljoen; Sucre (staatskapitaal) 372.000 (2015).

Overheid en economie van Bolivia

De hoofdstad van Bolivia is La Paz (administratieve hoofdstad); Sucre (grondwettelijk [wetgevend en gerechtelijk] kapitaal) en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 departementen (departamentos, singular - departamento); Beni, Chuquisaca, Cochabamba, La Paz, Oruro, Pando, Potosi, Santa Cruz, Tarija. Met betrekking tot de economie van Bolivia zijn belangrijke industriële producten , smelten, aardolie, voedsel en dranken, tabak, handwerk, kleding, sieraden. Belangrijke landbouwproducten zijn Sojabonen, quinoa, paranoten, suikerriet, koffie, maïs, rijst, aardappelen, chia, cocamijnbouw. De belangrijkste exportgoederen zijn aardgas, zilver, zink, lood, tin, goud, quinoa, sojabonen en sojaproducten en de belangrijkste exportpartners zijn Brazilië 19,3%, VS 13,6%, Argentinië 11,4%, Colombia 8,8%, China 6,8%, Japan 5,9 %, Zuid-Korea 5,4%, Peru 4,8%, België 4,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, aardolieproducten, voertuigen, ijzer en staal, plastics en de belangrijkste importpartners zijn China 19,9%, Brazilië 17,5%, Argentinië 10,5%, VS 9,8%, Peru 6,9%, Japan 4,9%, Chili 4,1% (2016). Hoe rijk is Bolivia en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $7,500 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 38.6%.


Kaart van BoliviaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy