Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Botswana

Atlas of World: Botswana. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Botswana.

Hoofdpagina - Afrika - Botswana

Informatie over Botswana

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Botswana. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Botswana. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Botswana hier:

Botswana - Overzicht:

Wat moet je weten over Botswana? Laten we beginnen met dit: Botswana, voorheen het Britse protectoraat van Bechuanaland, adopteerde zijn nieuwe naam bij de onafhankelijkheid in 1966. Meer dan vier decennia ononderbroken leiderschap van burgers, progressief sociaal beleid en aanzienlijke kapitaalinvesteringen hebben geleid tot een van de meest stabiele economieën in Afrika. De regerende Democratische Partij van Botswana heeft elke verkiezing sinds de onafhankelijkheid gewonnen; President Ian Khama werd herkozen voor een tweede termijn in 2014. Minerale winning, voornamelijk diamantwinning, domineert de economische activiteit, hoewel het toerisme een groeiende sector is vanwege de instandhoudingspraktijken en de uitgestrekte natuurgebieden van het land. Botswana heeft een van 's werelds bekendste percentages hiv / aids-infectie, maar ook een van Afrika's meest vooruitstrevende en veelomvattende programma's voor de aanpak van de ziekte.

Geografie van Botswana

Waar op de wereld is Botswana? De locatie van dit land is Zuid-Afrika,. Het totale gebied van Botswana is 581,730 km2, waarvan 566,730 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: overwegend vlak tot zacht glooiend plateau; Kalahari-woestijn in het zuidwesten. Het laagste punt van Botswana is kruising van de Limpopo en Shashe-rivieren 513 m, het hoogste punt Tsodilo Hills 1.489 m. En het klimaat is semi-aride; warme winters en hete zomers.


Inwoners van Botswana

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Botswana wonen. Het nummer is: 2,214,858. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Tswana (of Setswana) 79%, Kalanga 11%, Basarwa 3%, andere, inclusief Kgalagadi en wit 7%. Wat zijn de talen in Botswana? Setswana 77,3%, Sekalanga 7,4%, Shekgalagadi 3,4%, Engels (officieel) 2,8%, Zezuru / Shona 2%, Sesarwa 1,7%, Sembukushu 1,6%, Ndebele 1%, andere 2,8% (2011 est.). En de religies: Christian 79,1%, Badimo 4,1%, andere 1,4% (inclusief Baha'i, Hindu, Muslim, Rastafarian), geen 15,2%, niet-gespecificeerd 0,3% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 24.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 63.3 jaar. Waar wonen de mensen in Botswana? Hier: De bevolking is voornamelijk geconcentreerd in het oosten met een focus in en rond de caption van Gaborone, en de verre centraal-oostelijke stad van Francistown; bevolkingsdichtheid blijft laag in andere gebieden van het land, vooral in de Kalahari in het westen. De belangrijkste stedelijke gebieden van Botswana zijn: Gaborone (hoofdstad) 247.000 (2014).

Overheid en economie van Botswana

De hoofdstad van Botswana is Gaborone en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 districten en 6 gemeenteraden; Central, Chobe, Francistown, Gaborone, Ghanzi, Jwaneng, Kgalagadi, Kgatleng, Kweneng, Lobatse, Noordoost, Noordwest, Selebi-Phikwe, Zuidoost, Zuid, Sowa Town. Met betrekking tot de economie van Botswana zijn belangrijke industriële producten diamanten, koper, nikkel, zout, natriumcarbonaat, potas, kolen, ijzererts, zilver; rundvlees verwerking; textiel. Belangrijke landbouwproducten zijn Vee, sorghum, maïs, gierst, bonen, zonnebloemen, aardnoten,. De belangrijkste exportgoederen zijn diamanten, koper, nikkel, natriumcarbonaat, rundvlees, textiel en de belangrijkste exportpartners zijn België 18,9%, India 15,1%, Zuid-Afrika 13,6%, Namibië 11,6%, VAE 9,7%, Israël 6,1%, Singapore 5,6%, Canada 5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, machines, elektrische goederen, transportmiddelen, textiel, brandstof en aardolieproducten, hout en papierproducten, metaal en metaalproducten en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Afrika 64,5%, Namibië 10,5%, Canada 5,6% (2016). Hoe rijk is Botswana en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $18,100 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 30.3% (2003 schatting).


Kaart van BotswanaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy